Type and press Enter.

Rapallo – tyylikäs lomakaupunki

Enpä olekaan yli viikkoon viettänyt koko päivää kotikylillä. Koska naapuritalon koira jostain syystä ei aloittanut räksytystään tänä aamuna ja sain nukkua rauhassa, oli mukavan levollinen olo jäädä kulmille, istuksia rannassa lukemassa, kämpillä lukemassa, kävellä vähän kaupungilla, huomata, että ainakin osassa kauppoja alkaa huomenna alennusmyynnit, selvittää kunnolla pysäköintiasia, ettei vuokra-autoa taas hinailla pois (mies tulee tänään, ja auto jää minulle koko ensi viikoksi), miettiä, mihin kaikkialle kuljettelen sunnuntaina saapuvaa äitiäni ja odotella, että mies autoineen tulisi.

Kesä-heinäkuu 2012 2126
Tämä on ensimmäinen näkymä, kun tulee ulos rautatieasemalta Rapalloon.
Kesä-heinäkuu 2012 2125
Asema-aukio. Keltanen rakennus vasemmalla on asema. Sitä kohti kävellessä miettii, kuinka paljon junat tällä kertaa mahtavat olla myöhässä…
Kesä-heinäkuu 2012 2116
Rapallossakin on paljon kirkkoja.
rapallo
Kesä-heinäkuu 2012 2117
Tämän hotellin edessä on kyltti, joka kertoo Hemingwayn yöpyneen siinä Italian-matkallaan ja sen jälkeen kirjoittaneen novellinsa Kissa sateessa, jossa amerikkalaispariskunta viettää lomaa italialaisessa kaupungissa, on kova sade ja mies mäntti (juonitiivistelmä omani). Amerikkalaisten hotellin edessä on sotamuistomerkki, ja niin on hotelli Rivierankin edessä. Muistomerkki ei ole mitenkään erityinen, mutta yhteensattumat Hemingwayn kanssa minusta hauskat.
Kesä-heinäkuu 2012 2120
Yhden talon päässä Riviera-hotellista on kaksi tällaista varsin huonoon kuntoon päästettyä rakennusta. Lienevät ensisiä hotelleja. Hyvällä paikalla ja tässä kunnossa! En voi ymmärtää! Kuinka upeita asuntoja näihin saisikaan, jollei hotellitoiminta ollut kannattavaa.
Kesä-heinäkuu 2012 1564
Il Castello on Rapallon tunnetuin nähtävyys. Sen kohdalta alkaa myös Lungomare, pitkä rantabulevardi.
Kesä-heinäkuu 2012 2123-001
Rapallossa on ihan hyvät ostosmahdollisuudetkin tällaisista edullisemmista kovin fiineihin, kaikille jotain.
rapallo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.