Pakoon! Todellisuuspakoa kauas pois

Pakoon! Todellisuuspakoa kauas pois

Suomalaisella tuntuu olevan aina liian kuuma tai kylmä, paistaa likaa tai sataa – riippuu, keneltä kysyy. Minusta on enimmäkseen aika kiva, että on neljä vuodenaikaa, paitsi että aina välillä tuntuu, kuin niitä olisi vain kaksi: kahden kuukauden kesä, kymmenen kuukauden syksy. Vanhoissa valokuvissa kesä on aina aurinkoinen, kirmailen perhoshaavin kanssa niityllä blondi tukka tuulessa hulmuten, ja talvella istun tönkkötopattuna pulkassa, lumi on valkoista, sitä on paljon – ja aika kultaa muistot. Sää on pukeutumiskysymys myös, väittäisin. Kun vetää goretexia päästä varpaisiin, ei pitäisi haitata pahemmankaan kökkösään, mutta kun viima kaivautuu silti kaikkien kerrosten alle ja silti on peiton alta poistuttava, pakenen. Jos en voi paeta fyysisesti, teen sen ainakin henkisesti.

Pakenen sinne, missä taivas on sininen ja

Untitled

auringon nousun ja laskun voi huomata.

Untitled

Pakenen sinne, missä pärjään ilman toppaa, fleeceä, nylonia ja villaa ja missä hiekalla voi tehdä muutakin kuin torjua liukkautta.

Untitled

Pakenen sinne, missä palmupuut huojuu ja

Untitled

missä voin ilman velvollisuuksia vain olla, nauttia, syödä, juoda, lukea.

Untitled

Pakenen sinne, missä harmaan lisäksi on muitakin värejä.  

Untitled

Sä asut siellä missä aallot lyö rantaan
ja palmupuut huojuu
Mä oon täällä missä pakkanen paukkuu
ja viima vinkuu
Se tulee nurkista sisään ja jäädyttää
Mä kuinka tänne päädyinkään
asuttamaan kylmää taloo
Ku sä oot siellä jossain, lämpöö ja valoo

Vaikka Jukka Poika kaipaa biisissään naista, minä kaipaan juuri nyt rantaan lyöviä aaltoja ja palmuja, lämpöä ja valoa.Todellisuuspakoni on tänään ollut henkistä. Kahden ja puolen viikon päästä se muuttuu ihan todeksi. Malediivit ja Sri Lanka – olen tulossa!

Kaikki tämän jutun kuvat ovat Instagram-kuviani, koska postaus on osa Instagram TravelThursday -kampanjaam jonka ideana on tuoda Instagramia esille matkailutiedon ja -inspiraation lähteennä. Tähän asti IGTT-kampanjaa ovat Suomessa vetäneet Kaukokaipuun Nella, Veera Biancan Veera ja Destination Unknownin Satu. Tammikuun alusta puhaltavat uudet tuulet ja sen myötä kamppiksella on uudet vetäjät: minä, Murumoun Terhi ja Rimma+Lauran Rimma ja Laura. 

Inspiroidu Instagramissa matkailusta katsomalla kampanjakuvia häshtägillä #igtravelthursday. Minut löydät käyttäjänimellä @travelloverblogi.

Next Post:
Previous Post:
There are 26 comments for this article
 1. Avatar
  Terhi / Muru Mou at 18:35

  Ihania palmukuvia! Olen potenut tänään koko päivän flunssaa thaimaalaisessa hotellihuoneessa ja on kiukuttanut kun nämä kaikki mainitsemasi ihanuudet ovat olleet niin lähellä, mutta silti liian kaukana. Energiaa ei vaan riittänyt lähteä kuumuuteen ja auringonpaisteeseen tässä olotilassa, mutta toivottavasti huomenna on olo jo parempi. Ei ole sinullakaan pitkä aika kun olet siellä, missä palmupuut huojuu! 🙂

  • Avatar
   Annika Author at 18:38

   Voi ei! Nyt on peffasta! Sairastaminen on tietenkin aina tyhmää, mutta lomalla vielä! Eiiii!! Pikaista paranemista sinulle!

 2. Avatar
  Jenni / Globe Called Home at 21:50

  Mä huomasin jossain vaiheessa, että kaipaan enemmän kuitenkin sitä valoa kuin lämpöä. Valoa täällä riittää, joten aktiivisesti ei ole pakemiset mielessä – vaikka olenkin ihan innoissani tammikuun etelän matkasta. 😉

  • Avatar
   Annika Author at 22:06

   Luulen, että minuakaan ei nyt näin pakottelisi, jos olisi lunta ja sitä kautta enemmän valoa. Toisaalta ei oleilu ilman sukkahousujakaan nyt kyllä harmittaisi.

 3. Avatar
  Laura R. / RIMMA + LAURA -matkablogi at 23:33

  Tästä tuli aivan ihana postaus Annika! Kyllä vaan kelpais nuo maisemat mullekin ^_^ Huippua päästä tekeen IGTT:tä kimpassa! 🙂

  • Avatar
   Annika Author at 17:22

   Kiitti! Tänään sää vain paheni ja samalla tarve päästä pakoon. Ja kiitos samoin, IGTT:ssa on hyvä jengi koossa!

 4. Avatar
  Anna at 23:38

  En ikinä uskonut että tulisi joskus ikävä Suomen talvea, mutta Australiassa asuessa eniten ikävöin lunta, talven ja joulun tunnelmaa, joskus jopa pimeyttä!!!!! Vaikka se pimeys on varmaan se pahin asia Suomessa. Niin sitä kai aina kaipaa sitä mitä ei ole! Mahtavaa reissua, Malediiveilta vasta saapuneena voin kertoa että tulee varmasti upea matka!

  • Avatar
   Annika Author at 17:25

   On pimeydessäkin puolensa. Saa jotenkin luvan kanssa vetäytyä kotiin sohvan nurkkaan, mutta kun eurinko ei näyttäydy viikkoon, tuuli vinkuu katossa ja sade vihmoo nassulle, ei haittaisi asua vaikka Australiassa. 🙂 Malediiveja kohtaan minulla ei ole oikeastaan mitään muita odotuksia kuin lämmin meri, hiekka ja palmu, jonka alla istua lukemassa.

 5. Avatar
  Arja / Haavematkoja at 23:41

  Samaa mieltä että sää on pukeutumiskysymys – valoa sen sijaan kaipaan ihan jatkuvasti! Tulisi edes lunta niin tosiaankin helpottaisi. Hyvää pakenemista sulle kuitenkin sinne värien luo – kelpais mullekin 🙂

  • Avatar
   Annika Author at 17:27

   Versinkin koiraihmisen on mentävä ulos säällä kuin säällä. Se on opettanut, että kyllä pihalla pärjää, kun on kunnon kamat. Mutta ei se henkistä lannistavuutta silti auta. Kunnon talvi on minusta ihan huippua. Vaikka aurinkotunteja ei päivässä montaa ole, lumi auttaa paljon.

 6. Avatar
  Arna / Cocoa etsimässä at 11:24

  Mulle viimeiset pari viikkoa on olleet niin vaikeat, niin vaikeat. Kylmää, pimeää, väsyttää, ärsyttää. Todellakin kaipaan “rantaan lyöviä aaltoja ja palmuja, lämpöä ja valoa” tällä hetkellä enemmän kuin mitään, mutta onneksi meilläkin on nyt aurinkoloma tiedossa, kun saatiin napattua edulliset Bangkokin-lennot :). Sen ajatuksen voimalla jaksan nyt tämän vuoden masentavimman ajan yli (tai ehkä se kaikkein masentavin aika meni jo, kun marraskuu loppui?).

  • Avatar
   Annika Author at 17:28

   Minä tai me lennetään useimmin juuri Bangkokiin, johon lennot Kaukoidän kohteista yleensä aina halvimmat ja josta kuitenkin pääsee jatkamaan matkaa aika huokeasti oikeiastaan mihin tahansa. Ihanaa, että sinullakin on mitä odottaa!

 7. Avatar
  Henna /suurin onni at 16:06

  Jos ei tätä ennen niin viimeistään näitä kuvia katsellessa napsahti päälle hinku palmujen alle, leppoisan tuulen siliteltäväksi. Drinksu käteen ja maailman huolet kauas pois. Me saamme tuota odotella vielä määrittelemättömän ajan, seuraava palmujen alle suuntautuva reissu on toistaiseksi varaamatta, lumiset rinteet kyllä odottavat… Nauti reissusta, kuulostaa ihanalta <3 Sri Lanka on toistaiseksi näkemättä, mutta Malediivit… ah <3 <3 <3

  • Avatar
   Annika Author at 17:32

   Loma kuin loma, mitä odottaa! Eipä sen väliä, onko menossa palmun alle vai lumisille rinteille!

 8. Avatar
  Ansku BCN at 22:50

  Tsemppiä uudelle pestille IGTT:n hostaajana, mahtavaa! Aallot, palmut, lämpö ja valo ovat onnekseni minun arkeani, enkä kyllä kaipaa Suomen loskaa. Reissutunnelmaa kyllä kaipaan, taitaa vaan tuleva kuukausi olla kovin hiljainen sillä saralla. Onneksi voi matkailla omalla sohvalla, lukemalla kaikkia ihania reissuraportteja ympäri maailmaa…

  • Avatar
   Annika Author at 12:47

   Teillä on siellä onneksi kaikenlaista niin tosi lähellä, että “kotimaanmatkailu” saa ihan uudet ulottuvuudet. Teidän pikku lähialueretket ovat suomalaiselle tosi lomia. Olen miettinyt, miltä tuntuisi elää ilman selvästi vaihtuvia vuodenaikoja. Uskoisin, että lunta kaipaisin, mutta pimeyttä ja loskaa en. Toisaalta nyt on mitä kaunein syyspäivä viimeöisen myrskyn jälkeen.

 9. Avatar
  Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi at 11:33

  Aij että! Pieni, mutta hyvin pieni, kateuden pistos tuntuu sydämessä, kun mietin tuota pakoa lämpöön! Jotenkin haluan uskoa, että tämä syksy taittuu vielä oikeaksi talveksi ennen joulua ja saadaan sitä lunta sekä pakkasta 🙂 Ihan huippua nämä uudet haasteet ja ihan huikea tulee myös taatusti sun joululomasta auringossa!

  • Avatar
   Annika Author at 12:50

   Lumiseen talveen ja valkoiseen jouluun minäkin haluan uskoa. Miten joulupukki muuten teillekään tulisi? 😉 Uskon myös matkasta tulevan upea, ja niillä voimilla sitten uusiin IGTT-haasteisiin.

 10. Avatar
  Saana at 18:40

  Oih, mitä ihania kuvia. Näissä joulukuun syysmyrskyissä (nytkin sataa kuin saavista kaatamalla ja tuuli paiskoo puita, toivottavasti ei meidän olohuoneeseen asti kuitenkaan) matkakuume nousee aika koviin korkeuksiin. Nauti tulevista reissuista, kuulostaa aivan mahtavalta! Niin, ja onnea #igtt-hostin tehtäviin!

  • Avatar
   Annika Author at 13:59

   Kiitti ja kiitti! Kun aamulla katsoin ikkunasta, harmaudella ei oikein ollut rajaa. Kun vielä kuuntelin paukkuvaa antennia ja katsoin myrskyssä täriseviä puita, muistin taas, että tahdon PAKOON.

 11. Avatar
  Heidi / Auringon alla at 12:05

  Kiitoksia päivän todellisuuspaosta! Tätä kyllä harrastan minäkin, aina kun vaan mahdollista 🙂
  “auringon nousun ja laskun voi huomata”, hehee, tää oli niin hauska! Ainakaan Oulussa ei voi tähän aikaan vuodesta juurikaan tietää onko päivä vai yö, eikä ainakaan työpäivinä, jolloin näkee ulkona pelkkää pimeää. Ei kait se ole ihmekään, että marras-joulukuussa tulee aina varattua joku matka talvea katkaisemaan 🙂

  • Avatar
   Annika Author at 13:53

   No todellakin on koko ajan yhtä harmaata ennen kuin on säkkipimeää. Tykkään kaukomaiden pimeydestä. Ei haittaa, että se tulee aikaisin. Kunhan siihen asti olen nähnyt sinisen taivaan. 🙂

 12. Avatar
  Laura at 12:49

  Ihana kuvapläjäys 🙂 Mulla helpotti nyt paljon tuo Barcelonan matka ja sen tuoma valohoito. Saa nähdä kuinka kauan sen vaikutus vaan kestää 😀 Kun vaan tulis vielä lunta niin ois jo paljon parempi!

  • Avatar
   Annika Author at 13:51

   Nimenomaan valoa! Sitä nyt kaipaan. Eilen näkyi hetki sinistä taivasta, mutta sitten taas joku sammutti valot eikä ole niitä sen koommin sytyttänyt.

 13. Avatar
  Teea | Curious Feet at 17:50

  Ihania kuvia! Olen ollut (kummallisen) tyytyväinen sateiseen ja pimeään talveen, mutta tämä postaus herätti samantien kaipuun aurinkoon. Sää on tosiaan pitkälti pukeutumiskysymys ja talvi tuntuu paljon paremmalta kun on vaatetta päällä mihin verhoutua, mutta valon kaipuuseen ei oikein ole muuta keinoa kuin ostaa lennot kauas pois ja lähteä. Upealta kuulostaa tuleva matkasi. Katkaisee kivasti talven 🙂

  • Avatar
   Annika Author at 18:24

   Hihi. Matkablogeilla pn pahoja vaikutuksia pahaa aavistamattomaan lukijaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.