Type and press Enter.

Lontoo – arkena avoinna olevia markkinoita

Niin kuin minua puhuttelevat basaarit, kiehtovat myös kaikenlaiset markkinat. Lontoo on markkinoiden luvattu kaupunki. Osa on auki valitettavasti vain viikonloppuisin, mutta onnistuin löytämään monia arkenakin eläväisiä paikkoja.

Brixton Market on Victorian metrolinjan päässä. Alue on pieni mutta hauskan etninen. Kojujen vaatteet henkivät Karibiaa, lihakaupat omaa sanomaansa: mainostaahan moni myyvänsä halal-lihaa. Paljon oli kaupan nimeomaan ruokatavaraa: kasviksia, vihanneksia, lihaa ja kalaa. Markkinat keskittyvät lähinnä Electric Avenuelle. Ai nimi kuulosti tutulta? Olet ehkä kuullut siitä kertovan biisin? Olihan Brixtoniin vähän matkaa, mutta kyllä sinne minusta kannatti mennä.

Brixton Market

 Brixton Market

 Brixton Market

 Brixton Market

Camden market on varmaan tuttu monelle Lontoon-kävijälle. Epäilemättä en ole sen varsinaista kohderyhmää, mutta viihdyn markkinoilla mainiosti. Camdenin sulun luota alkaa laaja alue katukeittiöitä ja ravintoloita, ja Camden High Streetin varsi on näyttävyydessään vertaansa vailla. Vaihtoehtomuotia myyviä kojuja on lukuisia. Ehkä saisin lisää katu-uskottavuutta, jos alkaisinkin shoppailla Camdenissä!

En tiedä, missä kohdassa Camden vaihtuu Stables Marketiksi, mutta vaikka nimi on toinen, meininki ei oikeastaan muutu. Paljon on myös väärennettyä tavaraa näillä markkinoilla, mutta kadunvarsiliikkeissä myös merkkituotteita. Viikolla ihmisiä on liikkellä paljon vähemmän kuin viikonloppuna. Muistan viimeksi melkoisen tungoksen.

Camden market

Camden Market

Camden Market

 Camden Market

 Camden Market

 Camden Market

 Camden Market

 Camden Market

 Camden Market

Aika viileä on Lontoon talvi. Ravintoloissakin saattaa vetää aika tavalla. Söin tacoja Cafe Chulassa ja istuin kaakaolla Bucks Headissa. Taisin joutua ottamaan yhden coctailinkin. Ehkä Lontoossa on budjettipaikkojakin, mutta ainakin Camdenissä täytyy varautua aika koviin hintoihin.

Covent Gardenissa tärmäsin vahingossa Apple Marketiin. Ne ovat Covent Gardenissa keskellä, katetulla alueella. Kojujen määrä on rajallinen, ja myynnissä lähinnä käsityöläisten juttuja, niin ymmärsin. Pyörin alueella lähinnä löytääkseni sateenvarjon, koska sää muuttui juuri sellaiseksi, kuin sen Englannissa olettaakin olevan: kaatosadekuuroja. Torstaisin on myös “Covent Garden Real Food Market”, mutta osuin itse kulmille eri päivänä.

Suosikkini markkinoista on Borough market. Onneksi sekin on auki keskiviikosta eteenpäin loppuviikon (ja ilmeisesti ainakin osittain myös alkuviikon lounasaikaan, jos oikein ymmärsin). Tukevan aamiaisen jälkeen mieleni ei tehnyt ostaa mitään, mutta lihat, juustot, leivät, hedelmät, vihannekset ja muut ovat kyllä houkuttelevasti esillä Borough marketissa. Aika rauhallista oli sielläkin puolen päivän tienoilla arkena.

Katuruokaa Borough marketistakin saisi. Alueen reunalla on myös pubi ja kahviloita. Borough marketissa on minusta se erinoimaista, että siellä ei myydä kaikenlaista kamaa ja piraattiroinaa, kuten markkinoilla usein, vaan jokseenkin kaikki on syötävissä tai juotavissa pois. Juuri tästä syystä se on myös lontoolaisten suosiossa.

Borough Market

 Borough Market

Borough Market

 Borough Market

 Borough Market

Ilmeisesti pieni katumarkkinoita järjestetään kaupungilla siellä täällä. Westminsterin alueella kävellessäni osuin Strutton Groundille ja sen muutamille kojuille, ja Notting Hillissä Portobello Roadin viikonloppuiset antiikkimarkkinat varsinkin ovat tunnetut, mutta katumarkkinat sielläkin on arkena. Kuinka tällaiset elävöittävätkään katukuvaa!

 Street Market

  Street Market

  Street Market

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Borough Market on ehdottomasti oma suosikkini myös ja sitä aina ahkerasti suosittelen kaikille Lontoon kävijöille. Lontoossa asuessani olin onnekas ja asuin Borough Marketin kulmilla ja sinne on kyllä kiva mennä jo loppuviikosta jolloin välttää ne viikonlopun turistiruuhkat. Nyt se on vielä entistä kivempi kun (oliko se nyt viime vuonna) kun paikkaa pistettiin hieman uuteen uskoon.

    Markkinat on kyllä ihan loistojuttuja, olipa sitten melkein missäpäin maailmaa tahansa!

    1. Varmaan aika ihanaa käydä ostoksilla tuollaisessa. Fiilistelimme vastaavaa kerran Venetsiassa, kun asuimme vihannes- ja kalatoria vastapäätä viikon. Siellä oli kiva käydä ostoksilla kuin signorina ikään.