Type and press Enter.

Mennään bussilla (ostoksille)

Viimeisenä Moldovan aamuna ei ollut aikaa lähteä kaupungin ulkopuolelle, vaikka viinitilat olisivat olleet houkutteleva kohde. Pari tuntia kuitenkin oli aikaa, ja lähdimme Mall Dova ostarille. Se on hyvin länsimainen suurehko ostoskeskus. Voisi yhtä hyvin sijaita missä tahansa Euroopassa. Liikkeetkin ja myytävät vaatteet ovat kovin samoja kuin Suomen jumboissa ja skansseissa. Jännä kyllä on huomata, että vaatevalmistajilla on osittain omat mallistonsa eri kulttuurialueille: ei saa Suomessa vastaavanlaisia Hilfigerin itäkuoseja kuin Moldovasta tai puhvihihaisia pikeepaitoja kuin Japanista.

Tämän retken ehdoton suosikkini oli kuitenkin matka trolleybussilla. Minusta on kaikken parasta tehdä asioita, kuten paikalliset tekevät, yrittää olla erottumatta joukosta, ei suhailla taksilla ja näyttää turistilta. Numero 22 ajaa pitkin pääkatua suoraan Mall Dovan eteen. Matka maksaa 10 senttiä. Rahastuksesta huolehtii rahastaja, ei kuljettaja. Liput tulevat revittävästä rullasta, eivät suinkaan mistään masiinasta. Onneksi investoimme lippuihin, sillä kyytiin hyppäsi myös tarkastaja. Pakko on myöntää, että ilma bussissa ei suorastaan tuoksunut kukkasille ja että paluumatkan teimme taksilla kolmen euron hintaan

Chisinau 286
Chisinau 287
Chisinau 288
Tienvarsimainonta on aivan samanlaista kuin meillä, ja kaikesta päätellen kauneusihanteet myös. Aquarelle-naistenlehden kansi voisi olla mistä päin maailmaa tahansa, jos vain vaihdettaisiin kieli.
Chisinau
Ostosreissun saalis: syystakki ystävän tyttärelle syntymäpäivälahjaksi. Ostari ei ollut ainakaan samaa hurjan edullista hintatasoa kuin markkinat. 50 prosentin alennuksessa ollut takki maksoi euroiksi muutettuna yhä viisikymppiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Terveiset Chișinăusta! Olipa hyvä ja kiva, että tulin tänne. Olen viihtynyt erinomaisesti ja tykkään kaupungista kovasti. Sopivankokoinen, näkemistä ja tekemistä on riittänyt hyvin ja melkein joka paikkaan olen päässyt kävellen. Trollibussit on kyllä uudistuneet 12 vuodessa, onneksi, mutta ovat edelleen käteviä ja lähes ilmaisia, jos pitää vähän kauemmas mennä. Kuten vaikka lentokentälle. Kunhan on vähän rahaa taskussa, niin senkus hyppää kyytiin ja rahastaja tulee sitten myymään 6 lein eli 0,31 € hintaisen lipun.

    Ruoka on hyvää ja halpaa, ja halpaa on kaikki muukin täällä, paitsi hotellit. Vinkkisi ovat yhä edelleen päteviä, kävin jopa panssarivaunuja katsomassa, vaikka ei ne nyt munkaan kiinnostuksenkohteiden kärkeä ole, mutta kun lippu maksaa 0,50 €, niin miksipäs ei. Ja oli siellä sotamuseossa ihan mielenkiintoinen huone Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta sentään.

    1. Ihan mahtavaa! Onko mun käynnistä tosiaan noin kauan? Kai siitä on. Chisinau on paikka, johon mieluusti menisin uudelleen katsomaan, miten se on muuttunut. Jos sulla on aikaa, suosittelen vahvasti käymään Orheiul Vechissä. Mulla on siitäkin olemassa juttu. Paikka teki minuun lähtemättömän vaikutuksen.