Type and press Enter.

Paluu koulun penkille. Porvoon paahtimon drinkkikoulu

Porvoon paahtimo näkyy sillan vasemmalla puolella jokaiselle Porvooseen Helsingin suunnalta tulevalle. Se on ihanalla paikalla joen rannassa, vanhan kaupungin reunalla tunnelmallisen näköisessä vanhassa tiilitalossa. Mutta sen nimi hämää. Porvoon paahtimo toki paahtaa ja myy kahvia, sekä papuina että ihan juomana, mutta se on myös baari täysillä oikeuksilla. 

Aloitimme tyttöjen kanssa Porvoon valloituksemme after workeilla Porvoon paahtimossa – mutta ei millään perinteisellä skumpalla tai lasilla viiniä, oluesta puhumattakaan. Me osallistuimme drinkkikouluun

Untitled

Untitled

Untitled

Drinkkikoulun voi räätälöidä omalle porukalle ja omiin mieltymyksiin sopivaksi. Meidän pakettiimme kuului kolme hyvin erilaista ja erilaisilla metodeilla tehtävää drinkkiä:

Sex on the beach, joka valmistetaan ravistamalla

Irish coffee ja kahvittomalle kaakaovaniljadrinkki, jotka valmistetaan sekoittamalla

B52 shotti, joka rakennetaan lasiin ja lopuksi sytytetään palamaan.

Tiskin takana ihana Julia näytti, miten drinkki tehdään, ja aivan uskomattomalla kärsivällisyydellä neuvoi, kun säädimme omiamme. Mutta harvoin on koulun penkillä saanut yhtä paljon onnistumisen elämyksiä: tuotoksemme maistuivat hyvälle ja näyttivät (no okei, eivät ihan kaikki). Samalla saimme tietoa alkoholista, drinkkien teosta, mittasuhteiden tärkeydestä, täydellisen GT:n valmistuksesta. Julialla oli vastaus kaikkiin kysymyksiimme. 

Untitled
Alotimme drinkin valmistuksen perusvälineiden esittelyllä.

Aloitimme Sex on the beachilla, perusdrinksulla, jota saa suunnilleen mistä tahansa. En ole koskaan ymmärtänyt, miksi jotkin drinkit pitää sekoittaa ravistamalla. Onko se vain coolin näköistä, kun baarimikko heittelee pulloja ja sheikkailee menemään? On se sitäkin, mutta jotkin ainesosat eivät kuulemma sekoitu keskenään, vaikka niitä drinkkitikulla veivaisi. Niinpä mittasimme ainekset sheikkeriin, ravistelimme, opimme, milloin on vatkattu tarpeeksi, ja kas, kaunis juoma oli valmis. 

Untitled
Keskittyminen mehun mittaukseen
Untitled
Opetellaan oikea ote.
Untitled
Shake it, baby!

Untitled

Irish coffeen kohdalla heittäydyin hankalaksi: en juo kahvia. Mutta katsoin, kun Julia ja ystäväni sekoittivat ja lopulta kaatoivat kerman pinnalle niin, että pintajännitys säilyi, eli kerma ei sekoittunut kahviin, kuten se sekoittuisi, jos kannusta kaataisi normaalisti. Oma kaakaovaniljadrinkkini valmistui myös sekoittamalla, ja kaikki sujui mainiosti kerman pursotteluun saakka. Tuotokseni nähtyään koko porukka repesi: ihan ei tullut kaunista korkeaa tötteröä siitä. Mutta tiedän, millaisen kaakaon tilaan, kun seuraavalla talvisella Porvoon-reissulla menen Porvoon paahtimoon lämmittelemään. Maku voitti lässähtäneen olemuksen!

Untitled
Irish coffee alkaa olla juomista vaille valmis.
Untitled
Siinä samalla oli vuoroni alkaa sekoitella omaani.
Untitled
Pursottaminen veti vakavaksi.
Untitled
No lopputulos sitten taas ei.
Untitled
Kermakeko. Ihan ite tein.

Kolmesta juomasta shottilasiin rakennettava kerrosshotti B52 oli haastavin. Miten kaataa pullosta lasiin niin, että juomat eivät sekoitu yhdeksi sameaksi ruskeaksi litkuksi vaan ne jäävät kauniisti kerroksittain? En kerro. Mene itse kokeilemaan! Mutta me teimme sen! Mallioppilaita kaikki ja ihan paras opettaja! Oli muuten aika onnistujaolo, kun katsoin kolmekerroksista juomaani ja sinistä liekkiä sen pinnalla. Olen nähnyt tähtisadetikkuja drinksuissa, olen nähnyt ruokaa liekitettävän, mutta tämä oli uutta. Ja itse tehtynä vielä!

Untitled
Taas katsoimme ensin tarvittavat ainesosat ja mallidrinkin teon.
Untitled
Tästä lähtee.
Untitled
On aika sytyttää.

Untitled

Untitled
Ihan itse tein!
Untitled
Kaunista!

Kolmen juoman drinkkikoulu maksaa Porvoon paahtimossa siinä 30 euron tietämillä. Hinta riippuu tietenkin tehtävistä juomista mutta myös ryhmän koosta: pitääkö varata oma tila jne. Meitä oli kolme ja saimme askarrella juomiemme kanssa baaritiskillä. Siinä mietimme, kuinka paljon hauskempaa tällainen oli kuin perinteiset yhdet tai kahdet. Ja kun ei hintakaan ole kovin paljon korkeampi. Elämyksiin pitää sijoittaa. Ne ovat sen arvoisia.

Koko Porvoon irti arjesta -vuorokautemme on luettavissa täältä

Yhteistyössä Porvoon paahtimon kanssa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.