Type and press Enter.

Mitä Instagram-tilini kertoo minusta? 

Näin vähän aikaa sitten Twitterissä hauskoja päivityksiä. Niiden ideana oli tiivistää muutamaan sanaan, mitä Instagram-tili kertoo haltijastaan. Niinpä minäkin päätin ottaa riskin ja katsoa, millainen on Instagram-minäni. Sen tiedän jo nyt, että se tyyppi ei ole oikeastaan koskaan kotona, mutta tilini on matkablogin tili, mikä tietenkin vääristää todellisuutta. Kuvat sekaisesta työpöydästäni, kotiaamupalastani tai minusta verkkareissa, rillit päässä sohvan nurkassa läppäri sylissä tuskin matkakuvista kiinnostuneita ilahduttaisivat. 

Millainen siis on Instagram-minä? 

Instagram-minä…

… viihtyy rannalla.

Me in Instagram

… uima-altailla.

Me in Instagram

… kaupungeissa.

Me in Instagram

… oho, ja luonnossakin.

Me in Instagram

… tykkää temppeleistä, kirkoista ja moskeijoista.

Me in Instagram

… ja auringonlaskuista.

Me in Instagram

… pyrkii yläilmoihin.

Me in Instagram

… ajaa skootterilla.

Me in Instagram

… rakastaa ihania hotelleja.

Me in Instagram

… viihtyy taiteen parissa.

Me in Instagram

… ja eläinten myös.

Me in Instagram

… osallistuu aika usein viininmaistajaisiin.

Me in Instagram

… juo viiniä.

Me in Instagram

… ja drinksujakin!

Me in Instagram

… tykkää hyvästä ruoasta.

Me in Instagram

… on tainnut urheilla liian vähän syömäänsä ruokaan nähden.

Me in Instagram

… omistaa vissiin vain yhden mekon.

Me in Instagram

… ja kuvittelee olevansa hauska.

Me in Instagram

Millä muutamalla sanalla kuvaisit omakuvaasi, joka syntyy Instagram-tilistäsi? Toisaalta jos et käytä Instaa, mitä kuvia haluaisit elämästäsi jakaa?

Koska tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, huomasin, että tokihan Instagramini on lähinnä matkailua, koska haluan jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Nämä samathan ovat kampanjankin tarkoitus.

Jaa oma Instagram ja matkailu -aiheinen, suomenkielinen postauksesi alla olevasta add-linkistä. Instagram Travel Thursdayhin voit osallistua Travelloverblogin ja Vagabondablogin kautta. Voit lisätä linkkisi kumpaan tahansa blogiin, ja se näkyy molemmissa. Muista lisätä postaukseesi linkit emoblogeihin ja kertoa, että osallistut IGTT-kamppikseen. 

Instagram Travel Thursdayn kantava ajatus on sosiaalisuus. Muistathan myös lukea toisten juttuja, osallistua keskusteluun, kommentoida ja tykkäillä muiden mukana olevien kuvista Instagramissa sekä jakaa kuviasi #IGTT- tai #IGTravelThursday-tunnisteella. Minut löydät Instasta nimellä @travelloverblogi.

IGTT-uutiskirjeen (kerran kuussa, muistuttaa kamppiksesta ja tulevista teemapostauksista) voi tilata tästä linkistä. Kirje saattaa mennä roskapostikansioon.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

30 comments

 1. Avatar

  Hieno idea postaukselle! Kuvat tosiaan tukivat kertomusta, mitä Instagram tilisi sinusta matkailijana kertoo. Kaikista upeista kuvista yksi nostatti reissuinspiraatiota ylitse muiden, sillä tuossa taide-kuvassa on värimaailman sommittelu kyllä erittäin taiteellinen ja koukuttava. Pelkästään sen kuvan perusteella voisi lähteä Bilbaoon ja Guggenheim museon jälkeen nauttia Neruassa kahdeksantoista lajin illallisen 🙂

  1. Avatar

   Guggenheim-kuva on minustakin hieno. Pimeässä illassa valot osuivat taideteokseen ja siltaan hienosti. Kahdeksantoista ruokalajia kuulostaa melkoiselta! Onneksi en tiennyt ko. ravintolasta Bilbaossa ollessani. Olisi ylensyönyt olo ehkä vieläkin.

 2. Avatar

  Ei haittaa että puhutaan matkailutilistä. Kun päivittää siitä näkökulmasta, että kertoo itseä kiinnostavia reissutarinoita, niin sieltä katso takaisin aika tuttu tyyppi. Someilluusiota luovan ihmisen oma persoona taitaisi hukkua lattekuppien taa. Täytyykin tutkia minkälaisen peilikuvan insta itselle näyttäisi.

  1. Avatar

   Välillä oikein naurattaa, kuinka suunnittelematon Insta-tilini on. Ei minusta ole luomaan strategiaa. Julkaisen kuvia, jotka ovat minusta kivoja, ja useinhan ne ovat asioista, joista nautin.

 3. Avatar

  Oma Instatili antaa kuvan ihmisestä, joka on a) koko ajan matkoilla tai b) lipittää viiniä. En halua itse seurata feedejä, joissa on rikkinäiset villasukat tai tiskipöytä peittyy likaisten astioiden alle, joten en tee omastakaan tilistä sellaista. Kappadokian kuumailmapallot alkavat antaa aivoille käskyä mennä googlaamaan miten sinne pääsisi..

  1. Avatar

   Kappadokiaan pääsee kuudessa tunnissa Turkish Airlinesilla Istanbulin kautta. 🙂 Ja Kappadokia on ihana. Minulla on pallokuvia varmaan kolmen postauksen verran, että jos tarvitset aivoille lisää ärsykettä.

 4. Avatar

  Hauska idea! Minun Instagram-tilistäni voisi luulla, ettei minulla (eikä muillakaan ihmisillä) ole kasvoja, sillä en ole juurikaan jakanut siellä kuvia itsestäni ja niissäkin minulla on aurinkolasit päässä :D. Paljon muuta ei ehkä tilistäni voi päätellä, sillä jaan lähinnä geneerisiä maisemakuvia. Tekstien perusteella ehkä löytyisi enemmänkin henkilökohtaisia asioita. Mutjoo, tuo omien kuvien jakaminen on mietityttänyt: miksen voisi niitä jakaa, jos vain joku minusta kivoja kuvia ottaisi. Selfieitä en osaa enkä halua ottaa 🙂

  1. Avatar

   Loppuvuodestahan on IGTT:hin tulossa omakuvateema. Siihen menessä joko alat ottaa niitä tai sitten on vain naamattomia. Onhan takaraivokin osa sinua. 🙂 Maisemakuvatkin kertovat sinusta. Pidät kauniista maisemista, ulkoilusta, patikoinnista. ITse asiassa ne kertovat vähintään saman verran kuin ne kuvat, joissa olisit itse.

 5. Avatar

  todella hyvä postausidea ja sinustahan saa vallan monipuolisen kuvan tilin perusteella. Näyttää, että olet kiinnostunut hyvin erilaisista asioista, joka on aina hyvä. Itselläni instagrammin perusteella on paljon suppeampi valikoima. Taidan olla sellainen luontoihminen höystettynä ristikkotaloilla tai värikkäillä vanhoilla taloilla 😀 Jostain syystä edes viinilasilliset eivät kuvissa kovin usein esiinny, siis todellisuudessa niitä näkee kädessäni paljon useammin 😀 Omia kuvia julkaisen itse todella harvoin enkä jaksa seurata sellaisia tilejä, joissa on lähinnä pelkkiä selfieitä. Minä kaipaan instagrammista nimenomaan matkailuinspiraatiota tai muuten vaan mieltä ja silmää ilahduttavia upeita luontokuvia. Ja sinulla on juuri sellainen tili, jota seuraan mielelläni 🙂

  1. Avatar

   Pari kuukautta sitten IGTT-aiheeni oli nimenomaan se, että mitä jos on kiinnostunut suunnilleen kaikesta. Eli ihan oikean päätelmän teit. 🙂
   Minusta tuntuu, että olen dokumentoinut suunnilleen jokaisen viinilasilliseni Instaan. Toisaalta viini on osa lomiani, toisin kuin arkeani – ja drinksuista saa kauniita kuvia. Yhden muistan tilanneeni sillä perusteella, että se näyttää parhaalta kuvissa. Samaa lasia tuli kuvaamaan myös naapurihuoneen mies. Asuttiin rivarityyppisessä hotellissa Koh Rongilla Kambodžassa.

 6. Avatar

  Hauska postaus, jossa upeita kuvia :).

  1. Avatar

   Kiitti, Teea!

 7. Avatar

  Instagram-sinän matkat näyttää kyllä ihanille! 🙂 Tää oli hauska postausidea.

  Mun Instagram-minä on suhteellisen samanlainen – tykkään rannoista, palmuista, auringonnousuista ja hyvästä ruuasta. Sama täällä, mun kanssa Insta on selkeästi matkailupainotteinen. Välillä aina mietin sitä, miten vähän loppujen lopuksi suhteellisen lisään omaan Instaani kuvia perus arjesta, mutta matkablogin instatiliiin nyt harvoin liittyy pieruverkkareissa sohvalla makailu tai perus oravanpyörässä raataminen. Plus nuo viinilasilliset ja samainen lomamekko on superkivaa katseltavaa arjen aherruksen keskellä! 🙂

  1. Avatar

   Niin, en oikeasti tiedä, kuka olisi kiinnostunut mun arjesta. Vien koiran ulos, syön aamupalan, ajan töihin, olen töissä, käyn kaupassa, menen kotiin, ulkoilutan taas koiraa jne. Pari kuvaa olen kyllä koiralenkeiltä laittanut, jos vaikka sumu on peittänyt läheisen pellon ja aurinko nousee samalla vaaleanpunaisena. Mutta harvoin on aamuissakaan hohtoa. Että mieluummin kumminkin mun lomamekko tai auringonlasku tai palmu.

 8. Avatar

  Todella mahtava postausidea! Kiva katsella kuvia ja lukea vain vähän, Insta-puolesi välittyy niistä hyvin. 🙂 Toivottavasti näitä kaikkia hetkiä on todellisuudessa myös paljon enemmän kuin Instassa! Mä en ole juuri miettinyt omaa Insta-minääni, sillä se on kokenut suuren muutoksen viime vuonna. Olen pitänyt profiilini pitkään yksityisenä, mutta blogin myötä olen avannut sen suurelle yleisölle ja keskittynyt lähinnä matkailuun. Ainakin värimaailman mukaan elämäni on kirkastunut paljon. Insta-minäni on onnellisimmillaan ulkomailla ja hieman hukassa silloin, kun olen Suomessa, mutta ehkä se löytää oman itsensä ja vahvuutensa myös täällä. 🙂

  1. Avatar

   Niinhän se on. Minäkin matkustan, koska se tekee minut onnelliseksi. En yritäkään sanoa, että Insta olisi koko minä. Se on matkailuminä, ja uskoisin, että melkolailla kokonaan.

 9. Avatar

  Olipas hauska postausidea! Nauratti tuo yksi mekko, mutta onhan se nyt niin upean värinen, että ei ihmekään kun on päätynyt Instaan useamman kerran! Minun instafeediä voisi kuvailla yksinkertaisesti “luontoa ja vanhoja rakennuksia” – eli olisiko insta-minäni sitten luonnosta pitävä kaupunkilainen? Ei siitä saa näin kivaa postausta aikaiseksi, vaikka hetken mietinkin tämän idean kopioimista 🙂

  1. Avatar

   Joskus minäkin olen miettinyt jonkin postausidean kopioimista, mutta sitten tuntuu, että ei minulla olekaan yhtä hyviä ideoita tai että oma ei anna oikeutta alkuperäiselle. Mutta kaikin mokomin, jos siltä tuntuu. Ja mitä mekkoon tulee, minusta se on niin ihana, että se takuulla näkyy vastaisuudessakin. Sitten vaan vahvistuu, ettei minulla ole muita (tai ne eivät mahdu päälle).

 10. Avatar

  Ei ihme, että olet tuollaisia kuvia Instassa julkaissut – sen verran ihania elämyksiä kuvissa näkyy. Oma Insta on aika tylsä ja kuviakin on vähän, kun olen vasta viime aikoina alkanut aktiivisemmin laittaa sinne kuvia. Päädyin tekemään tilistä julkisen ja se vaikuttaa aika paljon siihen mitä julkaisen. Fb kuvat ovat huomattavasti monipuolisempia. Toisaalta haluan pitääkin istan kuvafiilistelynä, enkä arjen kuvaajana.

  1. Avatar

   Sepä se. Ystäville voi jakaa enemmän henkilökohtaisia juttuja ja arkeakin, mutta avoin profiili Instassa on enemmän harkittu. En minä tietoisesti mitään Instagram-minää rakenna. Mutta koska matkailu on minulle rakasta ja tili on sidoksissa blogiin, toki se painottuu reissukuviin.

 11. Avatar

  Tämähän oli hauska idea! Ihania rantoja ja ruokia, eikä tuossa mekossakaan kyllä mitään vikaa ole. Tuonne Kappadokiaan on vielä pakko päästä!

  1. Avatar

   No mekossa todellakaan ei ole vikaa. Siksi se niin usein on kuviinkin päätynyt. 🙂

 12. Avatar

  Minulle huomautettiin jokin aika sitten, että minulla on joko viinilasi tai kahvimuki facen kuvissa nokan alla. Instakuvia kun katselen niin ainakin rakastan aurinkoa, kesää mutta myös joulun pimeyden tunnelmaa ja valoja, auringonlaskuja, merta, maisemia ja vanhoja kaupunkeja. Oih. Tästä saa ihan jutun juurta jo!

  1. Avatar

   Kyllä valitut kuvat epäilemättä meistä jotain kertovat. Toki on niitä, jotka rakentavat tietoista imagoa – mutta sekin kertoo.

 13. Avatar

  IGTTstä sainkin taas hyvän syyn blogata viimeisimmästä reissusta.

  Mukava näkökulma sulla tässä merkinnässä, uusi jaottelu tuo jotain uutta kuvakokoelmaan.

  1. Avatar

   Kiva kuulla! Olen muiltakin kuullut, että IGTT on välillä bloggaamisen suola, kun on kiva olla mukana porukassa tekemässä.

 14. Avatar

  Kiva idea postauksessasi! Poimitko itse vai käytitkö jotakin appia? Hyvää lauantaita! tuikku

  1. Avatar

   Kaikenlaiseen varmaan on jotain appeja, mutta enpä luottaisi tekoälyyn siinä, että se valitsisi, millaisen kuvan minusta saisi. Hui! Ihan itse ja hyvin subjektiivisesti tämän tein. 🙂

 15. Avatar

  Niin minä arvelinkin. Inspis iski! Kiitos siitä! 💫 Tuija

  1. Avatar

   Varmaan sitten linkität mun juttuun, kun siitä nappasit idean?