Type and press Enter.

Marina Bay Sands aamiaisella ja auringonlaskussa

Marina Bay Sands on kai kaikkien Singaporen kävijöiden jollei julkinen niin ainakin salainen haave. Minäkin olen päättänyt, että joskus vielä siellä yövyn. Mutta nyt ei ollut se joskus. Sen näköaloista ja fiiliksestä pääsee aika kivasti nauttimaan olematta hotellivieras. Kuuluisaan uima-altaaseen ei ole asiaa, mutta 57. kerroksen muusta ihanuudesta pääsee nauttimaan ihan kohtuullisella rahalla. Marina Bay Sands on siis se hotelli, jonka katolla on infinity pool ja joka näkyy suunnilleen kaikissa Singaporen turistikuvissa. En kiellä, ettenkö pitäisi sitä hyvinkin vaikuttavana ja ettenkö tuossa altaassa haluaisi auringonlaskua katsella.

Marina Bay Sands

Marina Bay Sands auringonnousun aikaan aamiaisella

Minulla oli Singaporessa yksi luksuspäivä. Silloin aloitin aamuna Spago-ravintolassa hotellin ylimmässä kerroksessa. Se on hotellin oma aamiaishuone, mutta sinne pääsevät myös ulkopuoliset. Olin jonossa heti seiskalta, kun se avautui. Pöytää ei voi varata, vaan ne täytetään tulojärjestyksessä hotellivieraiden tietenkin ohittaessa muut. Pääsin hyvin lyhyellä jonottamisella. Jonossa hyvin kohteliaasti varmistettiin, olenhan tietoinen aamiaisen hinnasta (45 SPD ++ eli kaikkine veroineen ja serviiseineen 34 euroa) ja valmis maksamaan sen. Kiitos, olin tietoinen.

Tuurini oli huono. Oli pilvinen aamu. Aurinko nousi juuri noihin aikoihin, kun pääsin pöytääni, mutta mitään ei pilvien takaa näkynyt. Se harmitti. Mutta olihan pilvinenkin näkymä vaikuttava. Itse aamiaisesta on sanottava, että ei se kovin kummoinen ollut. Ihan tavallinen viiden tähden hotellin aamiainen se oli. Olen minä kiinnostavampiakin nähnyt. Mutta palvelu oli melkeinpä moitteetonta. Paikoin mietin, että tyylikkäämminkin voisi tehdä, esimerkiksi mysliannokset laittaa muuhun kuin muovisiin kertakäyttöastioihin.

Kiinnostavinta oli tarkkailla ihmisiä. Saksalaisteini leikki pekonilla. Vaikka ravintolaan oli pukukoodi, hotellivieraita hiihteli urheilusortseissa. Monilla oletettavasti kiinalaistaustaisilla naisilla oli vanhempi kumppani ja verrattain näkyvästi täytetyt huulet ja tissit, leikatut silmät. Pikkuihminen teki majaa sohvatyynyjen väliin, kuten kaikki ipanat kaikkialla maailmassa ravintolan tasosta riippumatta. Kaikkea tätä voi ihmetellä 3,5 tuntia, jos on koko ajan seitsemästä puoli yhteentoista. En minä koko aikaa toki ollut – saati koko aikaa syönyt -, mutta pitkään viihdyin.

Jos suhteutetaan kokemuksen hintaa ja laatua kotimaiseen, olkoon vertailukohteena Kämpin brunssi. Hinta on oikeastaan sama. Kyllä tämä kokemus sen voitti mennen tullen.

Marina Bay Sands

Marina Bay Sands

Marina Bay Sands

Marina Bay Sands

Marina Bay Sands auringonlaskussa

Vietin päivän leppoisasti hotellini uima-altaalla ja palasin auringonlaskun aikaan. Pelkäsin myöhästyväni kun näin jonon, mutta hyvin ehdin. CÉ LA VIE -ravintolan Club Loungeen pitää maksaa 20 Singaporen dollarin (reilut 12 euroa) pääsymaksu, mutta se vähennetään, kun tilaa jotain. Drinkit maksavat enemmän kuin sisäänpääsy, mutta jos ei ajatellut kunnolla alkaa juopotella, hinta näistä auringonlaskumaisemista on minusta ihan kohtuullinen. Minulla kävi hyvä tuuri ja sain paikan ihan kaiteen vierestä. Kohta tyhjeni lähin pöytäkin, ja mies siinä viittoili minulle, haluaisinko istua. Katselin, miten aurinko laski Singaporen pilvenpiirtäjien taakse. Katselin, miten valot alkoivat syttyä pilvenpiirtäjiin. Tämä oli taas niitä hetkiä, jolloin helposti tiedostin, miksi käyn töissä. Onneksi kahta päivää ennen oli ollut tilipäivä.

Marina Bay Sands

Marina Bay Sands

Marina Bay Sands

Marina Bay Sands

Marina Bay Sands

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

18 comments

 1. Mun tulevan maailmanympärimatkan ensimmäinen etappi on Singapore, ja suunnitelmissa olisi kyllä yöpyä tuolla yksi yö 😊

  1. Tee varaus ajoissa. Olen pari kertaa katsonut huoneita, mutta olleet aina täyteen varattuja. Ihana tapa aloittaa maailmanympärimatka!

 2. Olisinpa tiennyt että tuonne olisi päässyt muutkin kuin hotellin vieraat. Singaporen visiitistä taitaa olla nyt pari vuotta ja silloin kävimme vain sillä näköalatasanteella joka löytyy tuon kompleksin katolta. Mutta ihastuin Singaporeen kyllä siinä määrin että vierailu et varmasti jää viimeiseksi, ensi kerralla sitten aamupalalle tai iltadrinkille! Kiitos hyvästä vinkistä!

  1. Minä taas en tiennyt, että siellä olisi näköalatasanne! :O Mutta toki nämä kaksi vierailua rittivät tällä kertaa maisemien katsomiseen. Marina Bay Sandsin nettisivulla oli noista baareista. Joinain päivinä viikolla on jotain tarjouksia iltapäivällä, eli silloin pääsee vähän halvemmalla, mutta itse huomasin sen vasta, kun ko. päivä oli siltä viikolta jo mennyt. Iltapäivädrinkit tai vastaavaa. Siis sillä nimellä oli.

 3. Jopas on näkymät!! Kyllähän tuolla uima-altaassa kelpaisia katsoa maisemia, mutta onneksi sitä luksusta saa koettua myös ilman että yöpyy hotellissa. Ja näköjään ihan kohtuu hinnalla (vs. mitä yöpyminen olisi maksanut). Tulee kyllä kova Aasia kuume kun lukee näitä sun reissupostauksia 🙂

  1. Koko Singapore on kallis, että siihen nähden aamiainen ja drinksu MBS:issa ei ollut mitenkään erityisen kallista – ja kuten sanoit, samat on maisemat ja hinta todella paljon alhaisempi kuin yöpyminen. Näkymät on kyllä melkoiset. Ja samat ne on, vaikka ei olisi uima-altaassa vaan katsoisi kymmenen metrin päästä. 🙂

 4. Hei tosi hyvä tietää, että tuonne hotelliin pääsee nauttimaan maisemista ilman, että majoittuu siellä!

  1. Kyllä vain! Uima-altaaseen ei pääse, mutta nautiskelemaan muuten.

 5. Singapore vanha kotikaupunkini. Tätä kyseistä rakennusta ei tosin vielä silloin ollut. Mä olen aina myös haaveillut pääseväni tänne, joko yöpymään tai käymään mutta aina muka ollut liian kiire. Singapore on siitä hauska paikka, että se on jotenkin niin kaunis pimeässä tai siis yövalaistuksessaan. Hyvin olet saanut sen kuviin vangittua.

  1. Olin tosi vähän illalla ulkona. Oli pitkän reissun taantumavaihe just menossa. Mutta ymmärrän hyvin, mitä tarkoitat, ja olen samaa mieltä. Jotain lumovaaa on valaistuissa pilvelpiirtäjissä. Ne ovat ikään kuin täynnä elämää.

 6. Me olemme jonkun verran harrastaneet tätä loistohotelleissa piipahtelua. Wienissä söimme aamupalan aivan upeassa Sofitel-hotellissa, jonka ylimpään kerrokseen oli katettu upea aamupala. Samalla sai nautiskella upeista kaupunkinäköaloista. Nizzassa kävimme auringon laskiessa paraatipaikalla olevan hotellin kattoterassilla kuohuvilla. Pukukoodi on tosiaan hyvä muistaa etenkin, jos illalla näihin pyrkii. Mielettömät näkymät tuolta ja aamupala näyttää niin herkulliselta!

  1. Monesti kivoimmat kattobaarit ovat hotellien yhteydessä, joten kyllä vain niissä tulee käytyä. Useinkaan en tule ajatelleeksi, että jos omassa hotellissa ei ole aamiaista, voisi silloin tällöin käydä jossakin tosi kivassa hotellissa. Singapore oli muutenkin niin kallis, että 35 euroa ei siellä tuntunut niin pahalta, mutta kun nytkin olin pari kuukautta reissussa, ei oikein tee mieli laittaa sitä ihan joka aamu. 🙂

 7. Ihana luksustelupäivä ja toivottavasti pääset yöksikin joskus ❤ me oltiin silloin pari vuotta sitten ja meillähän kävi se älytön tuuri, kun saatiin se upgrade Orchid suiteen. Se oli älytön mäihä! ❤ elämäni siisteimpiä luksustelu kokemuksia ja se uima-allas oli jotain niin mahtavaa! Otin koko hommasta kaiken irti ja vietin siellä useaan otteeseen vuorokaudesta aikaa. Huoh ❤

  1. Ehkä joskus. Mutta ei se minulle life goal ole. Googlailin sviittejä, ja täytyy sanoa, että hämmästyin. Oletin niiden olevan megaihania, mutta luksusta oli minusta lähinnä näkymä, jolleivät kuvat sitten latistaneet huoneita.

 8. Singapore on kyllä upea illan pimetessä ja valojen syttyessä. Meidänkin piti käväistä katsomassa kaupunkia Marina Bay Sandsin katolta, mutta priorisoimme monta muuta asiaa sen edelle ja vierailu jäi seuraavaan kertaan. Minulle riittäisi maisemien katselu, en välttämättä sinne uima-altaaseen pulahtaisi vaikka asuisinkin hotellissa. Saatan olla outo, myönnän sen. 🙂 Aamiainen vaikutti ihan asialliselta. Tosiaan, hinnoille kannattaa hakea aina jotain kotoisampaa vertailukohtaa. Kelvollinen brunssi ei ole Helsingissä ihan ilmainen.

 9. Tuo on kyllä ihastuttava paikka ja näkymät varsinkin auringonlaskun aikaan sekä pimeällä upeat. Kävin itse siellä kippistelemässä samppanjalla ja tilasin jotain tryffelipalleroita. 😀

  1. KOmmentti lähti liian aikaisin, mutta ehkä siinä oli kaikki oleellinen 😀

 10. Me käytiin tuolla näköalatasanteella ja juotiin siinä baarissa ökykalliit oluet. Silloin mietin, että olis hienoa joskus yöpyä siellä ja pääsis infinity pooliin. En ole edes käynyt katsomassa huonehintoja, mutta ovat varmasti kalliit. Mutta se olis sitten sellainen once in the lifetime juttu.