Type and press Enter.

MIKÄ KESÄ! Kaksi kuukautta road- ja railtrippailua Euroopassa

Kesäkuun 7. lähdin, ja elokuun 7. on paluulento Amsterdamista ostettuna. Kahteen kuukauteen oli paljon suunnitelmia, joista suurin osa toteutui ja osa vaihtui vielä parempiin. Liian pian on paluu. Haluaisin vain piiloutua, kuten kansikuvan tyyppi, ja jäädä tälle Eurooppaa kiertävälle radalleni ainakin toiseksi mokomaksi. Vielä on Belgian osuus (Brügge ja Antwerpen) retkestä tekemättä, mutta ehkä voin jo vähän vetää yhteen, mitä tähän mennessä on tapahtunut.

Mutta ei kahta kuukautta voi tiivistää yhteen postaukseen, ainakaan kun matka on vielä kesken. Niin paljon elämyksiä, kokemuksia, nähtyä, koettua. Pitää saada etäisyyttä, että kaikki saa sille kuuluvan arvon. Koska olin suurimman osan matkasta yksin, opin taas paljon itsestäni. Sen tiedän jo nyt. Matka maailmalla on helposti myös matka omaan itseen, kun 1,5 kuukautta lähinnä kuuntelee omaa sisäistä puhetta. Ei sillä, ettenkö olisi tavannut myös ihania ihmisiä, jotka tekivät omalta osaltaan matkastani vielä paremman.

Aloitin Turkista, kiersin sitä lentäen, bussilla ja skootterilla, katsoin myös ilmasta pari kertaa kuumailmapallon ja liitovarjon kyydistä. Jatkoin matkaani Kroatiaan. Zagreb oli uusi pääkaupunkituttavuus, Plitcive teki vaikutuksen lähes satumaisella luonnollaan ja Istrian niemimaa tarjosi suloisia pikkukaupunkeja ja vastapainoksi väsynyttä rantakaupunkia.

Hyppäsin Pulasta lauttaan ja ajoin rakkaimpani luo. Viikko Venetsiassa (=suuri rakkauteni) oli joutilasta nautiskelua, matkaväsymyksen potemista, hiljainen aamuhetki, kun melkein koko kaupunki vielä nukkui, turistien paljoutta ja syrjemmällä hiljaisia kujia. Venetsiasta aloitin junailun VR:n reissureportterina ja puksutin Sloveniaan. Bohinj ja Bled olivat uusia kohteita, Brda ja Ljubljana tuttuja, mutta yhä uudelleen kokemisen arvoisia.

Reissukaverin tapasin Wienissä, josta lensimme Portugaliin. Varattuna oli muutama päivä Farossa ja pari Lissabonissa – ja niiden jälkeen kaikki oli auki. Ajattelimme mennä vielä Portoon ja lentää sieltä, mihin halvalla pääsisi. Skyscannerin kaikkialle-vaihtoehto oli ahkerassa käytössä, kunnes sain idean: yöjunalla Madridiin ja sieltä Ranskan halki Belgiaan. Ja niin teimme. Ranskassa olin käynyt vain Pariisissa ja Nizzassa, joten oli mukava nähdä muutakin.

Lyhykäisyydessään kaksi kuukauttani oli tällainen. Haluaisin laittaa kohokohdat järjestykseen, listata huippukokemuksia, mutta ei elämyksiä voi oikein arvottaa. Upea maailmanperintökohde voi kalveta muutaman viikon ikäiselle kissanpennulle, jos kisu osuu oikeaan mielentilaan ja täyttää reissaajan hellyydentarvetta. Upeinkaan auringonlasku ei sittenkään tunnu miltään, jos itsellä ei ole juuri silloin oikea fiilis. Tässä on kuitenkin kymmenen minulle jollain tavalla merkityksellistä hetkeä tai muuten vain kertomiseanrvoista tarinaa kesältä 2016, matkalla jossain päin Eurooppaa.

Untitled
Koko reissu alkoi Fethiyestä Turkista. Unique hotellin uima-altaalla, omassa simpukassa viimeistelin työt etänä ja saatoin vähitellen alkaa vaihtaa lomafiilikseen. Kun mietin, mistä Turkin rantakohteesta aloittaisin matkani, päädyin Fethiyeen juuri tämän hotellin takia. Valintani oli loistava.

Untitled
Vaikuttava paikka Fethiyen lähellä oli Kayaköyn autioitunut kylä. Miten voi olla näin laaja alue kokonaan hylättynä, talotkin niin jo romahtaneina, ettei niitä asuttavaksi kai kukaan enää yritä. Vain satunnaiset turistit kiertelevät sen polkuja. Kayaköy ruokkii mielikuvitusta.

Untitled
Kuumailmapallolento Kappadokian yllä ei ollut minulle unelma, mutta mitä enemmän katsoin Instagramista kuvia, sitä enemmän halusin taivaalle leijumaan aamuhämärissä, katsomaan alas Kappadokian ihmeellistä luontoa ja muhkeita, vähän kömpelöltä näyttäviä palloja sen yllä. Ja niin kävi, että lopulta lentelin kahdesti.

Untitled
Museum hotelli Kappadokiassa tarjosi reissun luksuksimmat hetket. Se oli hotelli kuin unelma.

Untitled
Olin ihaillut kuvia Plitvicen kansallispuistosta, ja kyllähän se melkoinen satumaa olikin.

Untitled
Venetsia. Rakkaus. Olin taas eksyksissä jossain vähän syrjemmällä. Pysähdyin katsomaan, miten vesi nousi kanaalista. En ole tulvien aikaan kaupunkia nähnyt, eikä tällaista pientäkään näkynyt muualla. Portista näin, kuinka fiinisti pukeutuvia miehiä kuljettavia veneitä ajoi jonossa johonkin. Uteliaisuuttani lähdin katsomaan, mitä tapahtuu. Päädyin seuraamaan kirkon ulkopuolelle jalkapalloilija Bastian Schweinsteigerin ja tennistähti Ana Ivanovicin häitä.

Untitled
Elämisen sietämätöntä keveyttä Gredicissä, vanhaan linnaan remontoidussa hotellissa Brdan viinialueella Sloveniasssa. Brdassa toteutin pääsiäisenä samalla alueella heränneitä matkaunelmiani.

Untitled
Suunnitelmat vaihtuivat moneen kertaan, ja suurin muutos oli vaihtaa itä länneksi, sisämaa rannikoksi, mutta kun minulle tuli kaipuu merelle. Faron kilometrejä pitkät hiekkarannat ja Atlantin aallot täyttivät tarpeen.

Untitled
Madridilainen rautatieasema symboloi innostustani junamatkailuun. Tätä ennen olen junaillut vain Japanissa viimeksi kymmenisen vuotta sitten. Lähes yhtä mukavaa ja vaivatonta oli junamatkailu Euroopassa.

Untitled
Edellisestä kerrasta Ranskassa on monta vuotta. Nizza jätti kylmäksi. Ihmiset olivat tylyjä, enkä löytänyt sitä Nizzaa, johon tiedän monen ihastuneen. Koska Pariisista on jäänyt sama tunne, Ranska ei erityisesti ole kiehtonut. Mutta jotenkin kaikki villit ideat päätyivät tuomaan reilaajat Lyoniin. Ja se vasta oli mainio kaupunki. Vain hotelli, hyvästä sijainnistaan huolimatta, osoittautui omituiseksi. Kaksi päivää oli liian vähän Lyonia.

Tämän reissun juttuja tulee blogiin vielä pitkin syksyä. Ajattelin, että blogi matkustaisi samaa tahtia kanssani, mutta milloin oli liikaa muuta tekemistä, milloin tunnelmat eivät taipuneet sanoiksi, milloin kiusasivat huonot verkkoyhteydet. Mutta eivät kohteet vanhene. Ja voin itse elää kesää uudelleen palaamalla tuttuihin maisemiin ja kuviin, pukemalla nähtyä sanoiksi. Tämä oli varsinainen #reissukesä16. Tähänastisista kokemuksista voit lukea lisää klikkailemalla maavalikkoja tuolta blogin yläpalkista.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka ideana on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Jaa oma Instagram ja matkailu -aiheinen suomenkielinen postauksesi alla olevasta linkistä. Instagram Travel Thursdayhin voit osallistua TravelloverbloginRimma+Lauran ja Murumoun kautta. Voit lisätä linkkisi mihin tahansa näistä blogeista, ja se näkyy kaikissa. Muista lisätä postaukseesi linkki vähintään yhteen näistä emoblogeista ja kertoa, että osallistut IGTT-kamppikseen. Tarkempia ohjeita saat tästä linkistä

Instagram Travel Thursdayn kantava ajatus on sosiaalisuus. Muistathan myös lukea toisten juttuja, osallistua keskusteluun, kommentoida ja tykkäillä muiden mukana olevien kuvista Instagramissa sekä jakaa kuviasi #IGTT- tai #IGTravelThursday-tunnisteella. Minut löydät Instasta nimellä @travelloverblogi

IGTT-uutiskirjeen (kerran kuussa, muistuttaa kamppiksesta ja tulevista teemapostauksista) voi tilata tästä linkistä. Kirje saattaa mennä roskapostikansioon.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

47 comments

 1. Mielenkiintoinen kesä sulla. Usein on niin, että ajatukset reissusta jäsentyvät kirjoitettavaksi paremmin ajan kanssa. Joten odottelen postauksiasi. Eurooppa vaan on ihana! Kiva että tykkäsit junailusta, itselleni se on ihan lempipuuhaa ☺

  1. Itse tykkään kirjoittaa heti. Ajan myötä muistot sekoittuvat ja haalistuvat, varsinkin tällaisella road tripilla, jolla maisema vaihtuu usein. Mutta kun matkalla oleminen on kuitenkin tärkeämpää kuin siitä kirjoittaminen! Junaan pitäisi kyllä astua useammin. Miellyttävää matkantekoa.

   Vähän kesän alussa mietin, tarjoaako Eurooppa samalla tavalla elämyksiä kuin vaikka Aasia, vaikka olinhan minä Eurooppaa nähnyt ennenkin, jokaisessa maassakin käynyt, mutta tyhmyyksissäni mietin, että pitäisi olla enemmän eksotiikkaa. Höpsis! Eurooppa todella tarjoaa vaikka mitä!

 2. Ihana kesä! <3 Minäkin ajattelin blogin päivittyvän matkalla vähän reaaliaikaisemmin, mutta monesti oli kirjaan uppoutuminen tai muu itsensä kuunteleminen iltaisin kuitenkin tärkeämpää. Ehtiihän sitä. Mulla muuten oli aika samantyyppinen IGTT-postaus kuin sulla tällä kertaa. #vainihmismielijutut :o)

  1. Todellakin lukeminen ja vaikka ihan vain toimeton oleilu on tärkeintä. Matkalla oleminen, ei siitä kirjoittaminen. On mulla kaikenlaisia luonnoksia ja raakileita. Jalostuvat jutuiksi sitten aikanaan. Viimeisin juttu Sloveniasta. Sen jälkeen Wienin kautta Portugaliin, Espanjan poikki .ranskaan ja tänään Belgiaan. 🙂 #vainihmismielijutut ovat joskus yhteneväiset. <3

 3. Olen koko kesän seurannut matkasi etenemistä Facebookissa ja ei lopu sinulta kyllä ihan heti postausaiheet! Hieno reissu, hienoja kuvia, hienoja muistoja <3

  1. Tämä on kyllä ollut hieno reissukesä. Niin paljon kaikkea erilaista, ja ihan kohta päättyy. Vielä kolme yötä ja sitten se on siinä. Kuinka aika lentää!

 4. Sinulla on tosiaan ollut ihan huima matkailukesä. Sitä on ollut ihana seurata niin Instassa kuin Facessa. Olet saanut minut unelmoimaan ja Turkin Kappadokiasta ja kaipaamaan taas Venetsiaan. Ja kuva Madridin rautatieasemasta sai minut melkein kyyneliin, niin ikävä tuli takaisin Madridiin.

  1. Madrid oli aika hurja paikka nyt, kun lämpötila huiteli 40:ssä ja pieni tuulenvire tuntui kuin saunalta, ei suinkaan raikastanut. Onneksi olen ollut kaupungissa kivempana aikana. Ihan parasta, jos olen onnistunut herättämään matkatarpeita. 🙂

 5. Huikean kuuloinen reissu, josta riittää kirjoitettavaa todellapitkään. 🙂 Se onkin aina se jalo ja innostunut ajatus, että kirjoittaa sitä mukaa kun matkustaa. Mutta usein itselleni käy juuri niin, ettei kaikelta tekemiseltä ja kokemiselta malta. Hollannissa en malttanut koko viitenä kuukautena!

  1. joo, kun ei matkusta bloggaamista varten (kuin satunnaisesti) vaan ihan vain itselleen, tulee kirjoiteltua silloin, kun siltä tuntuu, ei pakolla. Mutta ihan paras kesä! Siitä riittää jutusteltavaa.

 6. Jos sinulla on aikaa käydä Belgiassa Gentissä, suosittelen. Kaupunki on säilynyt sodan pommituksilta. Siellä on upeita katedraaleja ja linna.
  Tunnelma siellä on iloinen ja viihtyisä. Siellä pidetään hieno kaksi viikkoa kestävä musiikkitapahtuma vuosittain. Olen käynyt useasti ja viihtynyt hyvin.

  1. Terkkuja Brüggestä. Olen Gentissä ollut ja Brysselissä, nyt on Brüggen ja Antwerpenin vuoro. Gent oli kyllä hieno. Sen vuoksi halusin nähdä Brüggen, joka on aika samanlainen.

 7. Ihanan kuuloinen kesä tosiaan! Minun unelmissani on tuo kuumailmapallolento Kappadokian yllä. Se on jo kuvista niin hieno, että en voi edes kuvitella, millainen se on todellisuudessa.

  Blogin päivittäminen samaa tahtia matkojen kanssa on ollut minusta aina haastavaa, ja nyt varsinkin lapsen kanssa ihan mahdoton tehtävä, kun kädet eivät ole vapaat kuin parin tunnin ajan päivässä. Ja sitä koko aikaa ei voi millään olla ruudun äärellä.

  1. Kappadokia. <3 Kuumailmapallo. <3 Siinä on lyömätön yhdistelmä. Se on unelmien arvoista, niin todella. Jo pelkästään pallojen katselu maasta auringon noustessa on vaikuttavaa.

 8. Mahtava reissukesä aivan varmasti! Ja upeita kuvia ja paikkoja olet jo ehtinyt kokea. Seuraan milenkiinnolla tarkempia postauksia kohteista. Itsekin pitäisi paljon enemmän junailla täällä keski-Euroopassa. Toistaiseksi on tullut junailtua vain Saksassa ja täällä se tosiaan on todella helppoa! Ja jopa edullistakin, jos tietää muutamia säästövinkkejä. Mutta rajojen yli ei ole tullut vielä junalla liikuttua, autolla kyllä useamminkin. Mutta siis toivoisin sinun kirjoittelevan junailuvinkkejä Euroopassa.

  1. Oma junailuni on ollut ihan päätöntä ja jokseenkin täysin suunnittelematonta. Yritän jossain vaiheessa kerätä joitain ajatuksia yhteen. Mutta ainakin sen olen huomannut, että se on ollut tavattoman helppoa kaikkialla.

 9. Sulla on ollut ihan mieletön kesä! Oma matkakesäni typistyi lopulta pelkkään viiden päivän Berliinin-reissuun, mutta onneksi on sitten jotain tiedossa syksyllä ja talvella. Muuten kesän loppuminen tuntuisi todella ankealta!

  1. Voi harmi, jos reissukesä ei ollut ihan odotusten mukainen. Onneksi on mitä odottaa! Minulla ei ole tiedossa kuin yksi yhden yön matka syyskuulle. Se ei riitä vieroitusoireisiin tästä kesästä.

 10. Ihana kesä ja ihania kuvatunnelmia! Noissa kuvissa on vaikka kuinka monta paikkaa, minne itsekin tekisi mieli lähteä. Kuumailmapalloilun mäkin haluan joskus kokea. Ja tuo autioitunut kylä on upean näköinen. Tekisi mieli melkein pyhittää ensi vuosi Euroopan kiertelyyn, tai ainakin koko kesän voisi. Niin paljon kauneutta näillekin nurkille mahtuu.

  1. Euroopassa on ihan hurjasti kaikkea. Koko maanosa tulee helposti niputettua yhdeksi, mutta kuinka erilainen onkaan itä verrattuna länteen, pohjoinen etelään ja kuinka omaleimaisia kulttuureita voi olla yhden maankin sisällä. Täten lupaan itselleni enää koskaan olla aliarvioimatta Eurooppaa!

 11. Reilikesäsi ollut aika huikea! <3 Nauti viimeisistä päivistä täysillä ja sitten vaan uusia reissuja suunnittelemaan ja postauksia ulos kun ehtii!

  Mäkin usein jotenkin väheksyn Eurooppaa, ajatuksena se että "No oon käynyt kaikissa maissa". Oon käynyt Pariisissa kerran 15-vuotiaana, sitä ei voi ehkä laskea koko Ranskaksi. 😀

  1. Se on just noin! Kun on ollut Pariisissa, ei ole nähnyt kuin pääkaupungin, joka usein on aika erilainen kuin maa muuten. Minäkin olen suurimmasta osasta Euroopan maita nähnyt vain sen päälaupungin, viipynyt vain ehkä päiviä. Junailu on aika hyvä tapa nähdä sitä muutakin, vaikka nyt Ranskasta Perpignan, Lyon ja Lille, joihin epäilemättä en olisi vartavasten lähtenyt. Nyt tiedän, että Lyoniin voisin palata ihan vain Lyonin itsensä vuoksi.

 12. […] blogeista. Linkit kaikkiin muihin postauksiin löydätte seuraavien blogien postauksien lopusta: Travellover, Rimma + Laura -matkablogi ja Muru Mou. Haluatko itse osallistua tempaukseen? Lue ohjeet […]

 13. On sulla ollut melkoinen kesä! Paljon upeita paikkoja nähtynä ympäri Eurooppaa. Moni oli sellainen, missä olen itse käynyt, vielä enemmän sellaisia, mihin tekisi mieli mennä. Ehkä itselle oli hienoinen yllätys, kuinka vähän olet ennen tätä reissua Ranskaa kokenut. Toisaalta sitten monia muita maita sitäkin enemmän 🙂

  Itse en ole tainnut matkustaa junalla Euroopassa kuin ihan muutaman kaupunkivälin, tekisi mieli enemmän. Autolla sitä vastoin on tuhansia kilometreja, mutta junalla näkisi hieman erilaisia maisemia. Junan etu Euroopassa on lentokoneisiin verrattuna on se, että pääsee suoraan kaupungin keskustasta toiseen. Autolla taas isojen kaupunkien keskustoihin menemisessä on omat haasteensa.

  Mielenkiintoisia postauksia tulossa varmasti sinulta syksyllä, jään seuraamaan innolla!

  1. Yllätyin, miten kaukana jotkin rautatieasemat voivat olla. Suurin osa kyllä on melkein ytimessä. Opin kyllä pitämään junailusta.

   En koskaan ole syttynyt Ranskalle. Nyt oltiin viisi päivää yhteensä kolmessa kaupungissa ja kokemukset melkein pelkästään hyviä. Vain narkkareiden määrä yllätti ja heihin liittyvät kaikki kurjat lieveilmiöt.

 14. Sulla on ollut aivan MIELETÖN loma ja todellakin reissukesä <3 Ihanaa! Kaipaan itse junailua ja sain sitä vähän maistella taas tänä kesänä. Joku kesä mennään kyllä vielä reilaamaan. Ehkä ei samaan tyyliin kuin mitä silloin parikymppisenä, mutta mennään kuitenkin 😉 En ole päässyt kommentoimaan seikkailuja ennen kuin nyt taas ollaan takaisin arjessa, koska Italiassa ei ollut juuri internetistä riemua. Ilolla olen kuitenkin reissuasi seurannut ja mielenkiinnolla odotan tuleviakin tarinoita. Matkan päältä tulleet postaukset on upeita juuri siksi, että ne on niin hetkessä, mutta enemmän kuin mielelläni luen ajatuksiasi kaikesta myös nyt kun niihin tulee pikkuhiljaa etäisyyttä. Turvallista loppumatkaa <3

  1. Loppumatka on enää yhtä juna- ja yhtä lentomatkaa vaille paketissa. Miten voi aika kulua näin hulluna??

   Minäkään en ollut tätä ennen junaillut Euroopassa kuin jonkin verran Italiassa ja satunnaisia matkoja muualla. Mutta juna osoittautui loistavaksi näin aikuismatkailijallekin. Lähinnä mietin, onko matkalaukku hankala reissukaveri, mutta ei sekään ollut.

   Monessa maassa, myös Italiassa, ostin pre paid -nettikortin. En tarkoita, että sun olisi sen avulla pitänyt mun blogia kommentoida, mutta oli kätevä yksin reissaavalle, kun sain netistä itselleni kaverin, milloin halusin. 🙂

 15. On varmasti ollut aivan mahtava reissu! Mä haaveilen kuukauden reilimatkasta, vielä en tiedä koska sen toteuttaisin tai minne päin lähtisin. Varmaa on, että jossain vaiheessa hyppään junan kyytiin 🙂 Haaveissa on myös kuumailmapallolento Kappadokian yllä, se maisema näyttää vaan niin kauniilta!

  1. Tällä kokemuksella sanoisin, että ei jäänyt mun viimeiseksi reiliksi. Oli hyvä kokemus. Ja kyllä kiipeäisin kuumailmapalloonkin ihan koska vaan uudelleen. Palloilu Kappadokian yllä on ihan huippua!

 16. Aivan uskomattoman hieno kesä ollut Sinulla. Ja vielä jatkuu…

  Ei muuta kuin stemppiä junailuun ja livelähetyksiin.

  1. Livet on hoidettu ja aika pian on lomakin vietetty. Inhoan kaikki hyvä loppuu aikanaan -sanontaa, koska se on liian totta: ihan huippu reissukesä loppuu vielä tänään.

 17. Tähän ei voi sanoa mitään muuta kuin että vau, mikä seikkailu! On ollu tosi hauska seurata pitkin kesää sun taivalta ympäri Eurooppaa, ja onkin ollu tosi kivaa että oot päivitelly reissun etenemistä someen. Tuon mittapuun matkan summaaminen tuskin onnistuu edes kymmenessä postauksessa, joten tsempit sille!

  Ja en kestä että pääsit Kappadokkian kuumailmapallolennolle kaks kertaa. Sen lisäksi näissä kymmenessä kuvassa oli monia muitakin mun omia haavekohteita, joten odotan kyllä mielenkiinnolla lisäpostauksia seikkailulta!

  1. Yritän täyttää odotukset, kun alan purkaa kesää näin jälkikäteen. 🙂 Kappadokia oli muuten kaikkineen niin upea, että sinne kyllä palaan. Varmasti. Epäilemättä kyllä lennän vielä pallollakin. Se oli ihan huippua,

 18. Kuulostaa täydelliseltä, näyttää täydelliseltä <3

  Itsehän kamppailen myös sen kanssa, että olen ollut reissussa jo yli neljä kuukautta ja blogi laahaa lähes kuukauden perässä. Jatkuvasti tulee uusia kokemuksia ja samalla pitäisi purkaa vanhoja – haasteellista! Mutta matka on ensisijaisesti minua varten, blogi muistoja varten 🙂 Joten ensisijaisesti haluan keskittyä nauttimaan ja elämään hetkessä ja sen jälkeen vasta miettiä, mitä siitä kaikesta kirjaisi ylös.

  1. Ainakin minä ajattelen, että blogi todellakin on syntynyt tarpeesta kirjoittaa reissuista, mutta matkustaminen todellakin on tärkeämpää kuin siitä raportoiminen. Niin paljon jäisi sanomatta, jos yrittäisin kertoa kaiken samaa tahtia. Nyt mennään Sloveniaa, sitten ehkä Ranskaa, Belgiaa, ja palataan Portugaliin ja ties mihin. 🙂

 19. Aivan mahtava reissukesä! Ja taas sai huomata, että kuinka nopeasti aika meneekään, sillä vastahan sinä lähdit! Ja kesät menee aina vauhdilla siinäkin mielessä, että paljon on suunnitelmia, mutta sitten kohta huomaakin syksyn olevan ihan nurkan takana ja puolet jutuista on tekemättä.
  Hyvää kotimatkaa ja tsemppiä arkeen sopeutumiseen!

  1. No todellakin menevät kesät ennen kuin ehtii edes aloittaa!

   Laskeuduin muutama tunti sitten, tapasin ystävän lentokentällä, istuimme aikamme. Nyt olen kotona, istun sohvalla enkä todella tiedä, mitä pitäisi tehdä. Varmaan mennä nukkumaan. Mutta kun kukaan ei ole tullut avaamaan sänkyä ja laittamaan suklaata tyynylle. 🙂

 20. Melkoinen reissukesä, ei voi kuin ihastella. Fanitan kyllä Eurooppaa niin täysiä – keskenään niin erilaisia kohteita lyhyen matkan päässä toisistaan. <3

  1. Olen käynyt Euroopassa ties kuinka monella pikkuretkellä, käynyt jokaisessa maassakin, mutta tämä oli ensimmäinen todellinen läpileikkaus maanosaan. Ja kuinka paljon nautinkaan siitä! Voi jestas! Seuraavan pitkän retken kyllä epäilemättä teen taas Aasiaan, mutta kuinka monta must see -paikkaa olisi ihan lähelläkin! Eurooppa <3

 21. Eurooppa on kyllä oikeasti aivan ihana manner – huomasin sen ihanuuden kyllä itsekin vasta kun päädyin viettämään pitkiä aikoja kauas rapakon taakse joitain vuosia sitten… nyt olisi päällä kamala Välimerikuume, millähän sen saisi laskemaan? 😉

  1. Kuumeilla on tapana laskea vasta, kun haave on toteutettu, tai sitten pitää vain saada lisää ja lisää, kun on ollut tosi kivaa. 🙂 Eli Välimeri-kuume laskee, kun varaat muutaman viikon reissun. 🙂

 22. Ihana, täydellinen loma! Voin kuvitella, että tavallaan haikeaa palata kotiin. Euroopassa riittää niin paljon nähtävää ja koettavaa, että siellä voisi viettää kaikki tulevat lomat silti näkemättä tarpeeksi. Tuo kuumailmapallolento on kyllä yksi omista unelmistani. Ehkä vielä joskus!

  1. Myönnän, että olin alkukesästä vähän pettynyt itseeni, että olin päättänyt pysyä Euroopassa. Mutta heti alusta tajusin, että päätös oli oikea. Oli huikea kesä. Paluu arkeen oli aika kova.

 23. Oijoi <3 Onhan tätä tullut Instassa seurattuakin sen verran kun olen sieltä kuvia tänä kesänä selaillut, mutta on sulla ollut ihan mieletön seikkailu! Ja kesällä Eurooppa on mielestäni just oikea kohde, sitten talven kylmyydessä on parempi hetki suunnata jonnekin kauemmas… Täytyy myöntää, että kaiken pyörämatkailuinnostuksen keskellä haaveilen silloin tällöin junalla reilaamisesta – sillä kyydillä kun on ihan ensimmäiset reissutkin tehty ja reissukuumeet nostatettu joskus reilu kymmenen vuotta sitten. Mulla on muuten ihan sama kokemus, en muista juuri välittäneeni Ranskasta muuten mutta Lyoniin muistan niillä ensimmäisillä reileillä ihastuneeni!

  1. Minulle ei oikeastaan ole väliä, missä päin maailmaa olen kesäni, kunhan jossain Itämeren eteläpuolella (paitsi joskus kyllä Grönlannissakin…). Seikkailu on ihan paras seikkailu missä vain, mutta myönnettävä on, että pitkä retki Euroopassa oli todella mieletön. Kaikenlaista siihen mahtui, ja kuinka kiitollinen olen, että sain sen kokea. Kuulostaa hurskastelulta ja lässytykseltä, mutta näin on. 🙂

 24. […] blogeista. Linkit kaikkiin muihin postauksiin löydätte seuraavien blogien postauksien lopusta: Travellover, Rimma + Laura -matkablogi ja Muru Mou. Haluatko itse osallistua tempaukseen? Lue […]

 25. […] blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, Rimma + Laura -matkablogi ja Muru Mou. Haluatko itse osallistua tempaukseen? Lue […]