Type and press Enter.

Kummituksia ja lohikäärmeitä Zagrebin yössä

Palmusunnuntain noidista ja muista oven taakse hakeutuvista olennoista (joilta toki piilouduin, koska olin taas unohtanut ostaa palkkaa virpojille) sain vähän kaukaahaetun mutta aasinsillan kuitenkin kävelykierrokselle, jolle osallistuin ZagrebissaSecret Zagreb järjestää erilaisia opastettuja kierroksia (yksityisiä myös). Osallistuin Ghoasts and dragons -retkelle seitsemän muun rohkean kanssa. Aurinko oli juuri laskemassa ja Zagrebin ilta pimenemässä, kun tapasin mustiin pukeutuneen Iva-oppaan lyhtyineen Stone Gaten yläpäässä, juuri apteekin kohdalla, jonka ikkunassakin on muistoja menneiltä lääkinnän ajoilta. En tiedä, mitä niillä myrkyillä on aikanaan yritetty parantaa.

Ivalla on hurjasti tietoa legendoista, taruista, historiasta. Tarinoita oli mukava kuunnella. Muutama perusnähtävyys, joita olin päivänvalossa jo ihaillut, muuttui ihan toiseksi, kun kuuli niiden salattuja tarinoita, vähän horroreita juttuja kaukaa menneisyydestä. Tosia vai taruja, ei sillä väliä, mutta kyllähän historia noitavainot ja kaikenlaiset muut nykyajalle vieraat tapahtumat tuntee. Ja se on jännä juttu, että kun on asiansa osaava opas, hurjat ja oudotkin tarinat alkavat tuntua tosilta. 

Secret Zagreb

Secret Zagreb

Secret Zagreb

Secret Zagreb

Ghoast and dragon -kävelyllä mennään myös sisään porteista takapihoille, joille ei tulisi mentyä – varsinkaan pimeässä. Tietenkin jokaisella kohteella on se pimeä puoli, josta meille kerrotaan. Entä menisitkö iltapimeässä, melkein yöllä entiselle hautausmaalle? Me menimme. Päivällä se olisi epäilemättä vähän ruohottunut pala puistoa, mutta pimeässä olo on kieltämättä vähän valju. En minä kotonakaan mene hautausmaalle pimeässä paitsi jouluna, jolloin kynttilöiden meri valaisee ympäristön. Meillä oli vain Ivan lyhty.

En kerro kaikkia tarinoita, ei sillä että niitä muistaisinkaan, mutta jutut ovat parhaita paikanpäällä, pimeässä. Jaan vain kuvia kiinnostuksen herättämiseksi. Kympillä pääsee melkein kaksituntiselle kierrokselle kuulemaan kaikki jutut itse.

Mutta kun jatkoin matkaani ja Zagreb vaihtui Istriaan, muistin koko ajan Ivan sanat: paholainen ei piittaa hulluista. Kannattaa siis panna alusvaatteet ja sukat väärin päin. Se jääköön salaisuudeksi, miten päin pöksyni olivat ja kohtasinko paholaisen. Mutta Istria on kuulemma kohtaamiseen erityisen otollista aluetta… Kun siis tapaat seuraavaksi jonkun, joka vaikuttaa vähän kajahtaneelta, ehkä hän yrittääkin vain suojautua paholaiselta. Ja jos tuntuu, että vaatteet on parasta pitää sittenkin oikein päin, muista ainakin, etten katso taaksesi…

Secret Zagreb

Secret Zagreb

Secret Zagreb

Secret Zagreb

Secret Zagreb

Secret Zagreb

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments

  1. Heh, me käytiin viime keväänä myöskin saman oppaan johdolla kaupunkikierroksella Zagrebissa! Tuo oli kyllä huikean mielenkiintoinen tapa tutustua kaupunkiin ja kierroksen jälkeen totesin että pitäisi tehdä vastaavia useamminkin!

    1. Iva on superhyvä! Minä olin myös kaupunkikierroksella. Siitä kirjoittelin heti tuoreeltaan. Jostain syystä tämä juttu oli jäänyt luonnokseksi ja unohtunut julkaista. Ivan retket ovat vieläpä tosi edullisia. Juuri katsoin katutaidekävelyä Dubliniin, ja se maksoi moninkertaisesti.

  2. Heh, minulla on sama ongelma virpojien kanssa. Joudun aina namien puuttuessa piileskelemään. Varsin noitamainen kierros tuo kerrottu.

    Varsinainen asia oli tulla kiittämään sinua, että teit aikanaan postauksen Halong Bayn risteilystä Aphroditella ja mm. kerroit laivan huikean hyvästä ruuasta. Jatkossa noudatan kaikkia suosituksiasi orjallisesti😁 Olimme juuri Aphroditella 2 yötä 3 pv – setin, eikä risteily olisi voinut onnistuneempi olla. Ruoka oli niin hyvää, että melkein itketti, henkilökunta huippua ja auringonnousua pystyi ihailemaan omalta parvekkeelta. Matkakin taittui Hanoista ovelta ovelle sen supermukavan vanin kyydissä. Mieletön kokemus. Kiitos suosituksista😃

    1. Kiva kuulla! Ikävää olisi, jos joku menisi minun hyväksi kokemaani ja suosittelemaani paikkaan ja ei pitäisi siitä. Suosituksissa on hyvä huomioida, että oma tyyli matkustaa olisi jollain tapaa samanlainen. Ilmeisesti sinulla ja minulla odotukset jollain tapaa kohtaavat. Aphrodite oli kyllä hyvä. Varmasti on muitakin hyviä, mutta juuri ruokaa oli Tripadvisorin kommenteissa erityisesti kehuttu, ja se oli yksi tärkeä kriteeri meillä valita juuri tuo varustamo.