Type and press Enter.

Kaikkein vanhinta ja kaikkein moderneinta – monipuolinen Casablanca

Casablancan medinassa, vanhassa kaupungissa, emme pitkää kierrosta tehneet, koska Fesissä ja Marrakeshissa näkisimme enimmäkseen vain sitä vanhaa. Casablancassa se ei ole samalla tavalla kuuluisakaan. Casablanca on kyllä monimuotoinen: pariisilais-arabialais-afrikkalaisen keskustan ja Anfan miamityyppisen rantaelämän lisäksi kaupungissa on vielä muurien ympäröimä medina, vanha kaupunki

PAP20932

PAP20936

cb

cb1

PAP20937

PAP20944

Illalla lähdimme vain kävelemään vailla määränpäätä. Noin parin kilometrin päässä medinasta on varsin moderni Casablanca kaksoistorneineen (twin towers) ja kauppoineen. Marocco Mallin kaltaista luksusta näillä kulmilla ei ole, mutta länsimaista tavaraa muuten. Paljon kahviloita, paljon nuoria ihmisiä, ulkoilmaelämää. Miljoonakaupungin taas yksi puoli.

Parin kilometrin matka punaisella petit taksilla maksaa päivällä (ja periaatteessa kyllä illallakin) noin kaksi euroa. Pimeän tultua kummasti alkoi ylihinnan pyytäminen. Yksi kaveri pyysi kymppiä. Ei edes huudellut perään, kun lähdimme kävelemään pois. Seuraava olikin jo rehellinen ja laittoi mittarin päälle heti. 50 prosentin iltakorotus lähtömaksussa näkyi: se ei ollutkaan 2 (noin 20 senttiä) vaan jopa ihan 3 Marokon dirhamia. Kilometritaksassa korotus ei näkynyt.

PAP20965

PAP20966

PAP20970

cb2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Ompas komeaa ja koristeellista! Rentoa lomailua!

    1. Vanha on koristeellista, uusi aika pelkistettyä. Kulttuuri ja elämänmeno ovat täällä aika erilaiset kuin ehkä odotinkaan. Siksi pitää olla aistit auki koko ajan. Sillä tavalla lomailu ei ole rentoa, mutta ehdottomasti todella mielenkiintoista.