Type and press Enter.

Rajabori Villas ja Koh Trong tekevät hyvää ihmiselle

Kaupallinen yhteistyö: Maads Hotels 
R

ajabori Villas on ainoa hotelli Koh Trongilla. Saarella on myös muutama home stay, mutta suurin osa kylillä vastaan tulevista turisteista (joita näin ehkä 5), tulee Mekongin yli Kratiesta vain viettämään muutaman tunnin tässä paratiisissa. Rajabori Villas ei suinkaan ole mikään hotellikompleksi sekään vaan 14 perinteiseen tyyliin rakennetusta tummapuisesta bungalowista koostuva boutiquehotelli, jolla on ravintola ja uima-allas, eli kaikki se, mitä turisti voi tarvita. Mutta lisäksi täällä on ihana henkilökunta. Varsinkin kun matkustaa yksin, on todella paljon merkitystä sillä, miten otetaan vastaan, miten kohdellaan, miten vastataan tarpeisiin. 

Rajabori Villas

Rajabori Villas

Rajabori Villas

Rajabori Villas

Kuvittelin etukäteen ehkä koko Koh Trongin nuorten edelläkävijöiden (lue: somepimujen) saareksi. Tiedäthän ne, jotka ajattelevat valloittavansa maailman kaikki kolkat ennen muita selfietikku tärkeimpänä reissukaverinaan? Erehdyin. Rajabori Villas ei ollutkaan pyllykuvia ottavien tyttösten paikka, vaan keski-iältään porukka taisi olla minua vanhempaa. Oli selvästi aikuisia pareja ja perheitä, joissa mukana oleva lapsikin hyvinkin jo teini. Mutta paikan viehätys on siinä, että kaikki kokoontuvat aamiaiselle ja illalliselle suunnilleen samoihin aikoihin, makailevat altaalla ehkä jossain vaiheessa päivää ja muuten kiertävät saarta mototaksilla, fillarilla tai kävellen, niin kuin tämä hullu suomalainen. Tänne sopivat kaikki (myös hinnan puolesta, koska Rajabori Villas on tasoonsa nähden todella edullinen). 

Näillä main turismi on vielä aika kehittymätöntä. Jos ymmärtää ottaa hotelliin yhteyttä ennen tuloa, selviää, että lautalta on hintaan sisältyvä kuljetus. Minua oli vastassa lautalla mototaksi, joka kaappasi kyytiin niin matkalaukun kuin muijankin ja ajoi hiekkarannan läpi penkereen ylös kylään. Ylhäällä odotti tuktuk, joka vei loppumatkan. Tajusin siinä tuktukin kyydissä jo, että tämä pomeloita puissaan roikottava saari on minun paikkani. Aivan täydellinen rentoutumiseen. 

Sillä tavalla turisti on hotellin vanki, että muita ruokapaikkoja saarella ei ole. Kysyin suoraan, onko minun terveellistä syödä muualla. Ei ole. Uskoin. Hotellin ravintola on edullinen, ruoka hyvää, ja drinkkilistakin on kattava. Että sen puoleen muualle ei ole tarvetta lähteä. Jos haluaa käydä mantereen puolella lounaalla, maksaa mototaksi laiturille dollarin ja lautta yli 0,25 dollaria. Illallisella on parasta olla saarella, ellei ole hommannut venekuljetusta, koska lautat eivät enää kulje. Omalle päiväretkelleni sain ostettua muutamalla dollarilla hedelmiä ja leipää evääksi mukaan. 

Rajabori Villas

Rajabori Villas

Rajabori Villas

Niin ihana kuin mökkini oli, siinä oli yksi huono puoli: sisällä on pimeää. Ikkunoita ei voi oikein pitää auki, koska niissä ei ole lasia eikä hyttysverkkoja. Toisaalta ei kukaan tule tällaiseen paikkaan oleilemaan vain huoneessa. Ilmastoinnin puutetta pelkäsin, siis että saanko yöllä kuumassa nukuttua. Huoli oli turha: lämpötila laskee yöllä reilusti alle 25 asteen, ja katon tuuletin pyörittää viileähköä ilmaa tehokkaasti. Nettiaddikti joutuu pettymään, koska yhteys joko on tai ei ole. Toisaalta jos ihminen matkustaa Koh Trongille, hän ehkä oivaltaa, että tällainen ensimmäisen maailman ongelma saattaa kohdata. Netti ja muu maailma ylipäätään on helppo unohtaa, kun makaa sängyllä ja kuuntelee ulkoa viikon luontoääniä, jotka ovat aika erilaisia kuin kotona. 

Olisi pitänyt olla ainakin päivä kauemmin. Täällä rentoutuminen on suorastaan väistämätöntä. Rajabori Villas ja Koh Trong tekevät ihmiselle hyvää. 

Hotellin omat sivut ja ihania kuvia löydät täältä

Rajabori Villas

Rajabori Villas

Rajabori Villas

Rajabori Villas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.