Nuwara Eliyassa ensi kosketus srilankalaiseen luontoon

Nuwara Eliyassa ensi kosketus srilankalaiseen luontoon

Sen verran tuoreessa muistissa oli kammottava bussimatka Negombosta Kandyyn, ettei ihan heti huvittanut kokeilla uudelleen. Uuden vuoden aika on myös srilankalaisten liikkumisen aikaa, joten havittelemamme junat olivat täynnä. Oli otettava käyttöön vaihtoehto C: auto ja oma kuljettaja. Hotellin hinta Kandysta Nuwara Eliyaan oli 70 euroa, kadulta liian vähän tingittynä 45. Niinpä matkaan vanhalla Hiacella, jossa ilmastoinnin virkaa hoitivat avoimet ikkunat, mutta penkit olivat sen verran leveät, että mahduin mukavasti makuulle.

Kun makasin pakun takapenkillä, taivas alkoi pyöriä. Ajelimme vissiin mutkateitä. Maasto kohosi aika nopeasti, ja samalla ilma viileni. Tätähän emme tietenkään olleet mitenkään huomioineet kotona. Sri Lankahan on etelässä, ja etelässä on lämmin. Mutta reilussa 1,5 kilometrissä tilanne on toinen. 

Nuwara Eliyaan päädyimme, koska se oli matkalla Kandysta Udawalaween ja koska siellä on teeviljelmiä, kuten Cameron Highlandissa, Malesiassa. Halusin nähdä lisää kumpuilevaa vihreää kauneutta. Oikeastaan pyytämättä ja yllättäen kuski kurvasi matkalla Glenlochin teetehtaalle. Ei se meitä varsinaisesti kiinnostanut, mutta toisaalta tulipahan sellainenkin nähtyä.

Untitled

Untitled

Kun pihaan saapuu auto, jostain vain pelmahtaa joku henkilökuntaan kuuluva esittelemään tehtaan toimintaa. Kierros kestää ehkä vartin ja on käsittämättömän kuuma. Niissä oloissa sitten teetä siis kuivataan, hienonnetaan, pakataan ja muutama muukin vaihe suoritetaan. Isossa kyltissä sanottiin, että ei tippiä, mutta ei olisi mies tainnut lähteä rinnalta ilman pikkuseteliä. Myymälä oli hirveän kallis verrattuna siihen, mitä tee maksoi muualla. Jäivät tuliaisteet ihan periaatteen vuoksi ostamatta. 

Nuwara Eliyassa satoi ja paistoi vuorotellen. Koska sinne oli ulkoilemaan lähdetty, sää oli unohdettava tai ainakin ajateltava vain satunnaiseksi epämukavuudeksi. Sopivalta ulkoilureitiltä vaikutti reilun parin kilometrin matka Pedro Tea Estaten luota Lovers Leap -vesiputoukselle. Melkein perille asti voi ajaa myös tuktukilla, mutta töyssyinen ja kuoppainen tie on epäilemättä paitsi mukavampi myös maisemien puolesta antoisampi kävellä kuin istua heittelehtivässä koppimopossa. 

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Putous oli näkemisen arvoinen. Se syöksyy aikamoisella voimalla, ja jos vaikka valokuvausmielessä heittäytyy liian ahneeksi, huomaa kastuvansa aika mukavasti. Ajattelin eväiden syöntiä siinä putouksen kohinassa, mutta kosteusaspekti huomioiden oli etsittävä kuivemmat mestat. Aika pian kuitenkin auringonpaiste vaihtui taas sateeksi, joka hoiti kasteluhommat.

Untitled

Nuwara Elyan kaupunki ei ole erityisen kaunis tai viihtyisä. Siihen itsessään ei kannata varata aikaa. Kaupungin ulkopuolella on puistoa ja temppeliä, joissa näkyi paljon ihmisiä viettämässä aikaa. Koppimopolla ajaessa olo oli välillä aika turvaton, kun tien täytti lauma lehmiä, mutta kai ne olivat tottuneet toisiinsa, lehmät ja tuktuk-kuskit.

Untitled

Untitled

Untitled

Ehkä toisenkin päivän olisi voinut olla, mennä ulkoilemaan johonkin toisaalle. Jos olisin saarella pidempään, olisin Nuwara Elyassakin toisen yön. Aika hyiseksi menevät huoneet yöllä, mutta onneksi kämpässä oli pikkuinen sähköpatteri, ettei tarvinnut lämmikettä nauttia sisäisesti. Alkoholiluukulta kaikenlaista kyllä sai ostettua. Siinä me oltiin sulassa sovussa minä ostamassa pulloa Somersby-siideriä ja paikalliset miehet, jotka eivät tainneet tyytyä siihen yhteen.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Next Post:
Previous Post:
There are 62 comments for this article
 1. Avatar
  Teija / Lähdetään taas at 15:14

  Sri Lanka on kyllä monipuolinen maa! Muutaman kerran se on ollut matkakohdevalintojen loppusuoralla, muttei vielä tullut valituksi. Joka kerta sitä tutkiessa siitä löytää jotain erilaista.

  • Avatar
   Annika Author at 15:24

   Nimenomaan monipuolinen! Siellä on kulttuuria, luontoa, eläimiä, rantoja.

 2. Avatar
  katareissaa at 16:06

  Kiva postaus! Sri Lanka kiinnostaa kovasti, joten näitä juttuja on ollut tosi mielenkiintoista lueskella 🙂

  • Avatar
   Annika Author at 19:39

   Lisää on tulossa vielä ainakin pari. Ne loman lopun parhaat palat.

 3. Avatar
  Mia / Elämää ja Matkoja at 16:52

  Sri Lankalainen luonto ja temppelit kiinnostavat ja oli mukava kurkistaa niihin sekä teetehtaaseen ja kyliin tämän postauksen myötä.

  • Avatar
   Annika Author at 19:39

   Sri Lankassa luonto vaikutti ainakin tämän yhden viikon perusteella todella kauniilta. Teetehdas sen sijaan aiheutti lähinnä kulmiä väreitä.

 4. Avatar
  Anna / Tämä matka-blogi at 18:47

  Teeviljelmillä ja kuivaamossa olen muutaman kerran käynyt. Tosin Intian puolella. Siellä kuulin, että työntekijöille suurta vaaraa aiheuttavat myrkyllisetkäärmeet, joita teepuskien varjoissa piileksii. Pääsin myös kokeilemaan, mitä täyteen kerätty teelehtiä täynnä oleva säkki painaa. Muotoillaan nyt näin, että ei toiveammatti.

  • Avatar
   Annika Author at 19:38

   Koko teebisnes tuntuu todella vastenmieliseltä. Malesiassa poimijat bangladeshilaisia, koska paikalliset eivät hommaa enää suostu tekemään huonojen palkkojen takia. Tehtaat niin kuumia, tai ainakin tuo oli, että työskentely varmaan tuskaista.

 5. Avatar
  Jenni / Unelmatrippi at 20:18

  Kuulostaa tutulta, nuo siirtymät paikasta toiseen ovat aina (ainakin Aasiassa siis) vähän ylläriosastoa. Joskus tosi jees, joskus ei todellakaan jees. Mopolla lehmien joukossa ja sen sellaista. Todella vehreitä maisemia, ja kuvistasikin välittyy tuo kuvailemasi kosteus. Voin kuvitella, miten kuuma tuolla on ollut seikkailla. Ja tosiaan, mahtaa olla tukalat työolot siellä teeviljelmillä.

  • Avatar
   Annika Author at 00:17

   Nyt ei siis ollut ollenkaan kuuma. Lähinnä oli ongelma, onko tarpeeksi vaatetta mukana. Tuktukin kyydissä kevytuntuvatakki ei ollut yhtään liikaa. Nuwara Eliya on noin 1500 metrin korkeudessa. Teleportoituminen olisi mukava saada kulkupelivalikoimaan Aasiassa…

 6. Avatar
  Anna / Muuttolintu at 07:13

  Tuttuja maisemia. Sri Lankasta ei varmasti monelle tule ensimmäisenä mieleen vehreät vuoret jos siellä ei ole käynyt. Me tykättiin tähän alueeseen paljon Sri Lankassa. Ainoa ongelma oli meilläkin se, ettei ollut tarpeeksi lämmintä vaatetta mukana. Sri Lanka ei noin yleisesti noussut suosikkien joukkoon, mutta lähtisin uudestaankin, kenties tutustumaan itärannikkoon paremmin.

  • Avatar
   Annika Author at 16:10

   Samat fiilikset Sri Lankasta: ei herännyt pakko päästä takaisin -kipinää, mutta toisaalta menisin kyllä katsomaan norsuja ja itään ja pohjoiseenkin. Rannat esimerkiksi jäivät nyt lähes kokonaan näkemättä.

 7. Avatar
  Titta / ikilomalla at 11:04

  Tuo kuumasta yllättäen kylmään siirtyminen kuulostaa niin tutulta. Sitä on vaikea tajuta etukäteen, että korkealla saattaa olla kylmempi kuin meren tasolla 😂😂
  Näistä sitä oppii!
  Ja niin oppii myös noista pelottavista hurjastelevista autokyydeistä 😄😄

  Titta

  • Avatar
   Annika Author at 16:09

   Sama moka mulla Malesiassa: eihän sinne tarvitse kuin kesävermettä. Ai niin, muuta ne korkeuserot.

 8. Avatar
  Essi / family and a map at 12:48

  Sri Lanka täälläkin kiinnostuksen kohteena. Kunhan sinne asti joskus ehtisi. 🙂 Täytyykin lukea nuo muutkin Sri Lankan postaukset ja ne tulevat.

  • Avatar
   Annika Author at 16:08

   Sri Lanka taitaa olla nouseva kohde. 🙂

 9. Avatar
  Meidän matkassa / Monna at 20:34

  Komppaan edellisiä kommentoijia että Sri Lanka vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja monipuoliselta maalta. Tykkään lukea kokemuksia sieltä, mutta jotenkin se ei vielä tällä hetkellä yllä ihan seuraavien kohteiden listaan, ehkä joskus 🙂

  • Avatar
   Annika Author at 20:47

   Kauan minullakin kesti maahan mennä. Oli 105. reissumaani. 🙂

 10. Avatar
  Jenna / With huge passion for life at 20:38

  Hassua, miten joskus mulla oli hirveä hinku Sri Lankaan, mutta nyt ei nää juuri laisinkaan. Noista kuvista oikein huokuu 100% kosteus 😀 Vihreän vehreät nuo maisemat. Ne miellyttävät silmää.

  • Avatar
   Annika Author at 20:46

   Kurkkaa mun norsut! Alat haluta Sri Lankaan NYT.

 11. Avatar
  Noora | Kerran poistuin kotoa at 22:33

  Sri Lanka tuntuu olleen viime aikoina varsin paljon pinnalla. Ainakin mulle on siitä jäänyt sellainen pieni kutina takaraivon, että siellä pitäisi käydä. Kovin paljoa mulle ei silti ole maasta jäänyt mielikuvia. Noiden kuvien perusteella voisin kyllä mielelläni lähteä. Tuo vesiputous oli todella kauniin näköinen. Nuo temppelit ja rakennukset taas ihanan värikkäitä. Jotain vahvoja matkapahoinvointilääkkeitä varmasti tarvisin tonne, mulla kun meinaa paha olo iskeä jo Suomessa tasaisella bussikyydillä…

  • Avatar
   Annika Author at 09:25

   Sri Lankassa on niin kaikkea. Melkeinpä kaikenlaisille matkailijoille juuri heidän juttujaan. Kulinaristille ehkä ei, mutta voi myös olla, että me vain ei etsitty oikeita paikkoja.

 12. Avatar
  Laura / Laurasitinerary at 23:32

  Hei teetehdas ad hoc-vierailuna kuulostaa tosi kivalta! Saitteko maistaa teetä?
  Sri Lanka ei ole to do -listan kärkipäässä, mutta ystäväni on sieltä kotoisin, ja olisi varmasti innoissaan, jos kysyisin vinkkejä 🙂

  • Avatar
   Annika Author at 09:24

   Olisi siellä saanut maistaa, mutta kun en juo teetä. Koko maailma mulle suuri tuntematon. 🙂

 13. Avatar
  Tiia/ReiseReise at 20:03

  Oho, luulisi, että Sri Lankassa olisi myös paahtavan kuuma, mutta niin vaan näkyy olevan pitkähihaisia lähes kaikilla. Olisi kyllä ihan mielenkiintoista vierailla teetehtaassa.

  • Avatar
   Annika Author at 01:40

   Korkeuserot selittävät. Meren rannalla ja muualla alavilla mailla oli kyllä ihan kesäkelit. Mitä korkeammalle mentiin, sitä viileämmäksi muuttui.

 14. Avatar
  Tanja/Levoton Matkailija at 13:39

  Kiva postaus ja kauniita kuvia! Tulee kuvista tosiaan vähän mieleen Cameron Highlands, niin kuin itsekkin kirjoitit 🙂 Oon pari kertaa käynyt teetehtaassa, ja ne on ihan kivoja paikkoja. Kolmatta kertaa en ehkä enää menisi, on ne loppujen lopuksi kuitenkin aika samanlaisia paikkoja.

  • Avatar
   Annika Author at 01:39

   Cameron Higlands kyllä voittaa maisemillaan Sri Lankan tai ainakin ne osat, joita minä näin. Mutta kyllä Sri Lankassakin on todella kaunista luontoa.

 15. Avatar
  Kiia at 16:30

  Nuo teekierrokset ovat tuttuja Intiasta ja jotenkin sitä mielummin nauttii viljelmillä kävelystä kuin kaiken maailman tuotantokeskusten pällistelystä;)
  Nuo vehreät maisemat ovat mahtavat ja juu, muutaman kerran itsekin on tullut pakattua vähän liian ohutta. Kun nukuimme Indonesiassa joitain öitä ulkona, olin aivan umpijäässä kun en hölmönä tajunnut varautua yön “kylmyyteen”

  • Avatar
   Annika Author at 01:39

   Nukuitte ulkona? Nukkuessa tarvitsee kyllä lämpimänä pysyäkseen enemmän vaatetta kuin päivällä hereillä olleessa.

 16. Avatar
  Huli/Meanwhile in Longfield.. at 22:11

  Olen jotenkin aina kuvitellut Sri Lankan siistiksi ja turisteja täynnä olevana paikkana, mutta sehän näyttää aivan eriltä! Tuktukin kyydissä en ole koskaan ollut, ehkä se pitäisi kokea ekaa kertaa Sri Lankassa. 🙂

  • Avatar
   Annika Author at 01:38

   Sri Lanka ei ole kovin turistinen. Siellä on paljon ihan oikeaa elämää. Se on minusta siistimpi ja leppoisampi versio naapuristaan Intiasta.

 17. Avatar
  Mika / Lähtöportti at 13:52

  Nämä kuvat herättivät kaipuun johonkin eksoottiseen maahan Aasian suunnalle. Sri Lanka ei ole omalla toivelistalla, vaikka tuo äsken kommentoimasi “siistimpi ja leppoisampi versio Intiasta” onkin itseeni hyvin uppoava mainoslause. Lämpimistä vaatteista voi olla hyötyä monissa yllättävissä tilanteissa. Itse en ole palellut ikinä missään niin paljon, kuin singaporelaisessa pikaruokaravintolassa. Ulkona +35 ja sisätilat ilmastoitu jääkaapiksi… 🙂

  • Avatar
   Annika Author at 20:57

   En tiedä, mitä Aasialta haluat. Siellä varmasti on helpompia paikkoja kuin Sri Lanka, mutta ei se huono vaihtoehto ole ollenkaan. Ainakaan jos tykkää norsuista. Helppoa rantalomaa kannattaa ehkä hakea muualta, mutta monipuolisesta kiinnostuneelle Sri Lankasta saa pieneltäkin alueelta paljon.

 18. Avatar
  Stacy Siivonen at 14:39

  Kerrankin hyötyä sukupuolesta, kun ei tarvitse raahata kotiin monta pullollista sidukkaa, kun yhdessäkin on tarpeeksi. Olen omaksunut negan käsityksen Sri Lankasta blogikirjoituksen perusteella, että siellä tyrkytetään ja joka hinnasta joutuu vääntämään ja teefarmi jotenkin tukee tätä käsitystä. Mä en halua tulla laillistetusti ryöstetyksi.

  • Avatar
   Annika Author at 21:00

   Ei Sri Lankalla joudu tuputuksen uhriksi kovinkaan paljon. On sen puoleen aika iisi paikka. Tärkeimmillä nähtävyyksilläkään ei ole rihkamakauppojen keskittymiä samalla tavalla kuin melkeinpä missä tahansa muualla. Meillä loma parani loppua kohden huomattavasti, ja hyvinkin jäi positiivinen kuva maasta.

 19. Avatar
  Eevi / Rento matkablogi at 18:58

  Mulla ei ole tullut edes mieleen lähteä Sri Lankaan mutta nyt jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavia postauksia! Näin sitä maailmankatsomus ja ajatukset avartuu.

  • Avatar
   Annika Author at 21:00

   Katsohan jo julkaisemani norsupostaus. Siinä on todellakin syitä matkustaa Sri Lankaan.

 20. Avatar
  Esa | Reissuesan matkablogi at 19:43

  Vietin Sri Lankan matkallani yhden yön Nuwara Eliyassa, kulkuvälineenäni oli rannikolta vuokrattu skootteri. Yöllä oli niin kylmä, että nukuin vaatteet päällä, mutta kannatti toki tulla maisemien vuoksi.

  • Avatar
   Annika Author at 21:02

   Skootterilla Nuwara Eliyaan. Olen vähän kade. En kyllä vaatteet päällä nukkumisesta. Meillä oli ihan tehokas lämmitin huoneessa.

 21. Avatar
  Meri / Syö Matkusta Rakasta at 11:58

  Mun mielestä tuolla näyttää just sellaiselta, miltä ajattelisin Sri Lankassa näyttävän. Kuvista ja kertomuksestasi välittyi oikein jotenkin sellainen fiilis että tuonne haluan… Mutta sitten muistin kuinka intiamainen maa kuitenkin (ilmeisesti) on ja koska mä en yhtään syttynyt Intialle niin ei kyllä Sri Lankakakaan houkuttele.

  Ja te siis kävelitte tuonne putoukselle? Näyttää ihanalta, mutta voin uskoa että yllätyskastumisen vaara on olemassa. “Meen vielä iiihan vähän lähemmäs…”

  • Avatar
   Annika Author at 12:05

   Sanoisin, että intiamaisuutta oli joissain paikoissa, mutta lopulta aika vähän. Tuntui minusta selvästi järjestäytyneemmältä. Joo, me käveltiin putoukselle. Ei sinne ollut kuin pari kilsaa suuntaansa, kun oli tien päähän päässyt tuktukilla. Kun katsoin rinnettä ylös ryöminyttä tuktukia, tunsin melkein, kuinka heittelehtisimme takapenkillä puolelta toiselle, kun koppimopo pomppisi menemään.

 22. Avatar
  Kohteena maailma / Rami at 15:11

  Mietin ensin, miten tuolla on myynnissä siideriä, mutta eiköhän se liity historiaan brittien kanssa eli se siitä. 🙂

  Sri Lankalla itseä kiinnostaa ehdottomasti numero ykkösenä Sigiriya World Heritage Site, se tulee aina mielikuvaksi saaresta puhuttaessa. Se on kuvissa jotenkin mahtavan oloinen!

  • Avatar
   Annika Author at 20:16

   Kyllä tässä taitaa olla kyse Carsberg Groupin maailmanvalloituksesta. Sommersbyä saa uskomattomista paikoista. 😃

 23. Avatar
  Johanna Hulda – Discovering Sunbeams at 18:47

  Hienon näköinen vesiputous! Tuo kaupunkikin näyttää kiinnostavalta tutkittavalta, vaikkei nyt ihan kauneimmasta päästä olisikaan. Hyrr, voin kuvitella kostean viileyden, sillä olen itsekin tuohon korkeuserohalpaan mennyt. Nyt kantapään kautta oppineena ainakin muistaa, että jos jossain kasvaa teetä, siellä ei voi olla hirveän kuuma!

  • Avatar
   Annika Author at 20:18

   Tämä oli ties monesko kerta, kun pukeutumishommat menevät peffalleen. Pitääpä muistaa ainakin tuo teesääntö.

 24. Avatar
  Kiira / Lifelong adventure at 20:15

  Teefanin unelmakohde! Ex-anoppini kävi Sri Lankan kiertomatkalla jokunen vuosi sitten, ja tykkäsi kovasti. Minkälainen hintataso siellä on suurpiirteisesti?

  • Avatar
   Annika Author at 01:15

   Minun tavallani matkustaa majoitus oli yllättävän kallista. En uskonut, että Sri Lankassa pitäisi maksaa yli satasta yö hotellista, eikö sillä rahallakaan mitään luksusta saanut. Ehkä uudenvuoden aika nosti hintoja. En tiedä. Syöminen oli edullista ja julkisilla liikkuminen.

 25. Avatar
  Karoliina at 21:31

  Oi kun hienoja kuvia sulla taas <3 Hassua, tuo teetehdas näyttää aivan samalta, kuin pienet turkkilaiset oliivipuristamot 🙂

  • Avatar
   Annika Author at 01:12

   Teetehtaan ja oliivinpuristamon yhteys minulla on selvittämättä, koska jälkimmäiseen en ole päässyt tutustumaan. Pitänee sekin puute joskus korjata. 🙂

 26. Avatar
  Virpi/ Täynnä tie on tarinoita at 10:24

  Nuo teeviljelmät ovat kyllä kauniita. Ja vitsit mikä putous! SriLankasta ei ole oikeastaan mitään mielikuvia mulla. Jollain tavalla karun kaunista seutua.

  • Avatar
   Annika Author at 13:32

   Sri Lanka on rumaa ja kaunista. Outo maa. 🙂

 27. Avatar
  Henna /suurin onni at 15:45

  Kiva lukea Sri Lankasta muitakin kuin ranta- tai safarijuttuja. Ne kyllä itseänikin kiinnostavat, mutta tämäkin kohde vaikuttaa mielenkiintoiselta ja on aina mukava tietää, mitä muuta maasta löytyy kuin ne kaikkein suosituimmat turistijutut. Me Intian reissullamme lopulta hermostuimme noihin pyytämättä ja yllätyksenä tuleviin vierailuihin taksikyytien aikana ja kieltäydyimme nousemasta autosta, jos meiltä ei oltu etukäteen kysytty. Tuolla olisi saattanut uteliaisuus voittaa tuon teetehtaan kanssa, mutta Intian kaupunkien perus rätti- ja matkamuistokaupat kävimme muodon vuoksi katsastamassa vain, jos aikaa oli ja kuski oli etukäteen kysynyt. Kuskithan saavat näistä pysähdyksistä provikkaa, ja jokunen meille tämän suoraan sanoikin, että onko ok, että pysähdymme sellaisella, että hän saa siitä rahaa, ja jokunen jopa sanoi, että älkää sitten vaan ostako sieltä kuitenkaan mitään, kaikki on aivan ylihintaista. Paras stoori oli aivan eri mantereella, Tansaniassa, jossa safarioppaamme vei meidät matkamuistomyymälään ja kertoi, että kyseinen liike on järjestänyt oppaiden kesken kilpailun – kauppaan eniten turisteja tuovalle maksetaan loma Sansibarille, ja sinne meidän oppaamme kovasti halusi perheensä viedä. En tiedä, kuinka kävi, mutta toivon, että hän sen matkan sai 🙂

  • Avatar
   Annika Author at 17:44

   Sri Lankassa on kyllä kaikkea. Safarilla pikkuruinen norsu sulatti sydämen (siitä onkin jo postaus), rannalla ei oikein edes oltu. Mutta kirjoitan vielä Gallesta, jossa aika erilaista elämää vielä.

   Me usein tehdään taksikuskin kanssa etukäteen diili: me ei makseta kyydistä, jos vie yhteenkään kauppaan, myymälään, kaverin mihin tahansa putiikkiin. Se aika hyvin toimii. 🙂

 28. Avatar
  Nimetön at 16:53

  sen verran mukavuudenhaluinen olen, että kohtuuton ilmankosteus saa minusta esiin juuri ne kauheimmat piirteet… on kuitenkin ollut kiva tututsua Sri Lankaan, joka itselleni on täysin tuntematonta territoriota!

  • Avatar
   Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi at 16:54

   ja nimikin näköjään kaikessa kiireessä unohtui tuosta edellisestä kommentista…

  • Avatar
   Annika Author at 17:46

   Kostea ja viileä ei tosiaan ole ihan parhaita puolia kenestäkään nosta esiin. Kuuma ja kostea taas nostaa ne pahat puolet ihan naamastakin. 🙂 Jestas, mikä näppylänaama minusta tulee!

 29. Avatar
  sari matkalla at 00:00

  olipa vihreetä. Kuvista tuli olo,että olette todella nähneet jotain aitoa ja erilaista. Maan kulttuuri huokui näistä kuvista. Ihan kuin olisi ollut paikan päällä.

 30. Avatar
  Tanja at 01:34

  Kuullosti aikamoiselta seikkailulta tuo automatka. Onneksi pääsitte perille. Ja jälleen kerran mahtavia kuvia, mieli tekis lähteä katsomaan löydänkö samat paikat.

 31. Avatar
  Reetta at 10:31

  Hieno vesiputous!! Harmi, kun vesiputouksia on vaan niin hankala kuvata roiskeiden takia! 😀 Sri Lanka on kiinnostanut jo pitkään, oikeastaan paljon enemmän kuin esim.Etelä-Intia. Paras lapsuudenystäväni on puoliksi srilankalainen, ja hänen perheensä kautta pääsin tutustumaan jo nuorempana hiukan kulttuuriin. Myös oma setäni sattui asumaan vuoden Sri Lankassa tsunamin jälkeisissä avustustöissä. Maassa on tosi paljon nähtävyyksiä, mitkä mieluusti kiertäisin läpi! Juuri vehreät, viileät vuoret ja Kandyn Hammastemppeli tulevat ensimmäiseksi mieleen maasta. Ainakin Mandala Travel on juuri alkanut järjestää myös vaellusmatkoja maahan. Olisi mielenkiintoista päästä välillä kävelemään trooppisempia polkuja!

 32. Avatar
  Mira at 10:41

  Kiitti vinkistä, siis että lämmintä mukaan. Meillä tavoitteena mennä pariksi viikoksi kiertelemään ens tammikuussa. Oikeasti vaihtoehtona oli mennä Laosiin, mutta en saanut 3,5 viikkoa töistä lomaa. Joten lennosta vaihtui Sri Lankaan. Meillä on tavoitteena löhötä myös rannalla. Mutta haluaisin noille vihreille alueillekin junalla. -Mira

  • Avatar
   Annika Author at 16:41

   Sri Lankassakin on rantoja, mutta se ei ole samalla tavalla rantakohde kuin vaikka Thaimaa. Nuwara Elyassa tosiaan oli kylmä. Jos menette uudenvuodensesongin jälkeen, junalippujakin varmaan jo saa helpommin. Junat olivat tosi halpoja. Meilläkin oli suunnitelmissa Laos, joka vaihtui Sri Lankaksi. Ei ollut huono vaihtoehto ollenkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.