Type and press Enter.

Missä sitä tulikaan käytyä? Reissuvuoteni 2016 oli aika cool!

Kun matkustamisesta on tullut elämäntapa, huomaan varaavani matkoja, pakkaavani, matkustavani, peseväni pyykkejä, bloggaavani, varaavani, pakkaavani, matkustavani vähän samalla tavalla kuin käyn töissä, ruokakaupassa, siivoan. Paitsi että matkustan enemmän kuin siivoan – koska vain toinen lisää onnellisuuttani. Joskus mietin, onko matkustaminen muuttunut liian arkiseksi, juurikin kaupassakäynniksi. Ei. Se on ihan muuta, mutta se on yhtä luonteva osa elämääni.

Istuin lentokoneessa välillä Moskova-Hongkong, kun aloin kirjoittaa tätä juttua. Yritin listata vuoden reissut. Ilman apuja se ei onnistunut. Jotain unohtui, jotain en osannut ajoittaa. Toisaalta aika moni muukin asia unohtuu välillä hektisessä arjessa, stressissä. Sitä kai elämä on. Elettyjä juttuja, unohdettuja ja toisaalta syvälle painuvia kokemuksia, joita ei voi unohtaa.

Vuoden ensimmäiseen aamuun heräsin ennen aurinkoa Sri Lankassa. Oltiin Udawalawen luonnonpuistossa, ja safarille lähdetään sielläkin aamuvarhaisella. Vuosi jatkui viikon verran vielä samalla saarella, mutta en saanut siitä otetta. Minut Sri Lanka jätti kylmäksi. Ehkä sillekin on annettava joskus vielä uusi mahdollisuus.

Vuosi alkoi Sri Lankalla.

Toisen mahdollisuuden annoin Barcelonalle, mutta me emme oikein kohdanneet tälläkään kertaa. Kaikin puolin sen pitäisi olla kiva. On kaikkea, mitä kaupunkilomalla pitäisikin, mutta kun fiilis puuttuu, eivät puitteet eikä edes Gaudin pöljä arkkitehtuuri riitä. Eiköhän minun ja Barcelonan taru ole nyt tässä.

PicMonkey Image barca
Barcelona oli karnevaalia ja herkuttelua.

Sen sijaan suhteeni New Yorkiin pysyy vahvana. Sinne on aina kiva mennä, olla osa suurkaupungin elämää, löytää alueet, jotka tuntuvat omimmilta. Kunpa dollarin hinta vähän laskisi. Nykykurssilla ei tee mieli heti palata.

PicMonkey Image ny
New York oli helmikuussa välillä hyisen kylmä, välillä keväisen lämmin.

Pääsiäinen Sloveniassa tarjosi täydellisen pikkuloman, johon sai hyvin suunniteltuna mahtumaan niin paljon kaikkea. Slovenia on pieni, siellä on helppo ajaa autolla ja siten nähdä lyhyessäkin ajassa paljon. Ljubljana on ihana eurooppalainen pääkaupunki, jossa on loistava ravintolatarjonta, kaunis vanha keskusta, jokiranta baareineen, erinomaiset ostosmahdollisuudet. Mutta minun Sloveniani löytyi Brdasta. Keväällä luonto vasta heräili, mutta kun palasin kesällä, viiniköynnökset hehkuivat vihreänä kuin sähköskootterini, jolla kruisailin.

PicMonkey Image slo
Ljubljana on kiilannut lempipääkaupunkieni joukkoon eikä vähiten hyvän ruoan ja viinin vuoksi.
IMG_2067
Brda <3

Olen halunnut antaa äänen monelle paikalle, joita ei oikein tunneta tai joista suomalaisilla voi olla (mihinkään perustumattomia) ennakkoluuloja. Yksi näistä on Tunisia, johon ihastuin niin paljon, että palasin keväisen viikon jälkeen syksyllä toiseksi. Tunisiasta tiedetään rantakohteet, mutta se on niin paljon muutakin. Se on modernia arabikulttuuria, historiaa, UNESCO-kohteita, kyliä, kaupunkeja, kivoja ihmisiä – ja turvallinen myös yksin matkustavalle naiselle.

PicMonkey Image tun
Huhtikuista Tunisiaa

Toinen, jonka helposti ajatellaan tarjoavan vain turrerantoja, on Turkki. Lähdin rakastumaan siihenkin ensin reissukesän alussa ja sitten vielä palata pitkäksi viikonlopuksi syksyllä. Meri ja vuoret, erityiset luontokohteet, jollaisia ei ole missään muualla, roomalaisaikaiset rauniot, UNESCO-kohteet, halutessa luksusta ja vielä pallot Kappadokian yllä. Turkista on tullut minun kestokohteeni. Istanbul on ihana, mutta minunlaiseni ihmiset ja vähän sielunmaisemakin Kappadokiassa.

PicMonkey Image turkki
Katsaus minun Turkkiini
Untitled
Museum hotelli auringon noustessa

Ennen kahden kuukauden kesäturneeta piipahdin pikaisella pressimatkalla Dubaissa. Olen vieläkin vähän ristiriitaisissa fiiliksissä, mitä ajattelen paikasta. Pidin kyllä, ehdottomasti. Olen heikkona tasokkaisiin palveluihin, joita matka tarjosi. Jos viihtyisin rannalla tai altaalla esimerkiksi viikon, Dubai olisi ihan mainio. Mutta jos palaan vielä, en tiedä, onko mitään erityisen kiinnostavaa nähtävää enää. Mutta jos et ole käynyt, ota halvat lennot ja mene. Sen verran kiehtova se erikoisuudessaan on.

PicMonkey Image dubai
Dubai on nautiskelijalle.

Kesäinen Itä-Europpan turnee ei ihan toteutunut, koska suunnitelmat on tehty elämään. Turkki oli ja pysyi, samoin Kroatia, Venetsia ja Slovenia, mutta Tsekki, Puola ja vielä suunnittelematta jääneet kohteet vaihtuivat Portugaliin, Ranskaan ja Belgiaan.

Matkan alussa mietin, olisiko sittenkin pitänyt lähteä Aasiaan, kuten edellisenä kesänä. Ihan tosissani mietin, onko Euroopalla yhtä paljon annettavaa. Onneksi voin helposti myöntää olleeni aivan hirvittävän väärässä. Turkki oli upea. ZagrebPlitviceIstria-akseli Kroatian pohjoisosissa oli leppoisaa ja kaunista. Venetsian kanssa rakkaussuhteeme voi edelleen loistavasti. Nautin sen kauneudesta – kuten ihan muutama muukin turisti. Slovenia oli Brdan lisäksi Bohinjia ja Blediä, helteistä Ljubljanaa.

Untitled
Plitvice
Untitled
Rovinj
IMG_1961
Bohinj

Venetsiasta starttasi myös elämäni ensimmäinen InterRail. Ihastuin junamatkailun vapauteen ja mukavuuteen. Vähän piti välillä lentää, mutta sitten junailtiin (tässä kohtaa matkaa sain reissuseuraa) Farosta Lissaboniin, yöjunalla Madridiin, sieltä Perpignanin kautta Lyoniin, Lilleen ja Belgian puolelle Bruggeen ja Antwerpeniin.

Vaikka reittivalinnat kuulostavat ehkä mielipuolisilta, voin sanoa nauttineeni ihan todella. Jokaisen on matkustettava juuri omalla tavallaan. Suunnittelematon tyhmyys sopii minulle.

IMG_2238
Lissabon
IMG_2319
Lyon
IMG_2367
Lille

Syyskuussa helli helteinen Milano ja Biagio Antonaccin konsertti. Joimme rakkaan ystäväni kanssa proseccoa hotellin parvekkeella, söimme pastaa ja jätskiä. Ei sitä yhden yön Italian-matkalta oikein muuta tarvitse.

IMG_2677
Milano
IMG_2736
Biagio Antonacci

Kun vuosi alkoi vedellä viimeisiään, pakkasin kamat vielä kerran. Edessä oli muutama päivä Hongkongissa ja 1,5 viikkoa Cebun saarella Filippiineillä. Täällä olen edelleen. Suomi aloitti juhlavuotensa, kun olin ollut nukkumassa jo kauan. Kun heräsin vuoden 2017 ensimmäiseen vuoteen, viimeiset juhlijat kotimaassa eivät olleet hakeutuneet vielä edes taksijonoon.

Untitled
Hongkongin kujilla
Untitled
Take away viiniä Victoria Peakilla Hongkongissa
PicMonkey Image phi
Badian Island ja Tingko Beach

Alkaneen vuoden seikkailut hahmottuvat vähitellen. Varmaa on vasta Kuuba reilun kuukauden kuluttua ja huhtikuussa lähtö noin neljäksi kuukaudeksi johonkin. Kaakkois-Aasia on todennäköisin vaihtoehto. Rahat eivät nyt riitä maailmanympärimatkaan, vaikka siitä hetken haaveilin. Ei pallon kierto kuitenkaan ole minulle itseisarvo. Ehkä pitää vähän katsoa sääkarttoja ja mennä sen mukaan, missä ehkä sataisi vähiten. Pari vuotta sitten kesällä Langkawilla nimittäin satoi lähes tauotta. Mutta kun olen parempi matkailija kuin reissujen suunnittelija.

Loistavaa reissvuotta 2017!

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka ideana on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Jaa oma Instagram ja matkailu -aiheinen suomenkielinen postauksesi alla olevasta add-linkistä. Instagram Travel Thursdayhin voit osallistua Travelloverblogin ja Murumoun kautta. Voit lisätä linkkisi mihin tahansa näistä blogeista, ja se näkyy kaikissa. Muista lisätä postaukseesi linkki vähintään yhteen näistä emoblogeista ja kertoa, että osallistut IGTT-kamppikseen.

Instagram Travel Thursdayn kantava ajatus on sosiaalisuus. Muistathan myös lukea toisten juttuja, osallistua keskusteluun, kommentoida ja tykkäillä muiden mukana olevien kuvista Instagramissa sekä jakaa kuviasi #IGTT- tai #IGTravelThursday-tunnisteella. Minut löydät Instasta nimellä @travelloverblogi.

IGTT-uutiskirjeen (kerran kuussa, muistuttaa kamppiksesta ja tulevista teemapostauksista) voi tilata tästä linkistä. Kirje saattaa mennä roskapostikansioon.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

52 comments

 1. Ei hassumpi vuosi eikä tulevat suunnitelmatkaan huonoilta kuulosta! Kuubaan minäkin haluaisin. Taitaa meikäläisen kevät kuitenkin mennä lähinnä töitä tehden ja tilipussia kasvattaen, sen verran hövelisti on tullut elettyä…

  1. Tiedän niin ton fiiliksen, kun reissuihin mennyt enemmän kuin oli ehkä budjetoinut… Mutta jostain ne reissurahat kummasti aina saa koottua. Priorisointia. 🙂

 2. No olet kyllä ehtinyt vaikka minne! Mua kyllä pahasti hiertää nuo upeat kuvat tuolta Kappadokiasta, sinne on vaan pakko päästä joskus! 🙂

  1. Oli taas vähän kiireempi reissuvuosi. Monenlaista todella ehdin. 🙂

   Kappadokiaan pääsee noin 350 eurolla Turkish Airlinesilla. Vaihdat vaan Istanbulissa konetta – ja hups, olet Kappadokiassa! Helppoa kuin heinänteko. Sitten voit ottaa mun Kappadokia-kuvat pois kengästä hiertämästä. ;D

 3. Sun reissut on kyllä aina hienoa seurattavaa. Ja se tapa millä vaan lähdet, vaikka sitten yhdeksi yöksi ; )

  1. Olen aina ajatellut, että matka se on pienikin matka ja aina parempi kuin ei matkaa ollenkaan. 🙂 Tietenkin pidempi on parempi, mutta aina olosuhteet eivät salli. Esimerkiksi pitää käydä töissä. 🙂

 4. Ihania reissuja, ihanaa suunnittelemattomuutta ja suunnitelmien muuttamista <3. Kappadokiasta en sano enää mitään (en ennen kuin olen itse käynyt, mutta minä olen aika paljon hiptaampi lähtijä, joten se nyt saa odottaa). Ymmärrän Barcelona-tunteesi, mutta joskus kolmas kerta voi muuttaa kaiken. Minulle niin kävi Madridin kanssa. Tarvitsin kolmannen kerran, sen että oli aikaa koko syksy, oli aikaa elää arkea Madridissa, vasta sitten huomasin kaupungin ihanuuden ja suostuin hyvästelemään kaikki huonot muistot. Mutta ei kaikkea tarvitse rakastaa, ja onhan sinulla jo noita, ihania matkarakkauksia <3.
  Ihanaa alkanutta uutta reissuvuotta Sinulle!

  1. Olen ajatellut, että toisen tilaisuuden voin antaa. Joskus se muuttaa mielipidettä hyvinkin. Mutta esimerkiksi Milanoon ei ole auttanut edes neljä. Olen ajatunut sinne vähän kuin olosuhteiden pakosta. Biagio Antonacci = olosuhde. 🙂 Olkoon hän yksi matkarakkauteni. Monesti olen ainakin vuokseen reissuun lähtenyt. 😉

 5. Siis apua mikä matkailuvuosi sulla! Voisin heittämällä lähteä noihin kaikkiin sun kohteisiin. Erityisesti New York, Kappadokia ja Sri Lanka. En kestä!

  1. No voihan asian ehkä noinkin ilmaista. 😀 Kiitollinen olen kyllä, että olen saanut taas yhden vuoden kiertää maailmaa.

 6. Voi miten upeita reissuja! Tunisia ja Kappadokia kiinnostaisi kovasti. Ja Kuuba! Ei vitsi näitä ‘pakko päästä’ juttuja alkaa olla ihan liikaa 😀

  1. Niin on! Ja kun yhdessä on käynyt, niitä tulee jostain aina lisää.

 7. On kyllä melkoisen paljon osunut kohdalle upeita maita ja kohteita! Taidat olla eniten reissaava kenet tiedän, joka ei ole millään reppureissulla vaan käy välillä töissä ja kotona. Upea seurata näitä sinun matkojasi, saa paljon uutta tietoa sellaisista kohteista, mistä ei välttämättä ole paljoa kirjoiteltu!

  Kyllä sinulla tämäkin vuosi alkoi varsin mukavasti, joten toivottavasti jatkuu samanlaisena. Eli oikein hyvää ja elämyksellistä reissuvuotta 2017 sinulle!

  P.S. Tuo on niin totta New Yorkista, että ainoa mikä sinne intoa hillitsee on nykyinen dollarin kurssi. No kaikesta huolimatta olen sinne ajatellut syksyllä mennä parin vuoden tauon jälkeen – lempikaupunkini.

  1. New York oli niin loistava paikka silloin, kun eurolla sai jotain 1,4 dollaria. Silloin tuli shoppailtuakin aina vuoden tarpeisiin. Alkavat olla jo kuteet kuluneita… Mutta joo, mulla on jokin sairaus varmaan, kun pitää koko ajan olla tien päällä, jos vain mahdollista. Kai tästä voi parantuakin? En tiedä. Joskus on ollut hauska huomata, ettei jostain kohteesta löydy suomeksi muita kuin omat kirjoitukseni. Toisaalta silloin kohde voi olla sellainen, ettei sinne kukaan justsillään ole lähdössäkään. 🙂

 8. Tässä oli monia sellaisia paikkoja, joihin haluaisin matkustaa. Harmi, että pitää valita vuodessa aina muutama, mihin ehtii käymään. Toisaalta nyt kun olen ollut kohta 2 vkoa reissussa, niin on aika ihana palata kotiin sulattelemaan tätä kaikkea. Seuraava reissu on 8 vkon päässä, joten onneksi on vähän väliä, että ehdin fiilistellä tätä nykyistä matkaan ennen uusia kokemuksia 🙂

  1. Onneksi on ihania kohteita, joista voi valita! Mieluummin niin päin kuin ettei millään keksi, mihin tekisi mieli. 🙂

 9. Musta tuntuu että myös mä matkustan enemmän kuin siivoan, ja juuri samasta syystä. Sulla oli kyllä varsin cool reissuvuosi. Huikeita kohteita ja kauniita kuvia. Mä onnistuin viime vuonna rakastumaan New Yorkiin totaalisesti, kun kävin siellä parikin kertaa. Nyt meinaan joka kerta alkaa itkeä kaihon kyyneliä, kun joku muisto kaupungista nousee mieleen. Se on niin upea <3 Haluaisin asua siellä joskus hetken aikaa. Lilleen haluaisin ehdottomasti käymään, se on niin ihastuttavan näköinen. Pari kaveria ovat siellä myös joskus käyneet ja kehuneet. Junailu Euroopan halki on mahtavaa. Siitä on jo liian pitkä aika, kun olen päässyt sitä viimeksi kunnolla tekemään. Loistavaa reissuvuotta 2017 myös sulle! 🙂

  1. Mulla oli haave Nyciin muuttamisesta viime kesäksi, mutta se kaatui niinkin raadolliseen kuin raha. Koska jos siellä olisi ollut pari kuukautta, olisi kuitenkin pitänyt tehdä retkeä sinne ja tänne. Kun listalle ilmaantui Galapagossaaretkin, oli todettava, että ehkä seuraavassa elämässä. 🙂

 10. Aivan mahtava reissuvuosi sulla kyllä takana! Mullekin kelpais, oikeastaan mikä vaan noista kohteista 😀

  1. Ja siihenhän on yksi helppo ratkaisu: hyppää autoon, junaan, lentokoneeseen, laivaan tai muuhun härveliin ja anna mennä. 🙂

 11. Olipas hengästyttävää! Kiitos, kun pääsimme me lukijasi vielä kierrokselle reissuvuotesi ympäri. Paljon, paljon haaveita herättäviä kohteita joukossa. Kiitos!

  1. Ole hyvä! Mutta hassua, jos lukiessa hengästyy, kun tien päällä olen itse ihan rauhallinen. 🙂

 12. Ihania matkoja! Minä pystyn niin hyvin samaistumaan tuohon viimeiseen lauseeseen: “Mutta kun olen parempi matkailija kuin reissujen suunnittelija.” Ennen jokaista reissua lupaan suunnitella paremmin, mutta silti useimmiten lähdetään liikkeelle hyvin hataralta pohjalta. Ehkä tehokkaammalla suunnittelulla saisi matkaan mahdutettua enemmän kohteita, mutta tämä on nyt meidän tapamme matkustaa, ja ihan hyvä sellaisenaan. Ja erityispisteet noutoviinille Hongkongissa: noin minäkin olisin sen tehnyt!

  1. Usein ajattelen minäkin, että ehkä auunnittelemalla näkisi enemmän, mutta kuinka paljon on tarpeeksi? Joskus olen harmitellut jotain tiettyä asiaa, josta kuulen jälkeenpäin, että no olisin minä tuon kyllä halunnut. Mutta kun palata voi, jos niin paljon jää hiertämään. Ja toisaalta en minä enää osaa luetella yhtäkään niistä paikoista, jotka hitsi vie jäivät näkemättä. 🙂

 13. Sullakin on ollut niin upea vuosi, että ihan ihmetyttää, missä välissä olet ehtinyt käydä kotona? 😀 Näistä kohteista muutama herätteli tosissaan tunteita, sillä esimerkiksi Slovenia ja Kroatia kuuluvat vielä toistaiseksi käymättömiin unelmakohteisiin. New Yorkista taas olen aivan päinvastaista mieltä. Tosin moni on sanonut, että New York vaatii useamman käynnin ennen kuin siihen rakastuu, mutta en halua tuhlata siihen rahojani enää toista kertaa. Suunnittelemattomaan hulluuteen sen sijaan samaistun paremmin kuin hyvin! Olen ihan kamalassa tilanteessa, kun pitäisi tehdä oikeasti reittisuunnitelma seuraavaa reissua varten ja nopeasti, vaikka menisin mieluummin sinne minne mieli juuri sillä hetkellä halajaa! 😀 Toivottavasti sun matkailuvuodesta tulee yhtä mahtava kuin viime vuodestakin. Messuilla nähdään!

  1. Olet varmaan ensimmäinen ikinä, jonka kuulen sanovan, että New York ei miellyttänyt. Mutta on eksi on niin paljon kohteita, ettei sinnekään tartte uudelleen mennä.

   Olen maailman huonoin suunnittelija. Harvoin siitäkään onneksi ongelmia tulee. Kun viime tipassa etsii majoitusta, saattaavat sopivimmat olla jo menneet ja joutuu ottamaan ei niin kivoja tai jo turhan kalliiksi nousseita. Tyhmästä päästä kärsii siis useimmiten kukkaro. Tietty ihan kuningasidea ei ole matkustaa Uzbekistaniin elokuussa (kuuma!) tai Kaukoidän saarille pahimpana sadekautena. Mutta sattuuhan noita. 🙂

  2. Itse olen kuullut tosi monelta muultakin, ettei New York miellyttänyt ensimmäisellä kerralla, vaan vasta tyyliin kolmannella. Minä puolestaan kukkaroaan kyttäävänä matkailijana en näe syytä, miksi maksaisin mansikoita toisesta reissusta paikkaan, josta en pitänyt vain, koska muut sanovat, että muutaman kerran jälkeen mieli saattaa muuttua! 🙂 Käytän ne rahat mieluummin uuteen kohteeseen, jonne voin matkustaa ilman ennakkoluuloja ja -kokemuksia.

   Mutta kuten sanoit, maailmassa riittää onneksi tutkittavaa ihan joka makuun. Mikä yhdelle on unelmien matkakohde saattaa olla toiselle pahin painajainen. Ja se tekeekin omalta osaltaan matkailusta niin kovin kiehtovaa! 🙂

   Islannissa tosiaan teki niin kovasti mieli jättää majoitukset varaamatta ja jäädä yöksi sinne, minne asti illan suussa on ehtinyt. Mutta ei uskallettu ottaa sitä riskiä, kun siellä noita majataloja ei kuitenkaan ole ihan vieri vieressä. Toisaalta yksi majatalo oli niiiiin nappivalinta, että lähtisin sinne takaisin koska vaan. Pitkän päivän jälkeen meitä odotti takapihalla valmiiksi lämmitetty tynnyrisauna, jonne kukaan muu majatalon vieraista ei halunnut mennä ja terassilla palju – ihan privakäytössä meille kahdelle. <3

  3. Se on just noin. Jos uusi mahdollisuus pitäisi antaa Tallinnalle, tilanne olisi aika toinen. Mutta kun NYCin matkat on hinnaltaan jotain ihan muuta. Niin paljon on paikkoja, jotka tahtoo nähdä, että turha on odotella, jos vaikka viidennellä kerralla alkaisi vähän lämmetä.

   Tuo Islannin paikka kuulostaa superihanalta!

 14. Mielenkiintoinen kooste!
  joo sama täällä, maailmanympärimatkalle haluaisin mutta ehkä sitten myöhemmin..
  Jos ei Barcelona miellyttänyt niin läheltä löytyy esim. Sitges joka näyttäisi aika erilaiselta kohteelta ja sinne pääsee niin junalla kuin lautallakin Barcelonasta. Minulle hyviä matkakohteita oli lähes kaikki, mutta Pohjois-Italia etenkin Garda tuotti pettymyksen huonon asiakaspalvelun takia. Hotelleissa oli selkeästi parempi kohtelu italialaisille turisteille kun taas ulkomaalaisille asetettiin eri sääntöjä mm. lähtöajasta ja puhuttiin kylmästi

  1. Italialaiset todella osaavat tuon. Harmillista!

 15. Jos haluat kohteeseen joka ei ole sateinen niin Kyprosta mainostetaan yhtenä Euroopan aurinkoisimmista kohteista ja hintataso hotelleissa yms. näyttäisi olevan vielä kohtuullinen, toisin kuin aika monissa Välimeren kohteissa kesällä

  1. Aika harvoin sateesta ollut ongelmaa. Lähinnä Langkawi kaatosateessa, kun silloin tekemiset aika vähissä. Edullistakaan en varsinaisesti etsi, mutta kun aletaan puhua maailmanympärimatkasta, se vaatinee vähän säästämistä, mutta kun en ole valmis keskeyttämään matkailua säästääkseni, pitää muuttaa suunnitelmia ja olla pidempään jossain vähän edullisemmassa ratkaisussa, kuten kierrellä Aasiaa.

 16. Ihan mahtava reissuvuosi 2016 sinulla! Ja jos tulee jälleen tarvetta verestää Venetsian ikuista rakkaussuhdetta niin mojitoseuraa löytyy täältä näillä näkymin myös tänäkin vuonna 😉

  1. Kiitos! Kuinka mielelläni olisin Venetsiassa vaikka just nyt. Saa nähdä, mutta luulen, että kaukorakkautemme täytyy kestää ainakin yksi välivuosi.

 17. Täällä myös yksi, johon New York ei kolahda. Asuin siellä puoli vuotta, mutten tuntenut oloani kotoisaksi. Ymmärrän kyllä miksi ihmiset pitävät kaupungista, mutta en osaa selittää, miksi se ei sovi itselleni. Mutta kuten sanoit, kaikki matkustavat omalla tavallaan. Suunnittelematon hulluus kuulostaa hyvältä, suosittelen myös eksymistä:)
  Kiitos huimasta vuodesta, erityisesti Kappadokia-juttusi vaivaavat mielessäni…

  1. Voisin kuvitella, että NY olisi raskas asua. Työelämä kovaa, ilmeisesti deittielämä myös, jos parisuhdetta etsii. Elämä monella tavalla vaativaa, uskoisin. Pelkkien kuulopuheiden varassa kyllä olen.

   Eksyminen on huippua. Yritän sitä välillä ihan tarkoituksella.

 18. Mahtava matkavuosi! Se, että matkustaa enemmän kuin siivoaa kuulostaa kyllä hyvältä. Voi olla, että viime vuonna olen tehnyt niin itsekin. Tälle vuodelle pitäisi hankkia siivooja kotiin, jos meinaisin yltää samaan. Ehkä kuitenkin siivoan itse, niin rahat jää niihin matkoihin sitten, kun sitä lomaa on 🙂

  1. Myönnän, että siivous on ulkoistettu. Itse olen siinä maailman surkein. Tykkään siististä mutta niukasti olen valmis mitään tekemään. Siksi hotelleissa oleilu passaa mulle hyvin. 🙂

 19. Wau, sinulla on ollut upea matkavuosi. Pitäisi itsekin muistaa, että reissuun voi lähteä vaikka yhdeksi yöksi, ellei lomat muuhun riitä. En nyt osaa nostaa näistä kohteista mitään ylitse muiden, kun olen vieläkin Wau ja Huh tästä reissutahdista 🙂

  1. Usein yhden yön matkat tulevat suhteettoman kalliiksi, mutta esim. Milanon lennot maksoivat vain vähän yli satasen. Mutta pe-su, olematta pois töistä, ehtii jo vaikka mitä. 🙂

 20. Ihania kohteita sulla <3 Mulla taas Barcelona kuuluu ehdottomasti kaupunkikohteiden suosikeihin, tykästyin niin siihen rantaelämän, arkkitehtuurin ja ostosmahdollisuuksien komboon. Se taisikin olla aikoinaan ihan eka matkakohde, minne reissasin periaatteessa yksin, joinain päivinä tosin tapasin siellä kesää viettävää kaveria.
  Kroatia taas on ehdottomasti bucket listillä! Tein siitä joskus 17 vuotta sitten ala-asteella sellasen ekan vähän isomman esitelmän, ja siitä asti se on ollut jollain tasolla mielessä, mutta vieläkään en oo saanut aikaseksi sinne lähteä. Enää ei kyllä muistu väkiluvut, pinta-alat tai bruttokansantuotteet mieleen, mut onneks ne voi nykyään tarkistaa netistä tarpeen tullen 😀

  1. Ala-asteen esitelmä <3 Kaikesta voikin kipinä herätä. Minulla se on usein ihan vain yksittäinen kuva: tuon haluan nähdä. Kroatia on monipuolinen. Siellä on rantoja, kaupunkielämää, pikkukyliä, upeaa luontoa. Shoppailijalle Zagreb ainakin hyvä.

 21. On mielenkiintoista kuulla paljon matkustavan ajatuksia matkustamiskipinän säilymisestä. Mahtavaa, että menohaluja riittää, uskoakseni ikuisesti! Toistan vielä kerran, että arvostan suuresti miten oiot ennakkoluuloja Tunisiasta ja Turkista sekä kannat huolta esimerkiksi Syyriasta. On myös hienoa, miten erilaisia meitä matkailijoita voikaan olla. Ehkä liiankin järjestelmällisenä luonteena ihailen suunnittelemattomuutta, joka voi tuottaa spontaaneja löytämisen elämyksiä.

  1. Juuri nyt menohalut ovat nollassa. Olen nin pettynyt juuri päättyneeseen reissuun. Mutta toisaalta tiedän maailmalla olevan paljon parempaakin tarjottavaa…

   Minkä maan ottaisin seuraavaksi maineenparannusprojektiksi? Turkki ja Tunisia ovat rakkaita, mu7tta ehkä pidän niistä nyt vähän taukoa.

   Tahtoisin olla vielä spntaanimpi! Mutta kuten viime kesänä huomasin, se uhkasi tulla hirveän kalliiksi. Mutta en minä vain pysty kukausia etukäteen varaamiseen. Kohteisiin voisi tutustua etukäteen paremmin. Kerran tein Istanbulin-matkalle aika tarkatkin suunnitelmat. Suurkaupungissa se oli hyväksi. Mutta kyllä minä harhailinkin. Ihan parasta.

 22. Aivan upea reissuvuosi! Hitsi, kun olisin ehtinyt näyttää sinulle enemmän Barcelonaa, olisimme varmasti löytäneet paikkoja, jotka olisivat saaneet sinut muuttamaan mielesi Barcelonasta 🙂

  1. Ehkä tosiaan olisin tarvinnut kunnollisen paikallisoppaan! Hyvän ruoan pariin onneksi veit! Se pelasti edes vähän. 🙂 Kun saat valmiksi 20 kerran listan “Näin kaupunkiin vihamielisesti suhtautuva saadaan rakastumaan Barcelonaan”, olen valmis yrittämään vielä kerran. 🙂

 23. Juu, ei voi muuta sanoa, kuin että ihan mielettömän upea reissuvuosi sulla! Tuota ikkunan takana näkyvää märkää harmautta katsellessa tekisi mieli lähteä ihan mihin vaan näistä kohteista. Ja Kuubaan myös, sinne nimittäin haluan takaisin! Aivan mahtava maa!

  1. Ahaa, olet ollut Kuubassa? Minulle on ensimmäinen kerta, mutta olen odottanut tätä mahdollisuutta niin pitkään!

 24. Sulla on kyllä kanssa ollut mieletön reissuvuosi – eikä tämänkään vuoden suunnitelmat juuri edelliselle kalpene! 🙂
  Kiitos miljoonasti vielä kaikista IGTT neuvoistasi! <3

  1. Eipä kiittämistä! Oli ilo auttaa. Ja meidän järjestäjien vikahan se oli, jos ohjeet eivät ole olleet riittävät!

   Mutta juu, melkoinen reissuvuosi oli. Ja tuleva käynnistyy kunnolla reilun viikon kuluttua. Sitten onki edessä paaaaljon seikkailuja. 🙂 Matkailu on ihmisen parasta aikaa.

 25. Siis ihan mieletön matkavuosi!! Monia todella tuttuja paikkoja, ja Slovenia on yksi kohde jossa en ole vielä käynyt ja siis todella haluan mennä. Toivotan ihanaa uutta matkailuvuotta 🙂

  1. Slovenia on todella ihana ja monipuolinen maa. Tykkään todella paljon. Vuoteen mahtui todella kaikenlaista. Mutta mikä hulluinta, tästä kuluvasta vuodesta taitaa tulla vielä huimempi noin niinkun matkailumielessä. 🙂