Type and press Enter.

Joutopäivä Bitolassa

Bitolan pääkatu Sirok Sokak

Matkasuunnitelmien muutosten vuoksi meillä oli yksi päivä, jolloin mennä johonkin ennen seuraavaa hotellivarausta Ohridissa, järven rannalla Länsi-Makedoniassa. Päädyimme Bitolaan roomalaisraunioiden vuoksi, mutta vaikka lähdimme aamulla ajoissa, olimme täällä niin myöhään, ettemme olisi kunnolla ehtineet (alue suljetaan jo neljältä). Uusi yritys aamulla.

Makedoniassa tiet vaikuttivat varsin hyväkuntoislta. Moottoritiellä (Skopje – Ateena) on tietulleja, mutta hinnat kerrallaan 0,50 – 1 euron luokkaa. Koko reissun ajan olemme ihmetelleet, kuinka vähän maanteillä on liikennettä, ja tänään hiljaisuus jatkui. Onkohan bensiinin hinta jo liian korkea? 1,30 euron luokkaa se on täälläkin. Maisemat olivat upeat: Välillä paljasta kalliota, välillä metsäisiä vuoria. Laaksoja, viinitarhoja. Kuivaa ja rehevää
vuorotellen.


Basaari

Kovin vähän ehdimme Bitolaa katsella. Kaupungin laidalla meno oli kaoottista, muistutti hetkellisesti kunnollista intialaista liikennehärdelliä. Tosin riksat puuttuivat. Bitolan keskusta on lähinnä yksi pitkä kävelykatu, jonka varressa on hotelleja, baareja, ravintoloita ja kauppoja ja päässä kirkko, pari moskeijaa, kellotorni ja katettu basaari, josta aika on jättänyt jo aikapäivää sitten. Uskon käsitykseni Bitolasta muuttuvan monipuolisemmaksi huomenna.

Erikoisinta vähään aikaan näkemääni olivat keskustassa olevat vanhan kaupungin lavasteet. Viereisen kahvilan tarjoilija osasi kertoa, että niissä on kuvattu historiallista elokuvaa. Kaukaa katsottuna talot näyttivät aidoilta, ja oikeastaan läheltäkin, mutta leivät leipomon ikkunassa olisivat jääneet syömättä.


Moskeija taustalla on aito.

Totuus “talojen” toisella puolella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.