Type and press Enter.

Tiesitkö, että Myanmar on viinimaa?

Koska matkailuun kuuluu minusta myös paikallisten ruokien ja juomien nauttiminen, halusin maistaa lasillisen myanmarilaista valkoviiniä. Näin aloittaisi juttunsa joku ihan muu. Kun Bangkokin kentältä ostettu viinipullo oli tyhjä ja halusimme vähän lisää, oli kiinnostava tuttavuus nähdä kaupassa paikallista viiniä. Naureskellen tartuimme pulloon, olihan se aika halpa tuontiviineihin verrattuna, että no testataan nyt, mitä kuraa tuo on, jos täällä kerran omia viinejä on. Näin aloitan juttuni minä. Mutta yllätys oli mieluinen: myanmarilainen viini ei suinkaan ollut mikään vitsi. Oli todettava, että Myanmar on viinimaa (ja ostaa ehkä toinenkin pullo).

Red Estate Winery Myanmar

Red Estate Winery Myanmar

Red Estate Winery Myanmar

Red Estate Winery Myanmar

Mikään valtava viinintuottajamaa Myanmar ei ole, ja tuottajia on vain kaksi, molemmat Inle järven läheisyydessä. Meillä oli hyvä aikaa ennen lentoa takaisin Mandalayhin tutustua niistä toiseen, Red Mountain Vineyard and Vineryyn. Hämmästyttävää kyllä, en ole viinitiloilla juuri käynyt, eli vertailukohteita ei oikein ole. Mutta oli tastingiä, laseittain ja pulloittain ostettavia viinejä, kaunis maisema, lyhyt ruokalista ja ehkä ainoana miinuksena vähän ankea ravintolasali. Eihän kukaan näillä leveyksillä istu sisällä juomassa, jos voi nauttia viiniköynnöksistä ympärillä. No ei, paitsi kaatosateessa, jolloin pihan kaunis puu ei enää riittänyt pitämään vettä poissa laimistamasta viiniä.

Maisteltavat viinit olivat kahden valkoisen ja kahden punaisen valmiita settejä. Viinimaultani rajoittuneena oma lautani oli yksivärinen. Olisi ollut kiva, jos joku olisi kertonut viineistä sen sijaan, että kuvaukset annettiin paperilla. Mutta mikäs siinä, saimme rauhassa jakaa omia valistuneita arvioitamme suomeksi. Maistelukatos oli tehdashallimainen ja söi vähän fiilistä. Toisaalta sieltäkin oli kaunis näkymä viiniköynnöksille.

Varsinainen terassi oli kaunis. Sinne astuessa ei oikein tajunnut olevansa Myanmarissa. Paikassa oli jotain jännän universaalia. Se olisi voinut sijaita missä tahansa päin maailmaa, missä vain viiniköynnökset kasvavat. Kylmä valkoviini ja tämä maisema – ah. Mutta sitten tuli sade rankka ja siirryimme sisätiloihin syömään hampurilaisia. Kyllä, tiedän, mitä ajattelit. Että eikö sitten juntimpaa evästä siihen tilanteeseen löytynyt. Ei ollut juustotarjottimia ja tapaslajitelmia. Ei tarjoiltu kevyitä, raikkaita salaatteja. Sitä paitsi setti miniburgereita on aina hyvä idea.

Red Estate Winery Myanmar

Red Estate Winery Myanmar

Red Estate Winery Myanmar

Red Estate Winery Myanmar

Red Estate Winery Myanmar

My wine buddy since 2017, seikkaileva Adalmina, kirjoitteli omia viinikokemuksiaan tänne.      

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 comments

 1. Totta – kuvia katsoessa ei tosiaan olisi arvannut, että ne on otettu Myanmarissa. Tosin mun tietämys kyseisestä maasta on sitä luokkaa, että jokainen pienikin tiedonrippunen tulee todella tarpeeseen. Siksi onkin ollut kiva lukea näitä sinun Myanmar-postauksia 🙂

  1. Taitaa kuvassa jotain palmuja olla paljastamassa, että vähän eksoottisempaa on, mutta joo, eipä ollut tietoa, että siellä viiniä viljeltäisiin. Koko maa on kyllä osoittautunut ihan helmeksi.

 2. Nyt on mielenkiintoinen vierailukohde! Ei olisi tullutmieleenkään että Myanmarissa pääsisi näin upealle viinitilalle – nythän se ennestäänkin tooosi kova Myanmar-kuume vasta nousikin, oh no! :—–D Kiitos!

  1. No eipä tullut minullekaan mieleen, että näillä leveleillä ylipäätään olisi viinitiloja! Ja kun eivät tee edes mitään myrkkyä vaan oikein nautittavia viinejä.

 3. No jopas! Yhdyn muiden kommentoijien joukkoon ihmettelemään Myanmarin viinitiloja. Enpä tosiaankaan olisi uskonut että siellä tehdään viiniä ja ilmeisesti ihan kelpoa vielä.

  1. No kelpoapa hyvinkin! En minä rieslingejäni ja pinotgrigioitani vaihtamaan kävisi, mutta Myanmarissa ollessa oli tosi kiva, että paikallinen oli todellakin juotavaa! Ei osattu ajatella tosiaan, että noin lämpimässä viini kasvaisi, mutta jo vain!

 4. Tämä paikka oli kyllä täydellinen lopetus Myanmarin kierroksellemme! <3 Vascosta lasissa, kauniit maisemat ympärillä ja hyvän ystävän seura – voiko parempaa ollakaan? Minihamppareita olisi muuten voinut olla myös kasvisversiona tarjolla, esim. munakoiso olisi voinut toimia hyvin! 😀

  1. Ei todella olisi voitu parempaa paikkaa keksiä viimeiselle päivälle! Ja mitä tulee munakoisoburgeriin, en takuulla kieltäytyisi. 😀 Ja kun Vascos oli vielä aika mainion makuista. Vascos se on mikä yhdistää. 😀

 5. Nyt oli kyllä aika sellainen #vainluksusmuijajutut -postaus, haha. Vaikuttaa melkein yhtä randomilta, kuin uzbekistanilainen viini – tosin vähän toisella tapaa. 😀

  1. No #luksusmuijat löytävät arvoisensa mestat. ;D Entisen Neuvostoliiton alueen maiden viinit ovat olleet lähes poikkeuksetta aika kauheita. 😀 Paitsi Georgiassa oltiin ambulanssilääkäreiden bileissä ja juotiin munankuorellinen jos toinenkin paikallista. Se oli ihan hyvää ja mietoa. Niistä määristä olisi tullut meinaan muuten pää kipeäksi. 😀 Uzbekistanissa olin niin kipeä, että ei oikein viini maistunut. Kyllä paikalliset testata pitää, ihan kulttuurimielessä. 😀