Type and press Enter.

Rannalla. Sateessa.

Ohrid

Tähän matkaan piti sisältyä kaksi rantapäivää, mutta huonosti kävi: Ohridissa sataa ja ukkostaa ja on niin kylmä, että lyhythihaisessa tulee vilu. Enpä olekaan tainnut tänä kesänä aiemmin palella kuin sen viikon, jonka olin välillä kotona. Pudotus eilisestä melkein neljästäkymmenestä tämänhetkiseen 17 asteeseen on melkoinen!


Ajomatkalla ihailin taas maisemia ja jatkuvasti kohoavaa lämpötilaa. Kipusi parhaimmillaan 29:ään. Ensimmäiset pisarat putoilivat, kun saimme auton Ohridissa parkkiin, ja taivas repesi, kun pääsimme ravintolaan. Välillä sää parani, mutta illalla alkoi taas vihmoa. Toisaalta tuleepahan oltua hotellissa, joka on uskomaton, tai ainakin meidän huoneemme on. Satasella yö sai niin suuren huoneen, että se on isompi kuin ensimmäinen oma asuntoni, 50-neliöinen kaksio. Tässä on valtava olohuone kaksine sohvineen, laiskanlinnoineen, suurine televisioineen ja makuuhuone istumaryhmineen sekä ihan kunnollinen parveke. Ainakin tämänpäiväisen kokemuksen perusteella en voi kuin suositella Vila Sofijaa.


Näkymä parvekkeelta

Turisteja Ohridissa on makuuni aivan liikaa! Tänne tehdään jopa pakettimatkoja Suomesta, mutta Aurinkomatkojen hotellit ovat jossain kauempana, eivät täällä keskustassa, eikä suomea ainakaan vielä tänään kantautunut korviin. Ihmisten ystävällisyydestä saimme taas osamme: Olimme autolla eksyksissä vanhan kaupungin pikku kujilla, kun kysyimme neuvoa. Kaveri hyppäsi kyytiin ja neuvoi meidät perille. Hän muuten kertoi Ohridissa olevan (tai ainakin muinoin olleen) 365 kirkkoa, yhden vuoden jokaiselle päivälle. Tulee kiire…

Ohridiin houkuttelevat Unescon maailmanperintökohteet, joita ovat sekä järvi että kaupunki, jos oikein ymmärsin. Täällä on paljon tavattoman vanhoja kirkkoja (ja merkittäviä freskoja), linna ja muinainen teatteri. Toivottavasti huomenna ei sataisi koko päivää, jotta voisimme vähän kierrellä. Tänään jäin kovin vähälle.
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.