Type and press Enter.

Mykonos ja paska ensivaikutelma

No niin, kohta jollakulla on taas herne tai pari nenässä. Eihän bloggaaja saisi sanoa, että jossain ei olekaan kivaa. Se tarkoittaa, että tyyppi AINA valittaa. Mutta nyt on niin, että minulla ei ole kivaa ja aion kertoa sen.

Tulin Mykonokselle. Olin nähnyt kuvia tuulimyllyistä rannalla. Ne näyttivät kivoilta. En minä kohteen valintaan usein muuta tarvitse. Selvän ottaminen asioista. Njääh. Ei kuitenkaan ole kyse kovin eksoottisesta kohteesta. Onhan tämä kreikkalainen saari. Kaikki, joille kerroin Paroksella olevani tulossa tänne, kertoivat kaksi asiaa: Mykonos on kallis. Mykonos on bilesaari. En tiennyt tietenkään kumpaakaan. Homoystävällinenkin kuulemma. Mutta sehän on vain hyvä. Ja kai minulla muutamaan päivään varaa olisi. Ja bileet. Miksei sellaisiakin välillä.

Mykonos

Mykonos

Mykonos

Mykonos

Jo lautalla tuntui, että olisi pitänyt jäädä Parokselle. Minulla oli siellä hyvä olla. En usko mihinkään etiäisiin mutta olin oikeassa. Varmasti syynsä on huonosti nukutulla yöllä ja ties millä kuun kierrolla, mutta alusta asti paikka – siis Mykonos – oli jotenkin minua vastaan. Hotellini Maki’s Place oli kerännyt vain kehuja varauspalveluissa. Mutta sen sijainti on umpisurkea. Se on kyllä lähellä satamaa, mutta pari kilsaa keskustasta, johon ei voi kävellä. Busseja kulkee kerran tunnissa, vesibusseja pari. Huoneessani ei ole ikkunaa. Tai on, mutta siitä metrin päässä on vastapäisen talon seinä. Vastaanoton pomo kyseenalaisti, enkö ole katsonut kuvia. Olen varmasti. Mutta yhtä varma olen siitä, että ikkunattomista kopeista ei ole annettu ikkunattomaan kopin vaikutelmaa. Oikeasti siinä tämä reissutyttö nieleskeli kyyneliä. Sisällä ei tiedä, onko päivä vai yö.

Mykonos

Mykonos

Mykonos

Vielä yksi asia, jota en tiennyt, on, että Mykonos on jättiristeilijöiden satama. Kun satamassa seisoo niitä vieläpä kaksi, se tietää kylillä noin neljää tuhatta päiväturistia. Näitä oppaan perässä kulkevia lappukaulaturisteja on siis hurjasti. Parokselta puuttuneet sisäänheittäjät ovat myös kaikki täällä. Jokaisen terassin edessä. Hermoja rauhoittava viini maksoi Mykonoksella kaksin tai jopa viisinkertaisesti sen, mitä Paroksella maksoin (paikasta riippuen). Tässä kahdeksan euron viiniä imiessäni (ja valittaessani) vakavasti harkitsen itseni ulkoistamista täältä. Mutta en voi. Nyt tulee raha vastaan. Jos olisin reissussa lyhyemmän aikaa. Mutta koska jäljellä vielä 7,5 viikkoa. Haen siis pullon kaupasta, että alkaisin nähdä saaren kivempana. (En hakenut enkä oikeastaan alkanut nähdä.)

Muijanne maailmalla lopettaa raporttinsa tähän ja yrittää alkaa viihtyä. (Ei alkanut. Odotin kuitenkin julkaisua pari päivää. Sinä aikana olen kuullut muidenkin ajattelevan samoin.) Ja jos edelleen ajattelet minun AINA valittavan, lue vaikka edellinen juttu Paroksesta tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

17 comments

 1. Voi kehno. Kuvista ei heti päättelisi kamaluutta, mutta risteilylaivat ja 8 euron viinilasi kuulostaa tyhmältä. Ja ikkunaton huone latistaa kyllä tunnelman. Nyt olet kai jo päässyt onneksi pois😃

  1. Musta tuntuu niin tyhmältä valittaa, kun kyllähän Mykonos kaunis osasi olla. Mutta se vaan ei ollut mun paikka. Kreikkalaiset eivät kuulemma itse lomaile siellä oikeastaan ollenkaan. Usein sekin on merkki jostain, varsinkin ylihintaisuudesta.

 2. Mikset mene lautalla jollekin toiselle saarelle tai Ateenaan ja etsi vaikka kiva ja tilava loma-asunto?:) harmi että kokemuksesi Mykonoksesta on niin surkea, mutta noin voi käydä missä vain! nyt kun käväisin Ruotsissa taas niin sain laivalta hytin autokannen vierestä ja sitten sain toisen hytin jossa asui joku. Sen jälkeen löyty hotelli kans ikkunattomalla kopilla joka sijaitsi maan alla, eli sellaiset on ihmeen yleisiä nykyjään omistajat varmaan säästää tuollaisessa tarjoamalla manalan huoneita ja siihen sitten vielä ukkosmyrskykikin. Niin Mykonos on kyllä hieno ja kiva kohde ainakin keväällä risteilyltä pyrähtäessä, mutta nyt kun on kesän sesonki varmasti sekin kohde alkaa olla aika täysi. Uskon että olisit voinut viettää siellä premman loman juuri keväällä kun on paremmin tilaa. Kannattaa myös yrittää pyytää upgreidaus

 3. Mikset mene lautalla jollekin toiselle saarelle tai Ateenaan ja etsi vaikka kiva ja tilava loma-asunto?:) harmi että kokemuksesi Mykonoksesta on niin surkea, mutta noin voi käydä missä vain! nyt kun käväisin Ruotsissa taas niin sain laivalta hytin autokannen vierestä ja sitten sain toisen hytin jossa asui joku. Sen jälkeen löyty hotelli kans ikkunattomalla kopilla joka sijaitsi maan alla, eli sellaiset on ihmeen yleisiä nykyjään omistajat varmaan säästää tuollaisessa tarjoamalla manalan huoneita ja siihen sitten vielä ukkosmyrskykikin. Niin Mykonos on kyllä hieno ja kiva kohde ainakin keväällä risteilyltä pyrähtäessä, mutta nyt kun on kesän sesonki varmasti sekin kohde alkaa olla aika täysi. Uskon että olisit voinut viettää siellä premman loman juuri keväällä kun on paremmin tilaa. Kannattaa myös yrittää pyytää upgreidaus

  1. Kuten kirjoitin, olen matkalla 8 viikkoa. Minulla ei ole mahdollisuutta maksaa öitä tuplana. Hotelli oli täynnä. Vaikea heidän silloin on antaa toista huonetta. Usko pois, kaikelle on selityksensä. Kuten vaikka sille, että lomien ajankohtaan ei voi itse aina vaikuttaa. On mentävä silloin, kun työnantaja suo. 🙂

 4. Vaihdoitko jo hotellia vai varasitko siitä samasta näkemättä pidemmän ajan? monissa hotelleissa on ihan yleinen tapa vain sanoa että on täyttä myös silloin vaikka ei olisi, mm. Italiassa on minulle aina sanottu niin ja silti useista on löytynyt enemmän tilaa kun on respasta kysynyt. Kannattaa lukea yelp ja tripadvisor ennen majoitusten varaamista ellet ole jo tehnytkin niin, sieltä saa usein laajemman käsityksen huoneista todellisten matkailijoiden toimesta, tosin tripadvisor tekee myös yhteistyötä hotellien kanssa joten todelliset palautteet ei aina välttämättä näy. Minulle etelä-Espanja on nyt sellainen johon en haluaisi kesällä, siellä oli viime kesänä todella täydet kadut niin että joutui väistelemään paikallisia ja ulkomaalaisia turisteja että pääsi kävelemään kaduilla etenkin keskustoissa. Ja junissa joutui seisomaan matkalaukun kanssa junan ovessa kiinni, rannoille en edes mennyt mutta näin kuvia ne näyttivät sillipurkeilta tuskin olisi mahtunut kävelemään rannalta uimaan

  1. On ikävää, jos sinulle on sattunut tuollaisia kokemuksia, mutta se ei tarkoita, että kaikkialla ehdoin tahdoin valehdeltaisiin. Kun on kyse sesonkiajasta, minä varaan kyllä huoneen ihan koko ajaksi. Joskus vaan käy huono tuuri ja hotelli ei vastaa odotuksiani. Olen joka vuosi kuitenkin kolmisen kuukautta hotelleissa, joten joskus mukaan osuu väkisin huonompiakin kokemuksia.

 5. Just tämän takia me ollaan tähän asti ainakin jätetty Mykonos väliin. En ole oikein ymmärtänyt, miksi se on niin supersuosittu. Mutta kuvat näyttää kyllä ihanilta! Onko siellä helppoa saada kuvia tyhjistä kaduista?

  1. Tyhjiä katuja osuu eteen usein, jos ei ole ihan vilkkaimmilla kaduilla. Jos katsoo Instagramia, onhan se täynnä sopivan värisiin mekkoihin pukeutuneiden Insta-pimujen kuvia. Eivät he ole kauaa joutuneet poseeraamaan tyhjän kadun saadakseen. Mutta joo, saaren suosiota minäkään en ymmärrä. Tai ehkä ymmärrän, mutta se ei ole oikea paikka minulle.

 6. Jos hotelli ei vastaa odotuksia ja kuvausta, niin voihan siitä pyytää rahat takaisin ja nostaa kytkintä. Meille kävi noin vuosi sitten Firenzessä: huoneessa ei ollut luvattua parveketta, eikä koko hotellissa terassia, vaikka piti olla. Omistajaa ei asia kiinnostanut, mutta varauspalvelu palautti suurimman osan rahoista, vaikka jäätiin asumaan kun ei tiedetty silloin saadaanko hyvitystä.
  Tämä on myös yksi hyvä syy käyttää välikäsiä, eikä varata suoraan hotellilta.
  Ja jos hotelli on kerran täynnä, niin saisivathan he helposti uuden asukkaan.
  Ylipäänsä pitkäaikaisille annetaan hyvä huone.
  Esim me saimme Balilla tismalleen saman (parhaan) huoneen kun olimme aiemminkin majoittuneet kuukauden samassa paikassa.
  Pidä pintasi ja vaadi parempaa tai rahojen palautusta, äläkä pilaa lomaasi!

  1. Itse asiassa hotelli kyllä tarjosi rahoja takaisin, mutta se ei minua auttanut. Viimehetken majoitus muualla olisi yksinkertaisesti tullut liian kalliiksi. Kun on yksin reissussa ja 8 viikkoa yhtäjaksoisesti, en vain voinut tarttua ehdotukseen.

 7. En ole vielä itse saanut lokaa niskaan kun olen julkaissut näitä ei niin hehkuttavia juttuja, toisaalta en ole vielä blogannut niin kauaa ja lukijamäärätkin on vielä vaatimattomia. Pidän siitä, että kertoo sen oman mielipiteen. Jokaisesta paikasta ei vaan tykkää tai jokaisesta paikasta löytyy varmasti hyviäkin juttuja mutta minusta on kiva kun tuodaan esiin myös niitä ei niin onnistuneita kokemuksia
  Kuviasi Mykonokselta ovat kaikesta huolimatta kauniita. Ihanaa kun saadaan olla näin pitkään seurassasi Kreikassa.

  1. Minulla se on enemmän sääntö kuin poikkeus. Kehotetaan pysymään kotona tai olemaan aina valittamatta. 😊 Kaunishan tuo saari oli, mutta ei onnistunut muuten vakuuttamaan.

 8. Mun mielestä nää haukut oli annettu hyvin ammattitaitoisesti. Rehellinen pitää aina olla mut sen ”valittamisen” voi tehdä just tolleen hienosti.

  Ei oo tästä saaresta kokemusta eikä varmaan sun selostuksen jälkeen tarviikkaan.

  1. Kirjoitan myöhemmin siitä, miten Mykonos ehkä tuntuisi hyvältä. Kyllä minä ymmärrän niitäkin, jotka siellä hyvin viihtyvät. Mutta joo, kreikkalaiset eivät juurikaan lomaile Mykonoksella itse. Ehkä sekin selittää jotain.

 9. No onpa harmillista. Voisitko vaihtaa kokonaan muualle jos Kreikan saaristosta ei löydy tilaa kohtuuhinnalla? Me varataan yleensä ihan viime tipassa ja aina jotakin löytyy. (Kierrettiin tuolla tyylillä kaksi vuotta putkeen täysin nomadeina). Ja lyhyemmissäkin reissuissa on aina löytynyt. Tuo viime kesän heinä-syyskuureissun majoitukset onnistuivat noin, vaikka oli lomasesonki. Ainoa huono oli tuo Firenzen yksi hotelli, mistä siitäkin tosiaan tuli palautusta ja vaihdettiin paljon parempaan.
  Kahdeksi kuukaudeksi on tietysti enää vaikea löytää tilaa yhdestä paikasta, mutta voisitko tehdä saarihyppelyä tai tulla vaikka tänne Balkanille, mistä saa huoneita kympillä.

  1. Olen siis ollut Mykonokselta poissa jo kohta pari viikkoa. Kovasti nyt tunnun saavan neuvoja, mitä olisi pitänyt tehdä. 🙂 Pärjään kyllä. Minulla nyt vain sattui olemaan lauttalippu kolmen yön päähän, joten ei tuntunut järkevältä heittää sitäkin pois, koska kuitenkin piti seuraavalle lennollekin ehtiä. Siksi yövyin nuo kolme yötä paikassa, vaikka en siitä erityisesti pitänyt, ja hengailin saarella, josta en alkanut koskaan oikein pitää. En suinkaan siis jumi siellä kahdeksaa viikkoa vana reissussa ylipäätään. Kyllä varmasti jotain majoitusta aina saa, en minä sitä epäile, mutta kuten sanoin, kriteereihini sopivien hinnat alkoivat olla viime tipassa tosi kovat. Ja koska olen pitkällä matkalla, en ole valmis uhraamaan (varsinkaan paikassa, josta en erityisesti pidä) ylimääräistä, joka sitten on poissa nautinnoista siellä, missä minulla on hyvä olla, vaikkapa täällä Toscanassa.