Type and press Enter.

PetriS Chocolate Room – rakkaudesta suklaaseen

PetriS Chocolate Room on olemassa rakkaudesta suklaaseen. Sen suklaamestari Petri Sirén viettää 30-vuotissuklaataiteilijajuhlaansa eli on työskennellyt suklaan parissa jo kymmeniä vuosia. Näin pitkän suhteen suklaaseen on oltava tosi rakkautta. PetriS Chocolate Room on yksi uusimmista tulokkaista Porvoossa. Olet ehkä tutustunut sen suklaa- ja leivonnaistaivaaseen jo Fiskarsissa tai ostanut herkkuja jo lopetetuista myymälöistä Helsingistä tai Espoosta? Nyt lämminhenkinen, tunnelmallinen ja ennen kaikkea herkullinen kahvila-myymälä löytyy myös Porvoon vanhasta kaupungista. 

Oli isänpäivää edeltävä lauantai. Ovi PetriS Chocolate Roomiin kävi kaiken aikaa. Oli meitä herkunkipeitä turisteja, kahville piipahtavia paikallisia ja naisia, jotka noutivat tilaamiaan isänpäiväkakkuja. Aika monessa kodissa on iskä herätetty astetta paremmin eväin. Vilkkaan myyntitilan vastapainona kaksi kahvilahuonetta on rauhallisia ja henkii vanhan puutalon tunnelmaa. Sisustuskin on kahvilan puolella vanhan tyylistä, kuin mummolan tuvassa istuisi, mutta ilman tunkkaisia mummolakliseitä.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Mutta pääasia, eli herkut. Tässä on valikoima PetriS Chocolate Roomin kolmesta suosituimmasta kakusta:

Untitled

Untitled

Untitled

Nina Sirén, voisiko sanoa vaikka valtakuntansa suklaakuningatar, kertoi kaikkein suosituimman olevan kolmen suklaan moussekakku. Siihen käytetään niin laadukkaita suklaita, että harva laittaa moisia kakkuihin, koska olisivat leivontaan liian hienoja. Ystävien kanssa kakkuja jakaessamme vähän kursailtiin, kuka saa kimaltavan kohdan. Tällä kertaa nimittäin kaikki, mikä kimalsi, oikeasti oli kultaa.

Mansikkakakun kuohkeuden taika on sampanjassa. Ei mitään bulkkikuohuvaa vaan ehtaa ranskalaista pientilatuotantoa. Mansikkakakku ei ollut minun suosikkini, mutta ystävät olivat aidosti sen ystäviä ja keksivät lukuisia käyttöyhteyksiä sille. Yksi tietenkin on ihan se perinteinen: kahvin kanssa nautittuna. Minulle maistui sen sijaan – liiankin hyvin – lime-tummasuklaakakku kaikessa vihreydessään.   

Mutta kuten nimi Chocolate Room jo kertoo, kakkujakin tärkeämpää ovat suklaat. Kaupan bulkkisuklaaseen tottuneella menee hetki totutella maistelemaan suklaata, joka on ihan toisesta maailmasta. Onneksi kesällä Belgiassa vähän harjoittelin ja osasin nyt maistella eri tekniikalla kuin perinteinen kaksin käsin. Valkosuklaa-vanilja, mustaherukka ja savusuola -valikoimasta kolmen naisen raatimme ei onnistunut olemaan yksimielinen suosikista. Mustaherukan pinnan pieni kirpeys ja savusuolan mielenkiintoisuus olivat kovin tasaväkiset. Omien suosikkien löytämiseen voi mennä kotvanen, koska erilaisia praliineja on myynnissä kerrallaan reilut pari kymmentä, ja valikoima kaikkineen on moninkertainen. 

Untitled

Untitled

Koska praliinit tehdään muun muassa tuoreista hedelmistä ja marjoista ja tuoreesta kermasta, ne säilyvät vain noin kuukauden, joten kotiin ostettunakaan niitä ei ole tarve hillota odottamassa ehkä vieraita, vaan voi ihan syyllä istua itse kotiin ostettujen aarteiden kanssa sohvan nurkkaan ehkä kirjan tai viinilasillisen kanssa. Juuri nyt toteuttaisin tämän, jos en olisi kotiinviemissuklaitani jo syönyt…

Jos sinut on opetettu samaan kuin minut, että ensin syödään kunnon ruokaa ja sitten vasta herkutellaan, pystyy PetriS Chocolate Roomissa syömään myös kevyen lounaan. Suolaisista piirakoistakin oli valittavana useita lajeja. Piiraspala ja vähän salaattia on täyttävä, mutta ei liian. Olisihan synti olla jättämättä tilaa suklaalle.  

Untitled

Yhteistyössä PetriS Chocolate Roomin kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments

  1. Ah ja voi. Siitä ei montakaan hetkeä ole kun istuimme Fiskarsissa noista herkuista nauttimassa. Gluteeniton kakkuvalikoima on aivan mieletön, ja saattaapa siellä yksi jos toinenkin ylilyönti tapahtuneen…

    Harmillista että Töölön liike suljettiin, mutta onneksi sentään Porvoosta löytyy uutta toimintaa! Perinteinen Brunbergillä käynti ei taida enää jatkossa olla meidän ainoa Porvoon herkuukohde 🙂

    1. Ainakin se keskustan Brunberg on ylihinnoiteltu karkkikauppa mun mielestä. Olen kerran käynyt, eikä todella tehnyt mieli ostaa mitään ihan poskettomilla hinnoillla. Samaan hintaan saa PetriS Chocolate Roomista artesaanisuklaata, ei mitään bulkkikamaa.

  2. Minua ei kyllä yhtään lohduta tämä Porvoon liike, vaan olen edelleen katkera siitä, että Töölön liike suljettiin x( Se kun oli aivan meidän nurkilla, kotoolta sinne kipaisi ehkä kahdessa minuutissa ja se pelasti meidät monet kerrat, kun ei ollutkaan viemisiä kylään tai lahjaa juhliin. Turvauduin tällöin hyvinkin usein PetriS-suklaaseen. En oikein tiedä, miksi, mutta itselleni harvemmin ostin suklaata, mutta jäätelöllä kävin monestikin. Ainakin Töölön liikkeestä sai nimittäin käsintehtyä jäätelöä, on muuten hyvää! Minireissumiehen ristiäiskakutkin tilasin tuolta, olisikohan toinen ollut juurikin tuo mansikka-samppanja, jota tekin maistelitte. Toinen oli tummasuklaa-mascarpone, hyviä molemmat ♥

    Nyt, kun katselen näitä kuviasi, niin minun alkoi tehdä mieli tuota porkkanakakkua ja noita suklaita… ehkäpä täytyy sittenkin suunnata Porvooseen taas pitkästä aikaa, onhan siellä paljon paljon muutakin kivaa 🙂 Itse asiassa meillä on yksi palkintohotelliyö käyttämättä, ehkäpä voisin myös suunnitella jonkinlaista viikonloppubreikkiä keväälle.

    1. Voi ei! Kävi vissiin niin, ettei enää revennyt pitämään bisnestä kaikkialle. Mutta kuinka helppo olisikaan ostaa vaikka suklaaleipä ja valkohomejuustokiekko ja paketti kylmäsavulohta tuliaiseksi.