Type and press Enter.

Pitkäksi viikonlopuksi Milanoon

Perjantaina lähden ystäväni kanssa pitkäksi viikonlopuksi Milanoon. Olen ollut siellä kahdesti enkä vieläkään oikein osaa pitää kaupungista. Ensimmäisellä kerralla lensimme sinne ihan varta vasten vappua viettämään vuonna 2009. Toinen kerta oli pakon sanelema silloin, kun Cinque Terrestä oli pakko paeta mutavyöryjen takia. Silloin mielessäni oli päällimmäisenä se, kuinka ihanaa oli olla turvassa maanvyöryseikkailujen jäljiltä, eikä toisaalta ollut oikeastaan väliä, missä olin, mutta siitä huolimatta Milano tuntui silloinkin kalsealta, persoonattomalta ja oikeastaan yhdeltä suurelta ulkoilmaostarilta. Toivottavasti kolmas kerta todistaisi, että olen ollut väärässä ja kaupunki tarjoaisi positiivisia elämyksiä (muitakin kuin kauan odottamani Biagio Antonaccin konsertin, koko matkamme perimmäisen syyn).

Milano
Milanon päärautatieasema
Milano7
Milano8

Jos minulla olisi määräänsä enemmän rahaa ja voisin ostaa aivan mitä tahansa ilman, että edes huomaisin tiliin tullutta lovea, voisi olla mukavaa viettää pari päivää vain kiertelemällä Milanon kauppoja, mutta koska näin ei ole, jouduin viimeksi taas toteamaan, että kaupungissa on kortteleittain liikkeitä, joihin ei oikeastaan ole varaa mennä edes sisälle. Eipä taida sellaista maailmanmerkkiä olla, jolla ei olisi Milanossa omaa myymälää. Toisaalta oli hämmentävää seurata paria noin 25-vuotiasta neitosta, jotka kantoivat Guccin ja muutaman muun luksusbrändin kasseja sellaisia määriä, että jonkinlainen kärryratkaisu olisi helpottanut liikkumista.

Milano1
Milano6
Milano9

En tiedä, miksi muistikuvani oli, että majoittuminen olisi Milanossa järjettömän kallista. Viimeksi maksoimme yli 200 euroa yöltä hotellista, joka ei todellakaan ollut sen arvoinen. Vastaanoton herrat olivat kovasti arvonsa tuntevia ja suorastaan epäkohteliaita. Ehkä olimme lenkkareinemme epäsopivia, mutta kahden evakkoyön jälkeen habitus ei ehkä ollut salonkikelpoinen, eikä se sellaiseksi muuttunut, olihan meillä mukana oikeastaan vain ulkoiluvaatteita (olimmehan ylipäätään maassa pelkästään ulkoilun vuoksi). Muistikuvani osoittautuivat sikäli vääriksi, että ihan hyvän oloisia huoneita sai nyt suunnilleen satasella (enemmin vähän yli kuin alle).

Milano2
Milano11
Milano5

Mitä mahdamme viikonloppuna tehdä? Luulen, että käymme ainakin Duomossa. Se on hieno, ja sen katolta on hyvät näkymät. En minä sitten muuta tiedäkään. Toivottavasti Millalla on suunnitelmat valmiina, ettemme vain istu kahviloiden terasseilla nauttimassa etelän keväästä. Ehkä junailemme itsemme Comoon tai muuhun lähikaupunkiin. Hyvän ystävän kanssa on onneksi mukavaa, vaikkei tekisi oikeastaan mitään, kuljeskelisi vain aistimassa uutta ympäristöä ja  nauttisi lämmöstä (ei yhtään hullumpi ajatus tässä säässä).

Milano3
Milano10

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One comment

  1. Toivottavasti Milano näyttää nyt kolmannella kerralla ne parhaat puolensa 🙂