Type and press Enter.

Päivä vesillä Portofinon niemen ympäri

Juna Santa Margherita Ligureen, vähän kauppojen kiertelyä, lautta Portofinon kautta San Fruttuoson luostarille, lautta Camogliin, josta kevyen baarilounaan jälkeen juna takaisin Rapalloon ja yritys ostaa eilisestä asti mieltä vaivanneet kengät, jotka paljastuivat liian kapeiksi. Nyyh. Siinä oli tiivistetysti 2. päivä con la mia mamma. 

Laivaliikenne Tiguillon lahdella on sujuvaa, ja vuoroja Rapallon, Santa Margheritan, Portofinon ja San Fruttuoson välillä on kerran tunnissa ainakin kesällä. Vielä näin heinäkuun alussa laivat eivät ole edes tupaten täysiä, vaan ulkokansillekin mahtuu helposti

Kesä-heinäkuu 2012 2303
Santa Margherita Ligure
Kesä-heinäkuu 2012 2323
Kun on riittävästi rahaa…
Kesä-heinäkuu 2012 2324

Olin kyllä päättänyt, että koskaan enää en Portofinoon mene, mutta lautalla oli pakko satamaan pysähtyä. Kyllä kylä edelleen oli minusta erittäin suloinen, jotenkin epätodellisen idyllinen, mutta ravintola Delfino suorastaan huusi pilkkalauluaan. Pari viikkoa sitten sain sieltä huonointa vastinetta rahalle ikinä.

Kesä-heinäkuu 2012 2341
Portofino
veneretk

San Fruttuoso ei minusta ollut erityisen kiinnostava kohde, mutta veneily niemen ympäri oli mukavaa. Luostari on nopeasti nähty, ja ainakin minusta siinä parasta oli näköala. Samalla lipulla (7,50 e) pääsi myös torniin, mutta siellä oli vain korunäyttely, josta tuli oikeastaan vain paha mieli: paljon kilpikonnasta tehtyjä tarpeettomia tavaroita.

Kesä-heinäkuu 2012 2384
San Fruttuoso
Kesä-heinäkuu 2012 2398
Kesä-heinäkuu 2012 2412
Kesä-heinäkuu 2012 2415
veneretk1
veneretk2

Camoglin satama aitoine kalastusveneineen oli kuvauksellinen ja minusta pistäytymisen arvoinen. Olisi ollut kiva syödä jossakin rannan ravintoloista, mutta eihän niistä mikään neljän tienoilla enää tarjoillut ruokaa. Mukavasta pikkubaarista saimme onneksi melonia ja proscuittoa, bruschettaa ja vähän viiniä. Niillä jaksoi mainiosti iltaan.

Kesä-heinäkuu 2012 2455
Camogli
Kesä-heinäkuu 2012 2466
veneretk3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 comments

  1. Hei! Aivan mahtavia postauksia sinulla!! Kuvasi tuovat niin elävästi Italian tietokoneen ruudulle.. Oma reissuni on nyt takanapäin ja ihana oli Italia taas kerran! 🙂 Ehkä joskus uskaltaudun lähtemään samantapaiselle reissulle kuin sinä. Mitä kautta vuokrasit tuon asunnon jossa nyt asustat?

    1. Kiitos! Kerrohan muutamalla sanalla omasta reissustasi, vaikka sähköpostilla. Olisi kiva kuulla!
      Tämä asunto on Homelidaysin kautta. Asuntoa en voi todellakaan suositella, mutta sivustoa kyllä. Kaikki, joihin otin yhteyttä, vastasivat vuorokaudessa. Enemmän kuin viikoksi vuokraava voi saada alennusta listahinnoista. Kannattaa ainakin kysyä. Homeaway on toinen, jossa vuokrataan suoraan omistajalta. Interhome ottaa omansa välistä.

  2. Hei. Laitan sähköpostia illemmalla. 🙂

  3. Löytyihän täältäkin! Me olemme Islannin asemesta kesäkuun alkupuolella suuntaamassa nyt sitten Ligurian rannikolle (kuten mekin puhuimme) ja erityisesti Camogliin, jota työkaverini suositteli. Tarkoituksena on ottaa rennosti ja liikuskella rannikolla niin veneellä kuin ehkä junallakin.

    1. Ligurian rannikko on helppo liikuttava junalla. Välimatkat ovat aika lyhyitä ja hinnat edulliset. Veneretket ovat myös kivoja. Mutta jos ei halua maksaa itseään kipeäksi, ei Portofinossa kannata syödä. Se on ihan superkallis. Ihan tosi monessa kylässä kävin kuukauden aikana Rapallossa asuessani, mutta mikään ei ollut ollenkaan samanlainen.