Type and press Enter.

Postikortti talvisesta Porvoosta

Porvoo

Rakas ystävä

Olin Instagramin uhri. Näin kauniita kuvia talvisesta Porvoosta ja kuvien innoittamana halusin kaupunkiin itsekin. Johan minä siellä jouluna kävin, mutta ei silloin ollut lunta. Tämä korona-aika (ja varmaan ikäkin) on tehnyt sen, että lumesta on tullut minulle tärkeä. Raivostuttavaahan se on, milloin pitää töihin ajaa säkkipimeässä ja kyntää kymmenen sentin hangessa, mutta kun tämä perhanan korona sulki maailman, pitää iloita edes jostain – vaikka sitten lumesta.

Tulipa katsottua Porvoon vanhaa kaupunkia vähän eri suunnasta kuin tavallisesti. Joen vastarannalla on Näsinmäki. Sinne me kiivettiin. Lumisten mäntyjen takaa pilkottaa vanhan kaupungin taloja. Maisema oli tosi nätti. Oikeasti olin viemässä häntä Linnavuorelle, mutta vähän petti suuntavaisto. Sattuuhan sitä.

Porvoo

Hämmästyttävän moni ravintola ja kahvila oli loppiaisena kiinni. Olisin halunnut pastalle Zum Beispieliin. Ja kakkukahveille Cafe Cabrioleen. Molemmat olivat kiinni. Tyhmää. Mutta vanhassa kaupungissa oli auki kahvila nimeltä Helmi. Saman nimisiä on melkein vierekkän kaksi. Kirkolta katsottuna kauemmassa oli loppukesästä jotenkin tympeä palvelu, joten kokeiltiin kirkkoa lähempänä olevaa. Voi vitsit, miten kiva paikka! Vanha talo henki vanhaa tunnelmaa. Sisustus oli toisaalta vähän humoristinen, toisaalta klassinen. Palvelutiskin nuoret tytöt olivat tehokkaita mutta hymyttömiä. Olisikohan ollut omistaja, joka kiersi keräämässä astioita. Hänen kintereillään kipitti Tirri, pieni villakoira, lumiukkovillapaidassa. Sain Tirrin syliin. Mutta siitäkin huolimatta kohokohta oli Helmen kakkutiski. Voi hyvä tavaton! Ei muuten ollut valitseminen helppoa. Annoin tarjoilijalle kaksi vaihtoehtoa suosikeistani, koska en osannut itse päättää. Hän valitsi minulle suklaapavlovan. Se suli suuhun.

Kahvila Helmi Porvoo
Kahvila Helmi Porvoo

Syötiin me lohipiirakkaakin siellä. Vähän kuin lounas. Häpeäkseni tunnustan, että kävin kotimatkalla Hesellä ja söin hampurilaisen. Oli niin kiva päivä, etten halunnut enää kotona alkaa arkihommiin ja tehdä ruokaa. Torstaista alkaen on arkea ihan riittävästi luvassa.

Mitä sinulle kuuluu? Miten voit? Onko kaikki hyvin?

<3 Annika

P.S. Jos sinulla on vinkata jotain tällaisia retkikohteita kohtuullisen ajomatkan päässä Helsingistä, kuulisin mielelläni. Olisi kiva katkaista arkiputkea kaikella mukavalla.

Porvoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Kaikki arjen katkaisut ovat parasta. Itsellä on ollut Loviisa jonkin aikaa mielessä, joka on myös kohtuullisen ajomatkan päässä Helsingistä. En tosin ole aiemmin käynyt siellä, mutta meidän joka tapauksessa on tarkoitus lähteä käymään siellä. Samalla suunnalla oleva Kotka sen sijaan taitaa olla enemmänkin kesäkohde, joten sinne ehkä vasta puolen vuoden päästä.

    1. No niinpä, arkea ehtii elää kyllä riittämiin, ja kun sen välillä katkaisee edes hetkeksi, saa virtaa kummasti. Minä tykkäsin Loviisasta. Kävin kesällä. En osaa yhtään sanoa, millainen se on talvella, mutta koska ajomatka ei ole kovin pitkä Helsingistä, mikä jottei sinnekin ajelisi. Tältä siellä näytti menneenä kesänä: https://www.travelloverblogi.fi/loviisa-on-uudenmaan-unohdettu-helmi/