Type and press Enter.

Lontoo – rakkaudesta punaisiin busseihin

Minä rakastan punaisia kaksikerroksisia busseja! 

Aika monia Lontoon nähtävyyksiä olen ehtinyt nähdä aiemmilla kerroilla, mutta niitä on kiva katsella uudelleenkin. Toisaalta voisin ajaa vaikka kuinka pitkiä aikoja kaksikerroksisen bussin yläkerrassa ja tarkkailla Lontoota, joten mikä parempi kuin yhdistää nämä molemmat!

Aika hyvä reitti oli bussilla numero 3 Brixton Marketista Piccadilly Circukseen. Matkalla oli paljon kuuluisia paikkoja, suorastaan Lontoon symboleja.

Lontoo
Brixton Market Electric Avenuella ja Brixton Road

Brixton oli keskustakarttani eteläisin kolkka, ja aika tavallista asutusta näytti niillä kulmilla olevan. Minulla ei ollut oikeastaan mitään käsitystä, mihin bussi oli ajamassa, mutta koska olin nähnyt yläkerran olevan tyhjä, ajattelin ajella joko siihen asti, että näen tuttuja paikkoja tai metroasemat, jotla ainakin pääsen takaisin keskustaan. Vähitellen bussi kuitenkin kurvaili kohti keskustaa Lambeth Palasen ohi, Thamesin yli, Big Benin kupeeseen ja Parliament Squarelle, jossa on mm. Nelson Mandelan patsas.  

Lontoo

Toisen kerran hyppäsin bussiin tullessani Borough Marketista. Kävelin Tower Bridgelle ja sen yli, ja Towerin linnan muurin kupeesta pääsee historialliselle linjalle 15. Sitä liikennöi vielä jokunen Routemaster-bussi, joiden kyytiin voi hypätä takaakin. Omalle kohdalleni osui uudempi, mutta tärkeintä olikin päästä taas yläkertaan ja eturiviin.

Lontoo
Borough Market

Tämä reitti kuljetti Big Benin kulmalle sekin, mutta matka jatkui eri suuntaan. Kohdalle osui kuninkaallisia hevosia ja Trafalgar Square. Pois hyppäsin Piccadilly Circuksessa, joka on minusta yhtä jännittävä edelleen kuin lapsenakin, vaikka tokikaan valomainokset eivät enää ole ihan uusinta uutta, mutta juurikin maiseman pysyvyys on viehättävää. Aina ei tarvitse uudistua.

Lontoo

Kolmannella kerralla bussi oli pakon sanelema, ei vain fiilistelyä. Minulla oli ravintolavaraus, ja matka Etelä-Kensingtonista Oxford Circusiin veikin enemmän aikaa kuin luulin. Nautin Hyde Parkissa raikkaasta aamusta sen verran pitkään, että oli Marble Archin kohdalta otettava bussi ja ajeltava pitkin Oxford Streetiä. Oikeastaan kadun kulkeminen bussilla oli kävelyä parempi: ei tullut mitään houkutuksia esimerkiksi kalliiseen Selfridgesin tavarataloon.  

Lontoo

Kaikki jutun kuvat ovat Instagram-kuviani, koska tämä juttu on osa Instagram TravelThursday -kampanjaa. Sen ideaan ja sääntöihin voit tutustua vaikka Destination unknown -blogissa. Inspiroidu Instagramissa matkailusta katsomalla kampanjakuvia häshtägillä #igtravelthursday. Minut löydät käyttäjänimellä @travelloverblogi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

20 comments

 1. Avatar

  Lontoossa vain on sitä jotain!

  1. Avatar

   Niin siinä on!

 2. Avatar

  Ihana Lontoo! Muistan kun ekalla reissullani Lontooseen joskus vuonna 2007 siellä myytiin vielä semmosia 3,5 punnan bussipasseja päiväksi. Me suhattiin semmosilla muutamana päivänä ristiin rastiin koko kaupunkia, hypäten aina vaan randomilla milloin minkäkin bussin kyytiin. Niin kivaa! 🙂

  1. Avatar

   Voisin tehdä ihan samaa, jos olisin kaupungeissa kerralla pidempään, vaikka viikon! Voisi jäädä pois aina, kun näyttää kivalta, ja taas jatkaa matkaa! Bussin valinnan tietenkin ratkaisisi sekin, onko yläkerrassa vapaana THE paikka. 🙂

 3. Avatar

  Mä oon viimeks menny punaisella bussilla vuonna 2010, mutta se on kyllä aina yhtä jännää! Kävin joskus paljon työmatkoilla Lontoossa ja sillon harmitti kun kaikki oli niin aikataulutettua ja piti aina vaan kulkea taksilla. 🙂 Oon itekin suunnitellu Lontoon reissua tälle keväälle, mutta kaiken muun kanssa mitä on nyt tekeillä voi tehdä tiukkaa saada aikaa ja rahaa sitäkin varten. Toivotaan silti parasta!

  1. Avatar

   Yritä päästä – ajelemaan bussilla!

 4. Avatar

  Ah, olisit hypännyt täällä Brixtonissa bussista katutasolle, niin olisin näytellyt sinulle paikkoja! 🙂 Täällä on “tavallista asutusta” kuten kirjoitit, myös paljon elämää ja musiikkia kaduilla, sekä poliiseja ja hämäräveikkoja. Savolaisessa korpimaisemassa kasvaneena pidän Brixtonista todella paljon, ja esim. Brixtonin kauppahalli on kiva, ja puistosta löytyy ulkouimala Lido ja Electric Marketin läheltä myös ihastuttava antikvariaatti. Niin, ja sunnuntaisin ruokamarkkinat Herne Hillillä…ja, ja, ja… Ensi kerralla sitten! ^_^

  1. Avatar

   No jestas, jos tämän olisin tiennyt, olisin tarttunut iilimatona seuraasi!

 5. Avatar

  🙂

 6. Avatar

  Noihin busseihin olen itsekin rakastunut! Ja tietysti pitää päästä yläkertaan ja eturiviin, että näkee parhaiten 🙂

  1. Avatar

   Ja mikä pettymys, jos paikat ovatkin varatut!

 7. Avatar

  Vähemmän on tullut noilla ajeltua, vaikka välillä tuntuikin, että matka vei Lontooseen vähintään joka toinen vuosi – mutta usein sen tyyppisissä kuvioissa, että tutustuimme enemmän joko sikäläisiin takseihin tai kuljimme metrolla. Viimeisimmillä reissuilla oleilimme erityisesti South Bankin tienoilla, etenkin kesäisemmillä keleillä kivaa seutua. Ehkä päädymme Lontooseen vielä tänäkin keväänä – asuuhan veljentyttäreni tätä nykyä Englannissa, vaikkakin lähempänä Birminghamia ja Manchesteria kuin Lontoota.

  1. Avatar

   Paljonko Lontoossa taksi maksaa? Tosi harvoin Euroopassa ajelen taksilla, kun ajattelen olevan yhtä kallista kuin Suomessa. Olisin tällä kertaa halunnut ihanaan mustaan taksiin, mutta ei osunut yhtään kohdalle ennen metroasemaa, kun tulin musikaalista. Niinpä se jäi nytkin kokeilematta.

 8. Avatar

  Ahh Lontoo<3 mulle alkaa tulla jopa vahan koti-ikava kun naita katsoo! On nuo bussit kylla ihan parhaita, ne uudet on hauskoja mutta muutaman todella vanhan olen nahnyt liikenteessa High St Kensingtonin suunnalla ja ne ne vasta jotain ovatkin! 🙂

  Ps. tuo Brixtonin market on ihan superkiva. 🙂

  1. Avatar

   Aivan, ne vanhat ovat sielukkaita. Nämä uudet vain jäljitelmiä. 🙂

 9. Avatar

  Omasta Lontoon matkastani on jo yli 20 vuotta, huh! Ehkä olisi päivityksen paikka? Mies on lähdössä Lontooseen toukokuussa, mutta valitettavasti en pääse silloin mukaan 🙁

  1. Avatar

   Luulisin, että on päivityksen paikka! Klik klik, noin niitä lentoja ainakin saa. 🙂

 10. Avatar

  Enimmäkseen ajelin taksilla työnantajan laskuun 🙂 – mutta muistelisin, että halvempaa se aina tapasi olla kuin Suomessa!

  1. Avatar

   No joo, silloin ei tarvitse miettiä hintaa.

 11. Avatar

  Punaisen bussin yläkerran ekarivin paikkaa ei kyllä voita mitään! Ihania fiilistelykuvia, tuli pikkaisen ikävä Lontooseen, viime visiitistä on liian kauan!