Type and press Enter.

Kerron sinulle unelmani

Minulla on jo pitkään ollut unelma, joka ilman ihmettä ei koskaan toteudu. Sen ihmeen nimi on lottovoitto. Unelmani on siis kovin kallis, ja lainarahalla en siihen uskaltaisi ryhtyä, koska riskit ovat liian suuret. Olen nimittäin vuosia haaveillut omasta pienestä hotellista. Minulla ei ole alan koulutusta tai edes työkokemusta. On vain visio, millaisen paikan haluaisin, millaisia asiakkaita siellä kävisi ja mitä voisin heille tarjota. Kaikki on tietenkin vain kuvitelmaa. Asiakkaatkin olisivat kuitenkin ihan kamalia ja minä heille sen jälkeen ihan kamala, ja lopulta arviot TripAdvisorissa ja Googlessa olisivat 2,5/5 ja kukaan ei enää tulisi. 

Viime kesänä unelmani nosti taas päätään, ja oikeastaan vieläkin – monta kuukautta myöhemmin – olen siinä jotenkin jumissa. Ei mene viikkoa, etten sitä ajattelisi. Suurin tekijä pinnalla pysymisessä ovat olleet EuroJackpotin valtavat päävoitot. Toki vähemmän kuin 100 miljoonaa riittäisi autioksi jätetyn viinitilan ostamiseen ja kunnostamiseen hotellikäyttöön. 

Lottovoitosta haaveilu (minä kuitenkin olen osallistunut, en vain haaveillut) alkoi siis viime kesänä. Ajelimme helteisessä Douron laaksossa Portugalissa, kun näimme linnamaisen rakennuksen seisovan kukkulalla keskellä ehkä maailman kauneinta viinialuetta. Hetken mielijohteesta ajoimme sinne vain huomataksemme sen olevan autio (ja ehkä ostettavissa). 

Maisema Dourolle ja yli silmänkantamattomiin ulottuvien viiniviljelmien  oli aivan mieletön ja rakennus juuri niin kaunis kuin se oli ollut kaukaa katsottuna. Toki sen puutteetkin näkyivät paremmin: maali oli rapissut, pääsisäänkäynnin aivan mielettömän upea tiffany-tyylinen lasikatos menettänyt paloja, nurmikko helteessä kuivunut. Mutta tiluksia kierrellessä alkoi hahmottua uima-altaan paikka ja kuva paikallisesta viinintekijästä, jonka palkkasimme hoitamaan viiniviljelmiä ja tekemään meille hotellin nimikkoviiniä. 

Untitled
Untitled

Meillä on myös ystäväpariskunta, jolla on ollut oma hotelli, joten tiesimme heti, ketkä palkkaisimme hommiin. Siinähän sitä alkoi olla suunnitelmaa. Vielä kun samana iltana lähikaupungin taksikuski kertoi Douron laaksossa olevan huutava pula majoituskapasiteetista ja Six Sensesinkin olevan aina täynnä, vaikka yö maksaa 800 euroa, ei mikään enää hillinnyt unelmointia. 

Lissabonissa sitten menimme kioskille tekemään lottoa. 

Untitled
Untitled

Mistä sinä haaveilet? Realistista tai epärealistista, mahdollisuuksien rajoissa tai ei ikinä mahdollista? Haluan haastaa sinut mukaan kertomaan oman unelmasi. Jos sinulla on blogi, voit kirjoittaa sinne ja haastaa muita mukaan. Jaathan postauksesi kommenttina. Jos ei ole, olisi ihanaa, jos kertoisit muuten vain unelmasi. Olisi ihanaa unelmoida yhdessä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

11 comments

 1. Rakennus on niin ihana, että ei ihmekään, että suunnitelmat syntyivät kuin itsestään ja lottoa laitettiin vetämään!

  Kun unelma on vain lottovoiton päässä toteutumisestaan, niin voisin jo tehdä alustavan varauksen tuonne. Hotellin nimikkoviiniä saa olla huoneessa odottamassa. 😉

  Ja ihana aihe, osallistun haasteeseen ehdottomasti. Nyt siis kirjoittamaan omista unelmista…

  1. Oma pieni hotelli on ollut haaveenani jo vuosia. Tuolla se konkretisoitui ihan kertakaikkiaan. Oli jännä tunne, kuinka lähes kipeästi aloin haluta sitä. Ja kuinka suuri pettymys oli, kun vihdoin hyväksyin, että ei minusta tule hotellin pitäjää. Varmuuden vuoksi kirjaan kuitenkin hotellin ensimmäisen varauksen varauskirjaan. 🙂

  2. Nyt on minunkin unelmat julkaistu postauksessa:
   https://www.taydellisenkreikansaarenmetsastys.fi/kerron-sinulle-unelmani-blogihaaste/

   Kiitos haasteesta, onpa ihanaa unelmoida! 🙂

  3. Ihan mahtavaa! Kävinkin lukemassa ja yritin kommentoida, mutta sinulla on ilmeisesti Blogger-blogi, johon ei pysty Macin mobiililaitteilla kommentoimaan. Olisin vain sanonut, että onpa jännä, kuinka samanlainen haave meillä on ja että kerro heti, kun majapaikka on perustettu. Tulen heti asiakkaaksi!

 2. Kyllä meilläkin lototaan aika-ajoin. Täytyy todeta, että hotellin pyörittäminen ei kuitenkaan taatusti ole oma unelma, ja en mitä suurimmalla todennäköisyydellä pääsisi edes noihin 2,5 lukemiin. Mitä omiin unelmiin tulee, niin oikeastaan sitä pitäisi hieman vielä miettiä, mutta kieltämättä lottovoitto mahdollistaisi aika paljon…

  1. Ei kaikilla ole samoja. Voit tulla mun hotelliin sitten asiakkaaksi. Saat alennusta. 🙂

 3. Hieno rakennus ja maisemat kyllä tuolla kelpaisi. Kyllä minä olisin mielelläni aurinkoisemmassa paikassa, jos ei lomalla niin vaikka työssä myös. Ennen haaveilin omasta loma-asunnosta Italiassa, siellä ei kuitenkaan ollut yhtään niin edullista mitä olisi voinut edes harkita/katsoa. Joten käytin rahaa matkusteluun ympäriinsä vuosien ajan yli viisi vuotta kiertelin eri kohteita. Nyt yritän vaan haaveilla toteuttamiskelpoisista unelmista kuten esim. talven vietto etelässä, edes jonkun ajan vietto etelässä/muualla, loma-asunnon vuokraus joka olisi kalustettu ja kohtuuhintainen. En halua pettyä niin en haaveile mistään kovin suuresta. Uima-allas voisi olla kiva, mutta kyllä minulle riittää sekin jos lähistöllä on hieno meri.

  1. Ymmärrän hyvin tuon, että haluat pitää unelmat ”ihmisen kokoisina”, toteuttamiskelpoisina. Sellaisia minullakin enimmäkseen on. Mutta sitten m tämä oma hotelli, jota usein mietin.

 4. […] Travellover kirjoitti ihanan Kerron sinulle unelmani -postauksen, ja haastoi mukaan jakamaan omia unelmiaan.  […]

 5. Vau! Tulisin mieluusti asiakkaaksi! Mieletön paikka!

  Omasta unelmastani kirjoitin:
  https://haaveidenmatkassa.blogspot.com/2022/11/kerron-sinulle-unelmani.html

  Jännä, miten tuo raha näyttelee niin isoa roolia monen haaveissa – niin minunkin.

  1. Niin, unelmat usein eivät ole ilmaisia. Mutta haaveilu sellaisenaan on jo minusta varsin ihanaa. Joskus ääneen lausutut haaveet saattavat vaikka toteutua.