Type and press Enter.

Kalamajan charmi ja erinomainen Sesoon – vielä pala Tallinnaa

Tallinna

Kalamajan kaupunginosa Tallinnassa on jossain sataman ja rautatieaseman kulmilla. Tiedän, että sinne pääsee ratikalla ja vanhasta kaupungista muutamalla askelella kävellenkin, mutta koska olin alkuasukkaan kanssa, minun ei tarvinnut hoitaa suunnistusta. Jossain näillä kulmilla olen käynyt kerran aikaisemminkin F hoone -nimisessä ravintolassa, mutta nyt lähdimme vain kävelemään pitkin Vana-Kalamaja katua ja katselimme taloja.

Näillä kulmilla näkee niin monta kerrosta aikakausia ja arkkitehtuuria: on 1800-luvulta peräisin olevia puutaloja, kunnostettuja ja kunnostamattomia, Stalinin aikaisia koristeellisia, neuvostokerrostaloja, jotka ovat kaikkialla samanlaisia ja sitten ihan uutta, italialaisarkkitehtien suunnittelemia värikkäitä kerrostaloja. Alkuasukkaani tietää näistä asioista paljon, joten oli ihana vain kulkea mukana ja katsella.

Tallinna
Puu kasvaa talon sisällä.

Tallinna

Tallinna
Ehtaa ja rumaa neuvostoarkkitehtuuria
Tallinna
Tiedätkö, mikä peittää kalman hajun? Ei saunominen vaan olut, kuulemma. Tiedä sitten. Tallinnassa on aika paljon yleisiä saunoja. Suurimpaan mahtuu kuulemma satakin ihmisten löylyttelemään samaan aikaan.

Tallinna

Tallinna
Aika hieno sisustusratkaisu, vai mitä tuumit?

Tallinna

Tallinna

Tallinna
Kauniita yksityiskohtia

Tallinna

Tallinna
Uudistuotantoa

Edellisenä päivänä alkanut herkuttelu jatkui Sesoon-ravintolassa (osoite Niine 11). Siinä on jotain samaa monelle suomalaiselle tutun F hooneen kanssa: suuri ja avara tila, vähän teollisuushallimainen sisustus, mutta myös edulliset hinnat ja hyvä ruoka. Sesoonin listalla kalleinkin annos oli vain kympin. Oma simpukka-annokseni ja lasi hyvää pinot grigiota maksoivat 11 euroa. Hyvää, ehdottomasti. Ystävän lammas ei yltänyt Noan tasolle, mutta hinta taisi olla alle puolet, joten ihan samaa ei voinut odottaakaan. Jos siis kaipaat vaihtelua vanhan kaupungin ravintoiloihin ja F hoone on nähty, kannattaa suunnata Sesooniin. 

PAP19082

PAP19084

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments

 1. Avatar

  Kivoja kuvia, näyttää ihan siltä kuin aika olisi pysähtynyt kauan aikaa sitten 🙂

  1. Avatar

   Totta! Vähän sellainen oli tunnelma.

 2. Avatar

  Tallinnassa on kyllä paljon kivoja ravintoloita! Täytyypä testata tuo Sesoonkin, kun tulee taas lähdettyä lahden tuolle puolen. 🙂

  1. Avatar

   Nyt olen niin Moskovan ravintoloiden lumoissa, että Tallinna vaikuttaa ihan amatööriltä, vaikka kivoja paikkoja sielläkin oli. 🙂