Mykonos – täydellisen loman resepti

Mykonos – täydellisen loman resepti

Kerron heti alkuun, että Mykonos ei ole minun paikkani – tai se voisi olla, jos olisin ollut erilaisella matkalla. Nyt tiedän, miten Mykonos olisi koettava, mitä tehdä, missä asua, mitä pakata mukaan, jotta voisi nauttia kaikesta siitä, missä saari varmasti on hyvä. Mutta kahdeksan viikkoa reissussa oleva, jolla on juuri tästä syystä vähän rajallisempi budjetti ja myös varustetaso, rantautui vähän kuin väärälle planeetalle.

Mykonokselle tullaan näyttäytymään ja tulemaan nähdyksi

Kun aurinko alkoi laskea, keskustan täyttävät parhaimpiinsa pukeutuneet turistit, mitä se kenelläkin sitten tarkoittaa. Naisilla usein mahdollisimman pientä tai tiukkaa tai toisaalta liehuvaa ja näyttävää. Olen nähnyt kaula-aukosta vilahtelevia nännejä, pientäkin pienempiin puseroihin ahdettuja valtavia rintoja, luonnonlakeja uhmaavia hameita. Miehillä ulkomuoto on selvästi rennompi, mutta jos sattuu pyörimään klubien ja hienojen loungejen ympärillä, asut matchaavat paremmin toisiinsa seuralaisen kanssa. Merkkilaukut on tietenkin myös otettava mukaan.

Mykonokselle ei kannata mennä pienellä päiväbudjetilla

Mykonos on hirveän kallis moniin muihin Kreikan saariin verrattuna. ”Overpriced”, sanoi moni. Ensimmäinen viinilasi oli 8 euroa. Yritin löytää edullisia ravintoloita, mutta pikaruokapaikkaankin meni 16 euroa, tuplasti sen mitä Paroksella (siis paikallista ruokaa, en puhu mäkkäristä). Mutta jos tänne tulisi viikon lomalle, sille kesän ehkä ainoalle (tai jos on pinkka kunnossa niin kuin aika monilla näytti olevan, vaikka viettäisivät vuosia), ja ei niin tarvitsisi ajatella rahaa, olisi ihana nauttia ravintoloista, auringonlaskudrinkeistä (Little Venetsian alueella noin 15 e), shoppailla (hyvin yleinen lomahomma Mykonoksella, ihania kauppoja, myös tunnettuja brändejä).

Mykonos

Mykonos

Jos haluat juhlia, Mykonos on oikea paikka

Sampanjapullot poksahtelevat auringonlaskussa, clubien ovilla iltapukuun pukeutuneet naiset toivottavat kauniit ja varakkaat tervetulleiksi, juhlat jatkuvat aamuun. Sampanjaväki oli usein Lähi-idästä, jos nyt jotain osasin ulkonäöstä päätellä. Paradice Beach on kuuluisa bileistään. Kuulin kulttihahmo Sasasta, jolla on joka ilta erilaiset elefanttistringit. Tiedäthän sellaiset, joissa kärsän voi täyttää sillä, mitä kenelläkin nyt sattuu olemaan kärsään laitettavaksi. Myönnän, että hetken noita ikuisia rantabileitä harkitsin, mutta ne olisivat vaatineet seuraa. En nähnyt itseäni menemässä yksin.

Mykonos

Mykonos

Mykonos

Aurinkoa palvovalle Mykonos on hyvä

Mykonoksella on paljon rantoja, ja suurin osa on saavutettavissa julkisillakin. Jos asut Suomessa suurehkossa kaupungissa, odotat ehkä bussien kulkevan vartin välein, mutta näin ei suinkaan ole. Vähän pitää päivää suunnitella. Rannoilla on palveluita, ravintoloita, minimarketeja, aurinkotuolivuokrausta. Minua lähimmällä Agios Stefanosin rannalla varjo ja kaksi petiä olisi maksanut 20 euroa. Kuulin parhaiden rantojen olevan Mykonoksen kaupungista itään. Ainakin nyt tuuli oli niin voimakasta, että edes auringossa ei ole kuuma. Tämä näkyikin kylillä tulipunaisina ja kesivinä selkinä, rintamuksina, kasvoina…

Missä asua?

Minulla on kaksi ehdotusta asumiseen. Jos haluat juhlia, voi olla hyvä asua lähellä keskustaa. Ainakaan julkista liikennettä ei puolen yön jälkeen ole. Takseja toki on. Jos taas auringonotto on sinun juttusi, ota majoitus läheltä parhaita rantoja kaupungista itään. Omani (Maki’s Place) ei ollut hyvä kumpaankaan tarkoitukseen.

Entä jos ei ole kaunis, rikas, bile- ja rantahenkinen?

Myönnän, että minut Mykonos lannisti. Ei tuntunut hyvältä. Mutta se ei tietenkään tarkoita, että kaikki kokisivat samoin. Ystävän tai kumppanin kanssa minäkin olisin varmasti kokenut toisin.

Kyllä Mykonoksen kaupunki on kaunis. Sen valkoiset talot, valkoharmaat kivetyt kujat, rantaan lyövät aallot, kirkkaan väriset ovet, kaiteet, portit, parvekkeet, valtava kukkaloisto, suloiset pienet kirkot, Little Venicen rantarivi ja auringonlaskut. Siellä on ihana kuljeskella, ainakin jos menee vähän syrjemmälle.

Parasta mitä minä tein, oli mennä kuuluisille tuulimyllyille aamulla auringonnousun aikaan. Siellä ei ollut kuin minä ja yksi koiranulkoiluttaja. Mennessäni vähän aikaisemmin klubeilla oli vielä meno päällä, mutta kun palasin, kaupunki oli lähes tyhjä. Tuulimyllyillä ei ollut päivien ruuhkaa, selfiekeppien ja Instagram-pimujen armeijoita. Siellä olimme minä, tuulimyllyt ja nouseva aurinko. Silloin taas tavoitin, miksi olen matkalla. Nämä pienet hetket ovat uskomattoman ihania.

Mykonos

Mykonos

Omat todelliset fiilikseni saaresta voit lukea täältä.

Next Post:
Previous Post:
There are 2 comments for this article
 1. Avatar
  Paula – Viinilaakson viemää at 02:34

  Ihanan rehellinen matkakuvaus! Ei ihan kuulostanut siltä ihanalta ja aidolta Kreikalta, jota itse aina sieltä etsin. Tosin, osaan kuvitella, että varmaan monelle suosituimmalle paikalle on sielläkin käynyt juuri näin. Vaikka tokihan sitä on joskus itsekin tullut biletettyä Kreikassa… joskus silloin hamassa nuoruudessa. En ole koskaan käynyt Mykonoksella, ainoastaan nähnyt kuvia noista kuuluisista tuulimyllyistä. Kaunistahan siellä näyttää olevan.

  • Avatar
   Annika Author at 11:52

   Mykonokselle epäilemättä on kysyntää, mutta minun paikkani se ei ollut. Kuten sanoit, se on jo niin kaukana kreikkalaisfiiliksistä. Tällainen ns. pintaliitopaikka voisi olla oikeastaan missä tahansa. Vaikka keskusta on kaunis, tuli mieleen, että se voisi olla kulissi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.