Päättymätön Janiculum-puisto Roomassa

Päättymätön Janiculum-puisto Roomassa

Suunnilleen Trasteveren ja Vatikaanin väliin asettuu Janiculum-niminen kaupunginosa, joka nousee melko korkealle kukkulalle. Sieltä on komeat näköalat yli Rooman sekä puisto, johon eksyin täydellisesti. Halusin kävellä kukkulan ja puiston läpi Vatikaaniin, mutta huonosti kävi. Kukkulalle löysin Trasteverestä lähdettyäni, puistoonkin, mutta se oli niin järjettömän kokoinen, että Vatikaanista en nähnyt edes vilausta Pietarinkirkon kupolista.

Rooma 234

Rooma 236

janiculum1

Puisto sinänsä oli loistolöytö. Piknik-paikkana se olisi erinomainen. Jos Rooman-lomalla haluaisi lenkille, maastot olisivat täällä mahtavat. Juoksijoita, koiranulkoiluttajia ja perheitä oli paljon liikkeellä kauniissa loppukesän säässä.

Rooma 248

Rooma 250

Itse aloin jo vähän hätääntyä, kun en löytänyt järjettömän kokoisesta puistosta pois. Kello nimittäin läheni uhkaavasti lounasajan päättymistä. Olisin edellisen päivän pitsa- ja salaattiaterioiden jälkeen halunnut syödä hyvin, mutta huonosti kävi. Kun lopulta päädyin portille ja kadulle, olin ulkona kartaltakin. Ei auttanut kuin kysyä neuvoa. Jälleen kiitin auttavaa italian taitoani, sillä englantia ei laajalti puhuta. Kun vihdoin olin keskustassa, kunnon ravintolat eivät enää tarjonneet ruokaa. Päädyin välttävän pasta-aterian jälkeen Piazza della Rotondalle syömään järjettömästi jäätelöä ennen kotimatkaa.

janiculum

Rooma 239

Next Post:
Previous Post:
There are 2 comments for this article

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.