Type and press Enter.

Punaisellamerellä Aqabassa

Koska aikaa Jordanian valloittamiseen ei ollut kuin viikko, lensimme Ammanista Aqabaan ja vuokrasimme sieltä auton ajaaksemme Petran ja Kuolleenmeren kautta takaisin Pohjois-Jordaniaan. Aqaba on samoilla nurkilla kuin Israelin puolen Eilat, suosittu suomalaiskohde, Punaisenmeren pohjoisreunalla. Ajatuksemme yhdestä rantapäivästä kaiken kulttuurin lomassa kariutui helmikuiseen viileyteen. Intercontinental uima-altaineen ja rantoineen meni vähän hukkaan. Mutta koska ei ollut turistikausi, kaupungissa saattoi nähdä aitoa elämää. Kiinnostavinta oli seurata paikallisten rantaelämää. Rannalla käydään, mutta ei suinkaan uimassa. Perheet viettävät siellä aikaa. 

Jordania 105
Aqaba sijaitsee (kartasta apämääräisesti mitattuna) noin 20 kilometrin päässä Saudi-Arabian rajalta. Niin lähellä mutta niin kaukana.
Jordania 104
Intercontinental Aqaba. Oma uimaranta on varsin kapea, ja se on aidattu molemmista reunoista. Uima-asussa ei siis ole suotavaa liikkua yleisillä rannoilla.
Jordania 108
Olisin halunnut ostoksille kuningatar Noorin säätiön liikkeeseen, jonka tuotto menee hyväntekeväisyyteen, mutta vasta myöhemmin tajusin lukea Lonely Planetista, että se on talvikauden kiinni.

Epäilemättä osa palveluista oli kiinni sesongin ulkopuolella, mutta ei minulle Aqabasta kuitenkaan jäänyt sellaista kuvaa, että sitä rantalomakohteeksi erityisesti suosittelisin – jollei ole kuin me ja kaipaa jotain vähän erilaista. Toisaalta kiertomatkalle se on yksi oivallinen etappi, varsinkin jos haluaa säästää aikaa eikä ajaa edestakaisin.  

Jordania 109
Rantaelämää jordanialaisittain

Jordania 112

Jordania 115

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.