Type and press Enter.

Philipsburg ja Marigot – sama saari, eri tunnelma

Myös St. Maartenilla (tai St. Martinilla, riippuen kumpaa kieltä haluaa käyttää, onhan saari jaettu Ranskan ja Alankomaiden kesken) vuokrasimme auton. Halusimme nähdä, miten kaksi isäntää näkyy saarella. En tiedä totuutta saaren vauraudesta, mutta ainakaan isompia teitä ajellessa ei taloja näkynyt, koska olivat suurilla tiluksilla korkeiden aitojen takana. Portin pielessä oli vain nimi, Villa se ja se. Söpöjä pikkukaupunkejakin ohitimme. Reissun päällä kirjoittamassani pikkujutussa näkyy vähän maisemaa ajoreittien varrelta.

Laiva rantautui Philipsburgiin Alankomaiden puolelle. Menomatkalla kiersimme keskustan ulkopuolelta. Vaikutelma kaupungista oli suorastaan ruma. Näimme teollisuusalueita ja kaupan keskittymiä huonekaluhalleineen. Paluumatkalla poikkesimme kaupungin turistikeskustaan, mutta aikaa ei enää liiemmälti ollut. Kauppakatujen tarjonta vaikutti aika samanlaiselta kuin satamien ostareilla. Ainakin se osa kaupunkia rantakatujen kupeessa vaikutti pelkästään turisteille tehdyltä. Googlailin vielä jälkeenpäin, missasimmeko jotain erityistä, mutta ainakaan kuvahaun perusteella ilmeisesti emme. 

marten
marten1

Sen sijaan Marigot on aika söpö pikkukaupunki. Ranskalaisuutta siinä ei ehkä sanottavammin ole, mutta karibialaisuutta kyllä. Matkalla Marigotiin näimme tien varressa mainoksia englanninkielisistä yliopistoista saarella. Viihdytimme kaupungissa itseämme ajatuksella, että tulisimme St. Maartenille opiskelemaan. Katsoimme jo talojakin sillä silmällä. Eivät ole paperit kyllä vielä vetämässä…

PAP00970
PAP00972
PAP00975
PAP00977

Satamassa näkyi lauttoja lähisaarille. Ainakin Anguillalle ja St. Barthille näkyi olevan reittejä, varmasti muuallekin. Lauttasatamat herättävät aina halun saarihyppelylle. Saattaa vain olla, että risteilyt tulevat halvemmaksi, en tiedä. Hypellessä voisi viipyä kivalla saarella pidempään. Olisi mieletöntä mennä vain vailla tiukkoja aikatauluja.

Marigotissa on yksi varsinainen nähtävyyskin, jo varsin heikkoon kuntoon mennyt linnoitus (Fort St Louis) kukkulalla kaupungin yläpuolella. Itse linnoituksessa ei juuri ole näkemistä, mutta ylhäältä on kiva näköala alas kaupunkiin ja merelle. 

PAP00983
marten2

Pikkukaupungin katuja ei rannassa ole monta korttelia, mutta kaupunki on kyllä aika suloinen. Rantakatu hotelleineen, kahviloineen ja ravintoloineen on reilun mittainen, mutta eipä tässäkään kylässä kovin pitkäksi aikaa nähtävää riittäisi. Shoppailijalle näytti olevan kaikenlaista rannan kojumyynnistä luksusostariin.

PAP00953
PAP00957
marten3
PAP00952

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Olipas kivaa päästä kuviesi ja kertomuksesi kautta käymään tuollakin! 🙂

    1. Kevään aikana pääset vielä parille Karibian saarelle, New Yorkiin ja Sisiliaan viime kesän matkojen tunnelmissa. Kesäkuun alusta sitten uusia seikkailuja. 🙂