Type and press Enter.

Neljä ihanaa Italia-päivää odottaa – suunnitelmatkin alkavat valmistua

Edessä on neljä päivää ja kolme yötä Italiassa, kartta, Lonely Planet ja Tripadvisor, varatut hotellit (2 yötä Bolognassa, 1 Forlíssa), kahdeksi päiväksi vuokrattu auto ja yksi konserttilippu. Edessä on siis ohjelmoimatonta aikaa aika paljon. Vain lauantai-iltana tiedän, mitä teen: menen Biagio Antonaccin konserttiin Forlíssa. Ehkä torstain hengailen Bolognassa. Kaupunki on tuttu, mutta kiva. Kyllä siellä voi nauttia aurinkoisesta (kyllä vain, on luvattu) italialaisesta syksystä (ja ehkä proseccosta, parmankinkusta, juustoista, pastasta…) ainakin yhden päivän.

Viihdyn kyllä yhden päivän Bolognassa oikein hyvin!

Mutta mitä sitten teen? Kokonainen perjantai! Ajelisinko junalla puolisen tuntia Ferraraan? En minä tiedä, mitä siellä on, mutta Googlen kuvahaun perusteella kaupunki näytti aika kivalta. Toisaalta Venetsiaan pääsisi nopeimmillaan 1,5 tunnissa. Ehkä livahdan sinne? Ennen tämän matkan varaamista yritin houkutella miehen nimenomaan Venetsiaan täksi viikonlopuksi, mutta liian tärkeä työhomma esti. Ehkä käymme neuvotteluja, olisiko pieni piipahdus yksin sittenkin sallittu (ettei herätä liikaa kateutta). Otin Bolognan hotellin rautatieaseman vierestä juuri tästä syystä: pääsen helposti nauttimaan Trenitalian epävarmoista junayhteyksistä, jos tulee polte seikkailla.

Voi Biagio, taidat jäädä kakkoseksi tälle toiselle Italian rakkaudelleni!

Lauantaiaamuna haen auton ja lähden – jonnekin. Illaksi pitäisi päätyä Forlíin, mutta sinne on vain tunnin ajomatka, joten jotain pitäisi keksiä. San Marino on toistaiseksi ykkösvaihtoehtoni. Olen käynyt siellä, mutta en nähnyt mitään: oli aivan käsittämätön sumu. Kuulin juuri viime viikolla, että se olisi erinomainen shoppailukohde. Aivan uutta tietoa. Toisaalta olen ostolakossa: ei yhtään uusia vaatteita ennen kuin koko on taas oikea, että sen puoleen en minä niillä kaupoillakaan mitään tee.

Untitled
San Marino näyttää niin kauniilta, että taidan suunnata sinne.

Autoilu vähän kyllä jännittää. Italialainen liikennekulttuuri on mitä on. Vuokrasin mahdollisimman pienen menopelin, Fiat 500:n tai vastaavan. TAHDON Fiat 500:n. Ajattelin käydä torstaina kentällä räpsyttelemässä Europcarin tiskillä, että josko sellaisen minulle varaisivat. En ole varautunut suunnitelmalla B, jos työntekijät ovat naisia. Ebookersin kautta vuokraus oli minusta varsin edullista, ja omavastuun poistava vakuutus paljon halvempi kuin vuokraamoilla ikinä.

Ehkä sunnuntaiaamupäivän palloilen lounasaikaan asti Forlíssa ja ajelen sitten suoraan kentälle – ellei sinulla ole jotain loistovihjettä kulmilta, minne kannattaisi mennä. Toisaalta Ravennaan ajaisi puoli tuntia ja sieltä tunnin Bolognaan. Ravenna näyttäisi mielenkiintoiselta. Ehkä toisiaan ehtisin sinnekin, jos lähden aamulla ajoissa…

Forlí ei ainakaan Instagram-kuvien perusteella tehnyt minuun suurta vaikutusta. Ehkä lähden sunnuntaiaamuna herättyäni kohti uusia seikkailuja.
Ravenna näyttää niin paljon viehättävämmältä, että taidan ajella sinne.

Lupa Venetsiaankin heltisi. Lupasin tuliaiseksi kinkkua, viiniä ja mitä vain vielä ymmärtää pyytää. Vähän sain kyllä irvailua “lomastani”, jonka jälkeen epäilemättä tarvitsen pari päivää lepoa, kun olen ensin suhaillut neljä päivää taukoamatta, pysähtymättä. 

Mitä Trenitaliaan tulee, yritin ostaa junalippuja etukäteen. Nettisivuilla on mahdollisuus ostaa rekisteröitymättä, mutta maksuvaiheessa kuitenkin kysyy rekisteröitymistä. Kun yritin sen tehdä, lomakkeessa edellytetään, että on Italian kansalainen. Jäin siis ilman.

Jutun kuvat ovat Instagramista (käyttäjien luvalla). 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 comments

 1. No NYT (taas) olen kylla kade!! Autolla seikkailu Italiassa kuulostaa..noh, seikkailulta 😀 Oon kuullut Ferrarasta paljon hyvaa kans, mutta en ole siela kaynyt. Ravenassa kavin (ekalla ‘omalla’ ulkomaanmatkalla 16-vuotiaana) ja se vaikutti tosi kivalta paikalta kanssa, vaikka pitaa myontaa etta hieman on muistikuvat hataria…Mutta niinkuin taidettiin jo todeta, Venetsia on aina hyva vaihtoehto!

  1. Olen itse niin fiiliksissä, etten oikein pysy nahoissani. (Varsinin Venetsiasta.)

   Minä ainakaan en luota siihen, mitä Annika (siis minä-Annika) alle 20 v. ajatteli yhtään mistään. Esim. Kappadokia Turkissa oli minulle ylioppilaskeväänä aivan boooring, ja nyt olen kysynyt mieheltä suunnilleen puolivuosittain, koska menisimme sinne. Mutta sinänsä ihan hyvä, jos Ravenna kelpasi sinulle jo teininä. 🙂

 2. Ihania Italian reissusuunnitelmia, ja melkein samaan aikaan sattui että olen itsekin loppuviikosta vähän etelämpänä Roomassa! Ihan mahtavaa reissua sinulle ja innolla odottelen Italia-raportteja luettavaksi pian! 🙂

  1. Nautinnollista Roomaa sinulle! Ja tokihan tulee raporttejakin, luultavasti varsin kuvapitoisia tällä kertaa.

  2. Joo ja mulle kävi tänään sama tuon Trenitalian kanssa, ettei voinut ostaa lippuja etukäteen…olisihan se pitänyt muistaa, ettei kaikki toimi niin mutkattomasti, kun on Itaaaliasta kyse! 😉

 3. Toivottavasti sait lipun sinne, mihin halusit!