Type and press Enter.

Mövenpick Sousse Resort and Marine Spa on hemmottelua kaipaavan keidas

Tunnetuin osa Tunisiaa suomalaisille epäilemättä on rannikko ja sen pakettimatkakohteinakin tunnetut Sousse ja Hammamet. Viimevuotinen aivan järkyttävä ampumistapaus Soussessa on karkoittanut turistit. Asemiehet saivat sen, mitä halusivat: lietsovat nyt pelkoa, ja turistit karttavat Tunisiaa. Tämä oli helposti nähtävissä. Rantahotellit olivat melkein tyhjillään, kauppiaat rantakadulla melkein epätoivoisia, koska asiakkaita ei ole. Hirveän surullista. Kuinka todennäköistä on, että sama toistuisi? Ei kovin. Pahikset saivat jo haluamansa.

Kahden pienen, yksityisen boutique-hotellin jälkeen yövyin Soussen Mövenpickissä*. Halusin viiden tähden paikan, viiden tähden palvelun. Ei kai sitä tarvitse selittää? Olen kokeillut Mövenpickin laatua aiemmin Kuolleellamerellä Jordaniassa ja Thaimaan Phuketissa, joten suunnilleen tiesin, mitä odottaa.

Untitled

Laadun vuoksi valitsin Mövenpickin myös siksi, että uskoin sveitsiläisomisteisen hotellin olevan erityisen huolellinen, mitä tulee turvallisuuteen. Turvatarkastukset ovella, autojen tarkastukset, vaikka tulisi hotellin autolla, kuten minä tulin, aseistetut vartijat koirineen rannalla, muunkinlaisia turvatoimia, huomaamattomampia vain. Tällaiseksi maailma on mennyt. Mutta minulla oli olo, että hotellissa tehdään turvallisuuteni varmistamiseksi kaikki mahdollinen.

Sainko odottamani viiden tähden atmosfäärin ja palvelun? Kyllä. Olisiko minulla jotain moitittavaa? Kyllä. Tunisiassa on sallittua tupakoida sisällä, ja paikalliset odottavat saavansa tehdä niin. Ilmanvaihto toimi loistavasti, ja suurimman osan aikaa ei hajua tuntunut, vaikka näin ihmisten tupakoivan. Mutta tämä kessutteluongelma on Tunisiassa kaikkialla. Jengi polttaa ihan hulluna. Ja sitten sää. Olisi voinut olla lämpimämpi ja vähemmän tuulista. Ai niin, mutta sääkoneita ei taida laadukkaimmillakaan hotelleilla olla.

Bed and Breakfast

Kun avasin huoneistoni oven, näin ensimmäisenä koko huoneen levyisen ikkunan, terassin ja sen takana meren. Sitten huomasin tulleeni vasta olohuoneeseen. Kun haahuilin makuuhuoneeseen, tilanne oli sama: sängyllä maatessani saatoin nähdä meren. Kun avasin terassin oven, meren kohina täytti koko huoneistoni. Ensivaikutelmani kesti hotellissa viettämäni kolme päivää: rakastin paikkaa. Milloin ulkona oli liian tuulista, istuin sisällä ja tuijotin ulos. Istuin sohvalla ja katsoin kaukaisuuteen. Makasin sängyllä meren kohinaa kuunnellen ja katselin, miten aallot löivät rantaan.

Untitled

Untitled
Miksi makuuhuoneeni ikkunasta ei ole aina tällaista näkymää? Ai niin, minulla ei ole varaa ostaa merenrantataloa. Onneksi tällaisesta pääsee aina välillä nauttimaan.

Untitled

Untitled
Täällä istuin seuranani Antti Holma(n Järjestäjä)

Panoramic suiteni oli ehkä vähän persoonaton, kuten suurten kansainvälisten ketjuhotellien huoneet usein ovat. Mutta toisaalta persoonalliset hotellit ovat ylipäätään erikseen. Sellaista ei kukaan näiltä tällaisilta odotakaan. Hotelli ei ole ihan uusi enää, joten paikkapaikoin se kaipaisi jo vähän fiksaamista, vaikkapa sohva uutta verhoilua, mutta minun lomaani sellainen ei vaikuta. Koska sängyn mukavuus oli huippuluokkaa, saatoin suihkussakin katsoa ikkunasta merelle, hoitoainetta oli riittävästi minunkin tukkaani, kaikkialla oli siistiä, minulla oli tilaa, valoa ja näkymiä, en olisi enempää voinut kaivata.

Aamiaisella harmittelin taas, miksi en ole suursyöppö tai edes hitaasti nautiskelija, joka istuisi tunnin vain herkuttelemassa. Aamiaissali on suuri ja tilava, ja epäilemättä ruokapuolella jokaisen tarpeet tulevat täytettyä. Kurinalaisena päivänä tyydyin pariin leipäviipaleeseen lisukkeineen ja saavilliseen hedelmiä (tunisialaiset appelsiinit ovat huippuhyviä). Aikuisena saa -päivänä lautasellani oli Nutella-lettu, mansikoita ja lasissa kuohuvaa. Yhden hengen skumpparaatini arvion mukaan tunisialainen kuohuviini ei ole ollenkaan hullumpaa.  

Beach and pool

Ei ollut säänjumala puolellani. Ennen matkaani olin nähnyt lähes 30 asteen lämpötiloja, ja kotiin tuloani seuraavana päivänä näytti ennuste Sousseen 36 astetta. Kun näin allasalueen, melkein itkin, etten päässyt siitä nauttimaan. Sen ja tietenkin meren vuoksi olin rannalle ja nimenomaan Mövenpickiin halunnut. Yritin istua rannalla lukemassa jonain aamuna, mutta tuuli heitti hiekkaa silmille ja villatakissakin oli vilu.

Untitled

Untitled

Untitled
Iltauinnille olisi kyllä tehnyt mieli…

Kävelyllä  huomasin, miten monien hotellien kohdalla rannan siistiminen talven jälkeen oli vielä tekemättä tai aluillaan, mutta Mövenpickin edusta oli siivottu ja odotti vain sään lämpeämistä ja Välimeren rauhoittumista. Mutta toisaalta minusta oli ihanaa juuri näin. Meri näytti voimansa. Nukuin ovi auki ja sain käydä nukkumaan meren rauhoittavassa kohinassa ja herätä aamulla sen pauhuun. Tyynessä, turkoosissa meressä ei ole samanlaista luonnetta.  

Untitled

Untitled

Spa

Kuinka mielelläni kävisin matkalla hierotuttamassa työkireät hartiat ja reissukävelystä väsyneet jalat. Paljaat varpaatkin olisivat aika paljon kivemman näköiset hoidettuna.  Siksi hotellien spat houkuttelevat minua, mutta ovat usein valitettavasti kohtuuttoman kalliita. Kaukoidässä paikkoja on vaikka kuinka eikä tarvitse hotellien hinnastoja edes vilkuilla, mutta samaa mahdollisuutta ei ole Tunisiassa.

Onneksi vilkuilin. Hotellin tasoon ja span puitteisiin nähden hinnat olivat vähintäänkin kohtuulliset. Tarjolla oli kyllä jos jonkinlaista hoitoa, mutta valitsin ihan vain tylsän selkähieronnan. Vai mitä sanot Thalgo stimulating leg treatmentista (55 minuuttia, 34 euroa), Tunisian olive oil bathista (25 minuuttia, 23 euroa), Stimulating jet shower massagesta (25 minuuttia, 23 euroa) tai parin tunnin Spirit of Polynesiasta (70 euroa)? 250 eurolla saisi pariskunnalle Couple marine ritualin, joka on reilun neljän tunnin hemmottelusetti – jos sattuisi olemaan lomalla Hänen kanssaan… Eivät näiden kylpylöiden hierojat tietenkään ole kuin minun oma urheiluhieroja-Penttini, mutta kuinka rentouttavia hoidot osaavatkaan olla.

Untitled

Untitled

Mövenpickin spassa on myös sauna ja höyrysauna sekä lämmitetty merivesiallas, josta puolet on sisällä ja puolet ulkona. Hotellivieraat voivat käyttää näitä kahdesti päivässä (aamulla ja iltapäivällä), ja kylpylän asiakkaat koko sen päivän, jolloin ottavat jonkin hoidon. Höyrysaunat ovat suosikkejani, joten siellähän makailin, kunnes nälkä pakotti poistumaan.  

Dinner and wine

Tunnustus: en syönyt kolmen päivän Soussessa oloni aikana muualla kuin hotellillani. Siihen oli syynsä. Ensimmäisenä iltana nauttimani ateria oli niin ihana, että janosin sellaista lisää. Hotellilla on useita eriteemaisia ravintoloita, jotka kaikki osoittautuivat loistaviksi. Ja koska kaupungilla näkemäni ravintolat näyttivät liian hiljaisilta, en oikein luottanut niiden ruoan tuoreuteen. Saatan tässä viimeisessä olla aivan väärässä, mutta omaa intuitiota on joskus noudatettava.

Untitled
Ravintola Villa koostuu useista erilaisista ympäristöistä. Tämä on kuin perinteinen tunisilainen talo sisäpihoineen
Untitled
Keskimääräistä viihtyisämpi baari
Untitled
Ruokafiestani alkoi salaatilla.
Untitled
Ja jatkui lautasellisella merenherkkuja.
Untitled
Eihän ateria olisi mitään ilman suklaakakkua, jos sellaista listalla on.
Untitled
Toisen illan mässäily Sendai-ravintolassa alkoi kokin terveisillä.
Untitled
Sitten vähän sushia
Untitled
Jotain tapahtui ja kohta kananmuna löytyi kokin hatusta. Lämmin ruoka valmistettiin siinä silmieni edessä. Aika usein tuli leimahti, kun kokki liekitti minulle jotain.
Kokkishow’n päätteeksi lautasellani näytti tältä.

Untitled

Untitled
En mitenkään uskonut enää palaakaan jälkiruokaa maistuvan, mutta sitten muistin tyttövatsan mahdollisuudet. Liekitetty banaani on annoksena minusta jotenkin rivon näköinen, mutta maistuu tietenkin erinomaiselta.

Nautin pitkistä illallisista ja lounaasta. Syöminen oli osa kokonaisvaltaista hemmotteluani. Ja milloin erinomaista ruokaa kauniissa puitteissa voi saada kohtuullisella hinnalla, kannattaa tilaisuus minusta käyttää. Hinnat olivat menussa samat tai vähän halvemmat kuin vastaavantasoisissa ravintoloissa Suomessa, mutta dinaareissa, ja koska yksi euro on noin 2,2 dinaaria, kukkaro kiittää, vaikka mässäilisi vähän enemmänkin.

Untitled
Tapeossa söin lounasta.
Untitled
Kahden jälkiruoan taktiikka on minusta aika hyvä.

Tutkimusmatkani tunisialaisten viinien parissa saattoi myös jatkua. Ensimmäinen viinilasini oli muuten sellainen, että piti taivuttaa päätää kohtuuttomasti taaksepäin saadakseni juotua (ehkä liian iso nenä tai jotain). Naureskelin asiaa, ja kohta jo tuotiin uusi lasi, että jos siitä olisi miellyttävämpi juoda. Seuraavana iltana minua odotti oikeanlainen lasi jo valmiiksi. Tällaista kutsuisin juurikin viiden tähden palveluksi. Asiakkaan tarve huomioidaan, ennen kuin oikeastaan ymmärtää tarvetta olevan.

Viinien esillepano miellytti silmää.

Untitled

Suosittelen!

Minulla ei ollut Soussen suhteen kovin korkeita odotuksia, mutta se yllätti todella positiivisesti. Medina oli kertakaikkisen ihana, kilometrien ranta palaamisen arvoinen, ja hotelli tarjosi juuri sellaista laatua ja palvelua, jota siltä odotinkin. Menisinkö uudelleen? Ehdottomasti menisin!

Minut huomioitiin yksin matkustavana naisena hyvin. Illastaminen yksin oli ehkä vähän orpoa, varsinkin Villa-ravintolassa, jonka puitteet pianomusiikkeineen olivat aika romanttiset. Mutta koska olen tottunut reissaamaan yksin, oli kuunneltava kaihoisaa Je ne regret rieniä (En kadu mitään) juuri tuolla asenteella: en todellakaan katunut yksin reissuun lähtemistä tai edes sitä romanttista dinneriä itseni kanssa. Olen aika hyvää seuraa. 😉   

*Yhteistyössä Mövenpick Sousse Resort and Marine Span kanssa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12 comments

 1. Uih, tässä tuli hirmuinen tarve päästä hemmottelemaan itseään 😀 Aivan ihanalta tuo hotelli näyttää, eikä tuollaisessa paikassa liene edes niin kamalasti haittaa, vaikkei pariin päivään sieltä poistukaan 😉

  1. Kyllä mä jopa poistuin, mutta jos olisin viipynyt pidempään, olisin helposti pari päivää vain ollut ja nauttinut. Voi kuinka kaipaankaan takaisin!

 2. Ihanaa oli varmasti! Haluun tonne!

  1. Niin minäkin! Onneksi tiedetään, miten sinne pääsee: lento Tunisiin, juna, bussi tai taksi Sousseen ja siellä ollaan! 🙂

 3. Yleensä itseä ei hirveästi mitkään hotellipostaukset saa juuri sitä hotellia valitsemaan, mutta tämän perusteella voisin tämän valita. Keskimääräistä viihtyisämpi baari vakuutti hotellin olevan minua varten.

  Säille ei voi mitään, mutta onhan se hieman kurjaa katsella kaiholla allasta, missä ei tarkene olla. Meillä kävi Karibian reissun suhteen hieman sama, että puitteet oli kyllä kunnossa, mutta säätila ei. Jotenkin uima-altaalla olo tarvitsee sen auringon, ja tietysti vähintään sen verran lämpöä, että siellä tarkenee. Pilvinen sää ja kova tuuli ei ole mukava yhdistelmä.

  1. Sepä, kun parvekkeelta katsoo alas ja siinä ne olisivat, altaat ja meri, mutta tietää, että kumpaankaan ei tarkene mennä. Elämän suuria pettymyksiä. Onneksi olivat puitteet muuten kohdallaan, ettei tarvinnut ankeudessa murehtia. Minullakin on vähän ristiriitainen olo hotellipostauksista, mutta toisaalta yritän tehkä niitä vain paikoista, joita todella voin suositella ja jotka ovat olleet minusta sellaisia, että itseäni kiinnostaisi niistä lukea. Jokainen Suomi-Cumulus ei ole sellainen.

 4. Ihana lukea että olet nauttinut <3

  Tunisian tilanne on todellakin surkea – tuttavan mies on hotellinjohtaja ja tyhjyyttään ovat hotellit Hammametissa huutaneet. Maalle, joka elää turismista, on Arabikevät ja sitä seuranneet ääriliikkeiden liikehdinnät olleet todella traaginen isku, joista maa ei ihan heti toivu. Niin että kenelle ne asemiehet ovat sitten kuvitelleet palveluksen tehneensä…

  Itsellä on samanlaisia kokemuksia Tunisin Mövenpickistä jonne minulla oli tapana viikonloppuisin karata nauttimaan edes jonkinlaisesta normaaliuden tunteesta. Niin turvallisuus kuin ruoan taso oli sielläkin kohdillaan.

  Ja hei, jos sitä ei osaa itsensä kanssa nauttia… niin kenen sitten 🙂

  1. Nimeomaan tekivät pahaa vain omilleen. Turistit löytävät kyllä muita kohteita – kuten oli helppo huomata melkein autiolla rannalla ja hiljaisessa hotellissa. Niin surullista. Mutta hotelli oli ihana. Me, myself ja I nautittiin ihan joka solulla. 🙂

 5. VAU! Kyllä on hotellivalinta ihan ykköluokkaa! Kaunis huone ja nuo näköalat merelle! <3 Sydämiä silmät täynnä!

  Monesti olisi sääkoneelle täälläkin käyttöä! Siinä olis patentin paikka. 😀

  Ruoat näyttivät olevan viimosen päälle. Aivan ihastuttavan näköisiä herkkuannoksia. Helposti vierähtäisi tuolla useampikin tunti ja voi kyllä – ymmärrän täysin ettei huvittanut lähteä muualle syömään noiden annoksien ja hintatason jälkeen 😀

  Yhden hengen skumpparaati oli hauskasti kirjoitettu. 😀 Ehkä paras tapa aloittaa täydellinen loma-aamu! <3

  Titta / IKILOMALLA

  1. Ovathan nämä viiden tähden resortit tavallaan persoonattomia, mutta kun kaikki toimii, on kaunista, hyvää, herkullista jne., kyllä vain sieluni ja ruumiini lepäävät. Nautin niin. Yhden hengen skumpparaatinikin oli tyytyväinen. Viiniraati myös. 🙂

 6. Sanon kyllä viiden tähden hotellille koska vaan! 😀

  Budjettisyistä kun piti majailla ties minkälaisissa majoissa välistä tuolla rtw:llä, olen lievästikin sanottuna iloinen siitä että nyt voi taas valita asumisensa vähän eri tavoin matkaillessa lyhyempiä reissuja. Vaikka miten rakastan ulkoilmaa, itseni haastamista fyysisesti, jopa extremejuttuja, tekisin näitä kaikkia vieläkin mielummin, jos aina päivän päätteeksi voisi taata sen että pääsee kunnon puitteisiin palautumaan.

  Kyllä tämä hotelli kelpaisi meikäläisille paremmin kuin hyvin kirjoituksen perusteella, hyvin myyty. 🙂

  1. Pitkällä matkalla on pakko tinkiä omista toiveista. Juuri kasailen tulevan kesän parin kuukauden reissua, ja eipä taida tähtiä olla rivissä toivomaani määrää kovinkaan usein. Mutta toisaalta sitten osaa arvostaa näitä hetkiä taas paljon enemmän.