Type and press Enter.

Permai Rainforest Resort – puumajoja, delfiineitä ja itseni ylittämistä

Permai Rainforest Resort aktiviteetteineen oli yksi Borneon kohokohtia. Vietimme siellä pari päivää ja yötä. Permaissa voi kuvitella olevansa keskellä sademetsää, mutta kuitenkin meren rannalla, eristyksessä kaikesta, mutta silti vartin kävelymatkan päässä pubista, wifistä ja hilejuomista. Ilman hyttysiä Permai olisi täydellinen, hyttysten kanssakin lähes.

Puumaja on nimityksenä melkoinen downgreidaus metrien korkeudella killuvasta huvilasta. Kaunis, ilmastoitu, valoisa huone kaikilla luonnon äänillä on sademetsämeininkiä minun makuuni. Parvekkeella tuntui kuin istuisi melkeinpä puun latvassa leikkivien oravien seurana.

Permai Rainforest Resort

Permai Rainforest Resort

Permai Rainforest Resort on helppo. Kun sinne menee, kuulee respassa kaikista aktiviteeteista, joilla saa pidettyä itsensä kiireisenä: retkiä, rantaa, luonnonvesiuima-allas, sademetsä lähes suoraan ovelta. Minulle olisi voinut riittää kaksi vuorokautta luonnonäänien kuuntelua parvekkeella, mutta onneksi en siihen tyytynyt.

Permain oma sademetsäreitti on vain parin kilometrin mittainen, mutta ei varsinaisesti mikään sunnuntaikävely. Ainakin minulle se tarjosi pienimuotoista itseni haastamista. Kun riippusilta on pelkkiä naruja, on vain luotettava, että joku on suunnitellut sen niin, että järkevällä etenemisellä putoaminen ei ole mahdollista. Kun rinne lähtee kohoamaan niin, että kaukaa näyttää pystysuoralta, puren hammasta ja alan kavuta. Ja tietenkin olen ponnistelujen jälkeen tyytyväinen.

Sademetsän kuumuus ja kosteus on hurjaa. Parinsadan metrin jälkeen ei enää välitä, että paita on märkä, housut hikoilevat läpi. On keskityttävä jalkoihin, ettei ole turvallaan tantereessa. Ympäröivä tiheä vihreys, luonnon äänet ja ilmasto – borneolainen sademetsä. Ja kuuman ja hikisen ponnistelun jälkeen jääkylmään junglepooliin, eli uima-altaaseen, jonka vesi virtaa suoraan jostain metsän lähteestä – ja todella on hyistä.

Permai Rainforest Resort

Permai Rainforest Resort

Permai Rainforest Resort

Permai Rainforest Resort

Yksi tärkeimmistä syistä tulla Permai Rainforest Resortiin on delfiinit. Jos aamu alkaa kalastavalla saukolla, se ei voi kuin olla hyvä. Siinä se lötköteli hotellin rannassa valtava kala suussa kuin esiintyäkseen turisteille. Vähän samaa tuntuivat tekevän delfiinit. Ne elelevät vähän kuin symbioosissa paikallisten kalastajien kanssa. Missä on kalaa, on delfiinejä ja lintuja. Missä kalastajat näkevät lintuja, he tietävät olevan kalaa. Ja missä on kalastajia, on delfiineillä mahdollisuus saada suoraan suuhun ilman kalastamisen vaivaa pikkukaloja. Näin on tehty jo satoja vuosia. Myös tietynlainen verkkokalastus on kielletty juuri delfiinien suojelun vuoksi. Koska turistiveneitäkin on vain vähän, delfiinit elelevät Santubongin edustalla varsin rauhassa ja ilman vihollisia – ja se mahdollisti meille (reissukaveri oli siis lentänyt Borneolle) unohtumattoman veneretken ja toistakymmentä pompottelevaa delfiiniä. Ja kun turistiveneetkään eivät ahdistele vaan eläimiä katsotaan kunnioittavan välimatkan päästä, sai symbioosi jatkua rikkomattomana.

Untitled

Untitled
Kovin lähelle delfiinejä ei päästy.

Samoilla veneretkillä ajellaan myös pitkin mangrovea kasvavaa jokea ja etsitään krokotiileja. Venemiehille on kunnia-asia näyttää kaikki se, mitä Santubongin edustalla on tarjota. Mutta kun krokotiili päättää lähteä rämeiköstä uimaan, saa venemieskin vauhtia purtiloon. Suuren kroksun reiteillä ei tee mieli olla.

Untitled

Permai Rainforest Resort on mukavuudenhaluinen luonnonystävän paikka Sarawakin puolella Malesian Borneota. Sinne on reilun tunnin matka Kuchingin lentokentältä. Se ei tarjoa luksusta, mutta se on mukavuutta ja helppoa seikkailua. Se oli minulle parasta Sarawakissa. 

Permai Rainforest Resort

Permai Rainforest Resort

Majoitus yhteistyössä Permai Rainforest Resortin kanssa. Hotellin omalle sivulle pääset tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 comments

 1. Hieno kohde ja mielenkiintoinen majoitus. Hyttyset on kyllä tosi inhottavia, itse menin Italiaan ja ainakin vielä hyttyset ovat pysyneet loitolla. Muistan kuitenkin viime kesän kun hyttyset hyökkäsivät joukolla ruokakaupan katolta pistämään! ilmeisesti hyttyset viihtyvät kohteissa joissa on paljon vihreää ympärillä, Sisiliassa hyttyset asuivatkin heinikossa ja tulivat esiin illalla. Joissain kohteissa hyttysiä on ilmeisesti myös päivällä

  1. Kaukoidässä hyttysiä on aika paljon. Harmillista on, että denque-kuumetta levittävät ovat liikkeellä myös päivänvalossa. Ajatus suojautumisen tarpeesta vain iltaisin on vanhanaikaista.

 2. Hah, mukavuudenhaluinen luonnonystävä, minähän olen just sellainen! Kuulostaa ja näyttää tosi kivalta paikalta, täytyy laittaa muistiin siltä varalta että lähden joskus tuonne Kaakkois-Aasian suunnalle.

  1. Permai oli todella kiva! Minä kun en oikein ole telttatyyppiä tai kirjaimellisesti majojen ystävä. Mutta Permaissa oli kaikki hotellihuoneen mukavuudet ja laatu mutta pieni eksotiikkalisä, kun keikuttiin niin korkealla. Ja kaikki aktiviteetit siinä samassa. Vesiurheilua myös.

 3. Oi vitsit mikä paikka! Tuollaiseen metsämajoitukseen lähtisin minäkin mielelläni, aivan ihanan näköistä – eikä hullumpi tuo majoituspytinkikään 😉 Mä niin haluaisin nähdä krokon, mahdollisimman kaukaa toki….

  1. Luonnosta voi nauttia minusta parhaimmillaan just näin: ensin luonto, sitten laadukas hotelli ja valkoiset lakanat, lämmin suihku ja ravintola. 🙂 Krokot on aika pelottavia. Afrikassa vetelevät muuttomatkalla olevia gnuita. Ugh. Minusta oltiin nyt jo vähän turhan lähellä…

 4. Olipa ihanan näköinen mesta! Kuumuus ja kosteus olisivat nyt enemmän kuin tervetulleita tässä suomen juhannus säässä 😀 Toi krokotiili näytti vähän hurjalle 😀 Tuolla varmasti puumajoitus tuli ihan tarpeeseen ton nähtyä 😀

  1. Jep. Oli ihan ilo kiivetä puun latvaan ja ajatella, että krokot ei vissiin kiipeile. 🙂

   Reilun kahden kuukauden jälkeen kuumuus alkaa vähän jo syödä naista. En kyllä kotiin palelemaan kaipaa, mutta olen yrittänyt löytää vähän viileämpiä kohteita. Ja kubån varasin lennot, alkoivat lämpötilat kohota…