Type and press Enter.

Otres 2 Beach – rantaelämää Kambodžassa

Kambodžan turismi on vasta kehittymässä Angkorin temppeleiden ulkopuolella. Rannat ovat vielä koskemattomia verrattuna moneen muuhun Kaukoidän maahan. Turistibisnes on Sihanoukvillen ympärillä laajenemassa, ja ilmeisesti aika paljon venäläisellä rahalla. Näin annoin itselleni kertoa.  Otres 2 Beach on yksi kehittyvä rantakohde Sihanoukvillen kupeessa, ja sinne lensin Siem Reapista saatuani sopivan temppeliannoksen Angkorin raunioilla. Todettava on heti alkuunsa, että parempia rantakohteita on tusinoittain, mutta toisaalta näissä vasta kehittymässä olevissa kohteissa on oma viehätyksensä, kun bisnes on vielä pientä ja monet lieveilmiöt puuttuvat.

Otres 2 Beach on ranta, sitä myötäilevä yksi kuoppainen hiekkatie ja hotellirivin takana kulkeva toinen tie, jonka toisella puolella on toinen rivi, se, jolla ei ole suoraa yhteyttä rannalle. Rantatien varrella on pari pientä kauppaa, matkalippuja myyvä koju, pari parkissa notkuvaa lavataksia. Mary Beach Hotel oli tähtiluokitukseltaan paras, mitä sai alle satasen yö, mutta sitä en voi suositella. Hotelli oli ehkä suurin pettymys koko pitkällä reissulla. Naapureissa oli ainakin paljon parempi ruoka ja viihtyisämmät ranta-alueet, paremmin toimivat wifit – ja selvästi matalampi hinta. Reilun kilometrin päässä on miniatyyrikylä, jossa on muutama ravintola, baari ja majapaikka. Sen kerran kun kävin, tiellä kulki pari lehmää, eikä kukaan tuntunut kiinnittävän niihin oikein edes huomiota. 

Otres 2 Beach

Otres 2 Beach

Otres 2 Beach

Kolme päivää oli ihan sopiva aika. En harmitellut, että olin niin nopeasti lähdössä pois, hyppäämässä veneeseen Koh Rongille. Toisaalta paikassa oli jotain samaa koskemattomuutta, autenttisuutta, kehittyvää kuin Khanomissa, Thaimaassa, jossa viihdyin pitkälti toista viikkoa. Khanomissa tuntui olevan tekemistä kuitenkin enemmän. Otres 2 Beach tarjosi ihan kauniin rannan käveltäväksi, muutaman hotellin ravintolat ja – niin, siinä se oli. Auringonlaskujen varaan vähän laskin, mutta sadekaudella nekin jäivät aika vaatimattomiksi. Mutta nyt, kun Etelä-Suomen sää osoittaa kaiken kamaluutensa ja katson rantakuvia, voisin oikein mainiosti kuvitella olevani vaikka täällä. 

Tämä oli viimeinen varsinainen kohdejuttu kevään ja kesän Kaukoidän-reissulta. Sopiva ajoitus, etten sanoisi. Seuraavat jutut sitten Baskimaasta, johon lennähdän jouluaattona. Ja koska olen kaikesta päätellen sittenkin ollut ihan kiltti, toi joulupukki jo vähän etukäteen lennot Bangkokiin. Kaukoidän juttuja siis taas luvassa ensi kesänä! 

Otres 2 Beach

Otres 2 Beach

Otres 2 Beach

Otres 2 Beach

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 comments

  1. Ollaan samalla rannalla Ananas Beach Bungalows nimisessä majatalossa helmikuussa. Sitä ennen Koh Rong Sanloemissa 5 yötä ja Sihanoukvillen venesataman lähellä yö ennen saarireissua. Kiva katsella rantakuvia, kun helmikuu on ihan nurkan takana. 🙂

    1. Oi, kuulostaa ihan huippuihanalta! Nyt kyllä maistuisi rantaelämä! Vaikka Otres ei varsinaisesti ole rantaparatiisi, uskon, että viihdyt hyvin. Minulla olisi ollut joitain ruokakuvia, mutta jotenkin jäivät laittamatta. Ravintolassa, jonka rannassa tuo pääkuvan korituolikin on, oli minusta ehdottomasti paras ruoka. Se oli jonkin hotellin, mutta en valitettavasti muista sen nimeä.

  2. Heh, hämäännyin edellisen jutun preesensissä tapahtuvasta kerronnasta, ja luulin, että olet juuri nyt rannalla Kambodzassa. Rohkenit sitten laittaa viinilasinkin kuvaan, vaikka viinin pämppäämistä edellisen jutun yhteydessä paheksuttiin😂😂😂 Kiva lukea kohta baskimaasta, kiinnostava kohde sekin.

    1. Kiitos Tuuli, tämä oli ihana kommentti! Viinipullosta en sentään kehdannut sanoa mitään. Se oli jemmassa mun selän takana, ettei vain näy kuvassa. 😀 Joskus minusta tuntuu, että joillekuille tekisi ihan hyvää lasillinen viiniä silloin tällöin. 😀 Edellinen juttu tosiaan oli preesensissä. Kirjoitin sen siinä rannalla istuessani, ja nyt tuntui, että se on julkaistava ihan sellaisenaan, autenttisena, kaikkine fiiliksineen. Tietenkin sellaiselle, joka ei blogia aktiivisesti seuraa, tuli yllärinä, että Koh Rongilla olin joskus kesällä. Onneksi tällaiset jutut ovat ajattomia.

  3. Kiva lukea Kambodzasta juttuja, sillä siellä olisi suunnitelmissa käydä Kaakkois-Aasiaa kiertäessä. Paljoa suunnitelmia ei vielä ole, mutta kyllä joku kiva rantakohde mukaan mahtuu. 🙂 Muutenkin sun blogista tulee luettua näitä juttuja paljon reissua tunnelmoidessa!

    1. Kiva, jos olet saanut inspistä blogista. Aika paljon on monenmoista Kaukoitä-matskua ja ensi kesänä tulee taas lisää. Rantakohteita on niin tosi paljon, mutta jos vähän autenttisempaa tai lähinnä ei niin kehittynyttä turismimeininkiä etsii, on Kambodža varsin hyvä vaihtoehto.