Type and press Enter.

Ngapali Beach herkuttelijalle – kaikki ruoat kuvataan

Kesällä Myanmar ei näyttäytynyt erityisenä ruokamaana. Saimme syödäksemme, ruoka oli ihan perusaasialaista, yhden hotellin chicken cashew nut oikeastaan huippuhyvää, mutta kulinaristisista nautinnoista ei useinkaan kanaa ja riisiä syödessä voinut puhua. Samanlainen mielikuva on ensimmäiseltä Yangonin-matkalta: ruoka oli ihan syötävää, mutta ei jäänyt mieleen mitenkään erityisesti. Toisin oli Ngapalissa: siellä ruoka oli erinomaista. Syömisestä tuli suoranainen ilo. Kala ja muut meren elävät olivat tuoreita ja hyvin valmistettuja.

Ensimmäisenä iltana käveltiin muutama sata metriä hotellilta ja löydettiin 3 pot -niminen ravintola. Siitä tuli kantapaikka heti. Omistaja oli ihastuttava. Kukaan muu ei puhunut englantia, mutta siitä ei ollut haittaa. Ravintolassa tunsi aina olonsa tervetulleeksi. Isäntä kertoi aina alkuun sen päivän suositukset, ja hyvin usein tartuimme niihin: kalaa, kuningasrapuja, erilaisia curryja. Ruoka oli aina ihan huippuhyvää. Illallinen kahdelle alkumojitoineen, oluineen, kivennäisvesineen oli aina noin 20 euroa. 3 pot oli myös mainio paikka olla hetki osana paikallista elämää. Lisäksemme siellä ei ollut koskaan muita turisteja. Parina iltana muutama isäntä oli päättänyt vetää Myanmar-olutta sen verran, että alkaa ensin mieli herkistyä ja sitten iskee kova väsymys. (VINKKI: Myanmar-pullojen korkista kannattaa muuten poistaa sisäpinta. Jos siellä lukee Myanmar, saa uuden pullon ilmaiseksi.)

Untitled
Annos ei näytä kauniilta, mutta ensimmäisenä iltana sain tämän ja olin aivan myyty. Tuosta tomaattisalaatista antaisin pikkurillin. Onneksi tajusin tilata sitä muina iltoina kokonaisen annoksen.

Untitled
Pähkinä oli kuulemma liian pieni annokselle. Siksi sitä on kupissakin. Kolmen ruukun ravintolassa ei kyllä nälkä jää.

Untitled

Untitled

Lounaalla sentään saimme mentyä muuallekin kuin kolmen ruukun ravintolaan. Välillä pitelimme sadetta skootteriretkellä, joskus uima-altaan autuus voitti ja tilasimme ruoat niille sijoillemme tai aurinkoisen rantapäivän vaihduttua kaatosateeksi pakenimme katoksen alle syömään. Kun lounas oli viimeistelty, oli sadekin lakannut. Ja lähes poikkeuksetta ruoka oli kaikkialla todella hyvää.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled
Myanmarilainen valkoviini ei nyt ihan saksalaista rieslingiä ole, mutta ei hullumpaa. Kesällähän kävimme Adalmina’s Adventures -blogin Anna-Katrin kanssa viinitilalla testailemassa enemmänkin laatuja.

Mielenkiintoisin lounaskokemus oli Hilton Ngapalin tarjoama kolmen ruokalajin katsaus paikalliseen keittiöön. Paikallista ruokaa toki siis oli tarjoiltu muuallakin, mutta ruoassa oli kuitenkin vähän yleisaasialainen fiilis. Jos muualla ruoka oli mutkatonta ja helppoa, hotellilla tuntui, että autenttisuus kohtasi fine diningin ja ruoka vaati vähän enemmän myös syöjältä. Pidin myös erityisesti siitä, että kaikki ruoka on paikallista, ei esimerkiksi maahantuotua, vaikka kansainvälisessä ketjuhotellissa oltiin.  

Hilton Ngapali
Noodle salad with black tuna

Hilton Ngapali
Traditional Myanmar tea leaf salad with pickled ginger
Hilton Ngapali
Daung lann gyi (keittiömestarin nimikkoannos)
Hilton Ngapali
Beef rendag (keittiömestarin nimikkoannos)
Hilton Ngapali
Tea leaf brownie (nimikkoannos tämäkin)
Hilton Ngapali
Nga pyaw thi baung näyttää kieltämättä aika epämääräiseltä, mutta maku on herkullinen.

Entä aamiaiset? Ainakaan näkymästä ei Hiltonissa voinut valittaa, mutta ei kyllä ruoastakaan. Minullehan riittäisivät pelkät hedelmät, kun joku ne valmiiksi kuorii ja esille laittaa. Voisin elää niillä koko loman. Päivittäinen Nutella-nokareeni on kätkettynä croissantin alle, ja kyllä, sorruin minä juustoihin, loheen, pähkinöihin…

Hilton Ngapali
Hyvää huomenta, Ngapali!

Hilton Ngapali

Hilton Ngapali

Hilton Ngapali

Kaikenkaikkiaan Ngapalista jäi todella hyvä fiilis myös ruoan puolesta. Eihän voi kiistää, etteikö syöminen olisi yksi suuri osa lomanautinnoista.    

  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.