Type and press Enter.

Postikortti Laawusta Kymijoen kohinasta

pressimatka Visit Kotka-Hamina 

Hei ystävä

Kysyit taannoin, olenko viime aikoina käynyt missään kivoissa kotimaankohteissa. Varmaan luit juttuni Kaunissaaresta ja Kotkasta? Samalla retkellä yövyimme vielä yhdessä paikassa, josta halusin sinulle kertoa. Erityiset majapaikat ovat aina kertomisen arvoisia. 

Oli vielä toukokuuta, kun tosiaan käytiin Kotkassa ja yövyttiin Erämys Keisarin Koskilla. Ajomatka Helsingistä oli yllättävän lyhyt. Kun poistuttiin motarilta, tie ensin kapeni joka käännöksen jälkeen kunnes vaihtui hiekkatieksi, joka mutkitteli kohti Kymijokea. Kun nousin autosta, luulin olevani järven rannalla, koska vastarannalle on reilusti matkaa, mutta kosken kohina paljasti arvion vääräksi. Eipä Aurajoen kapeilla rannoilla kasvanut taas tajunnut. Siellä Kymijoen rannassa seisoi myös kolme kolmionmallista mökkiä, Laawua, ja tynnyrisauna. Paikasta tuli heti sympaattinen fiilis. 

Meille Erämys Keisarin Kosket oli vain yhden illan ja yön pysähdys, mutta aktiivilomailijalle siellä olisi puuhaa pidemmäksikin aikaa. Kymijoella on parhaat koskenlaskumahdollisuudet Kuusamon eteläpuolella. Minulle ajatus itsestäni kumiveneessä koskessa on aika etäinen, mutta mitäpä luulet hänen tuumanneen. Jep, mietti heti, millä porukalla tulisi hurjapäähommiin. 

Meillä oli hyvä ilta. Ensin nautittiin isännän valmistama kala-ateria. Ravintolaa siellä ei ole, mutta ennakkoon tilaamalla saa ruokaa kyllä. Sitten lämmitettiin tynnyrisaunaa. Yksi hullu kävi kastautumassa hyisessä joessa (en minä). Jostain saunan rakenteista heräili kevään ensimmäinen ampiainen. Raukka luuli kesän tulleen. 

Untitled
Untitled
Untitled

Laawut on saanut rakentaa ihan joen rantaan, koska niissä ei ole viemäröintiä. Periaatteessa siis laawun voisi vain irrottaa sähköverkosta, nostaa kyytiin ja siirtää johonkin muualle. Niinpä kun makailee sängyllä, pystyy kaunista maisemaa katsellessa kuulemaan kosken kohinan. Ja kun jostain syystä heräsin yöllä, näkymä joella oli ihan maaginen. Oli pakko lähteä ulos ihailemaan. 

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Ihana ja monipuolinen aamiainen tarjoillaan sovittuna aikana Laawuun. Jos hyvä tuuri käy, osingoille saattaa tulla omistajaparin Manu-koira, joka hyvätapaisena on helppo häätää myös ulos, jos ei koiraseuraa kaipaa. 

Untitled

Vesiveski on samalla tontilla, samoin suihkuun pääsee, eli laawua voisi pitää yhdenlaisena muotona glampingia. Mukavuudet ovat itse majapaikassa riisutut, mutta kaikki mukavuudet on silti saatavilla. 

Ihana Laawu. ❤

Oletko sinä kokeillut glampingiä? Mitä tuumaisit Laawusta? 

Rakkaudella,
Annika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Ai vitsit, tuo kuulostaa kullä kivalta paikalta. Varmasti viihtyisimme! Suomessa ei olla glampingiä kokeiltu, Afrikassa ollaan. Tykätään kovasti, ja kuten todettua, tämä olisi varmasti mieleemme.

    1. Suomessa on vaikka millaisia mahdollisuuksia nykyään. Laawu oli ihan huippu!