Type and press Enter.

Plovdiv – erinomaista Bulgariaa sekin

Olen edelleen ilman matkatavaroita, mutta nyt tiedän niiden jo saapuneen Bulgariaan. Itse lähdimme aamulla Veliko Tarnovosta Plovdiviin, ja iltapäivällä Veliko Tarnovon hotellista soitettiin, että laukkuni on tuotu sinne! Matkatavarapalveluissa ei oikein informaatio kulje, olimmehan olleet sinne yhteydessä vähintään kaksi kertaa päivässä ja informoineet, missä milloinkin liikumme. Hotellilta eivät uskaltaneet lähettää laukkua taksin kyydissä, joten ehkä seuraava (ja luultavasti viimeinen) mahdollisuuteni saada se on keskiviikkona Sofiassa, sillä torstaina lennämme Belgradiin.

Mutta iloisempaa on se, että Plovdiv on yhtä hurmaava kaupunki kun Veliko Tarnovokin. Tämä on myös paljon suurempi, joten ostosmahdolisuudetkin ovat niin laajat, että sain pariksi päiväksi päällepantavaa. Onneksi Lufthansan sanottiin korvaavan 50 euroa päivää kohden kuitteja vastaan. Hassua kyllä on, miten vähällä lopulta tulee toimeen, kun on pakko.

Täällä Plovdivissa emme tehneet mitään erityistä, mutta aika kului kuin siivillä. Vähän shoppailua ja paljon herkuttelua. Ravintolat ovat suomalaisille erittäin halpoja. Kympillä saa niin paljon ruokaa (kaksi ihmistä), ettei syödä jaksa, ja tähän mennessä kaikki on ollut mielettömän hyvää. Ravintoloissa on lähes poikkeuksetta todella laajat ruokalistat, ja valinnanvaraa on salaateista pastaan, pitsasta grillattuihin vaikka mihin. Oletan myös ruoat valmistettavan tilauksesta (vrt. monesti Italiassakin saatavat pakasteruoat), koska odotusajat ovat melko pitkät.

Plovdiv
Olin varannut Boris Palacesta 60 euroa yöltä maksavan huoneen, mutta kun meille tarjottiin tätä vähän kalliimmalla, emme voineet vastustaa.
Plovdiv
Vanhaa on säästetty, kun on rakennettu uutta. Tämä on pääostoskadulta.
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Plovdiv
Näitä kakkuja mainostetaan valtavilla tienvarsimainoksilla – eikä turhaan! Otin palan ylärivissä vasemmalla olevaa, ja se todella oli hyvää. Monesti ulkomailla kakut ovat ainakin minun makuuni jotenkin ällöjä, mutta Bulgariassa eivät. Hinnat muuten saa puolittaa, että saadaan eurohinta. Ei itse kahvilakaan ollut hullumpi. Tuplaespresso, limu, konjakki ja kakku vitosella.
Illalla pistäydyimme hotellin naapurustossa antiikkiliikkeessä. Saimme saaliiksi hopeisen voiveitsen vitosella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.