Type and press Enter.

Joulu yksin Malediiveilla – mitä luulet, kannattiko?

Kun olimme sopineet matkakaverin kanssa, että tulenkin vähän aikaisemmin Aasiaan, aloitin kuumeisen pohdinnan, minne menisin. Kyselin kavereilta vinkkejä paikoista, joissa ei olisi pelkkiä perheitä eikä oikeastaan pariskuntajoulun viettäjiäkään, siis ainakaan pelkästään. Ja sitten kaikista vaihtoehdoista päädyin Malediveille! Paikkaan, jolla on maine häämatkalaisten ja kuhertelijoiden paratiisina. Hyvä minä, hienosti vedetty.

Miten kurjaa minulla sitten jouluna Canareef Resortissa oli?

Herättyäni vedin myssyn päähän ja kävelin parikymmentä askelta bungalowini terassilta, siis vähän kuin olisin kävellyt postilaatikolle Helsingissä. Paitsi että vähän erilaista.

Untitled

Aamiaista voi syödä kivasti omassa keittiössä joka aamu samaa S-marketin myslileipää. Onhan se tosi helppoa verrattuna siihen, että pitää kävellä tai pyöräillä ravintolaan aamupalalle auringonpaisteessa. Koska on jouluaatto, olen ymmärtänyt, että mässäily kuuluu aloittaa heti aamusta. Minäkin aloitin. Söin herkut ensin ja sämpylät sen jälkeen. Koska aikuisena saa.

Untitled

Untitled

Sitten pitikin päättää, mille rannalle tai altaalle menisin. Kokeilin sellaista rantaa, jolla jouduin olemaan ihan yksin.

Untitled

Sitten halusin mennä katsomaan uima-allasta, koska sellainen sattui kohdalle. Makailin varjon alla, kunnes oli aika mennä katsomaan valtamerta. Canareef resortin saari on pitkä ja kapea. Toisella puolella on laguuni, toisella Intian valtameri, jonka kohina kuuluu usein pyöräillessä pitkin saarta.

Untitled

Untitled

Untitled

Sitten alkoikin tehdä mieli drinksua. Polkaisin toiselle rannalle. Tilasin ja menin mereen istumaan ja juomaan. Koska voin. Mitäs siitä sanot?

Untitled

Jouluinen syöminen jatkui pikaisella lounaalla. Olin nukahtanut kirjani alle rannalle, eikä ollut paljon aikaa, ennen kuin piti mennä suppailemaan. Siinä pistelin menemään ikävän kirkkaassa vedessä. Joulunpunaiset pelastusliivit kruunasivat tyylin.

Untitled

Joulu on kirjojen aikaa. Makailin terassillani lukemassa ja vähän torkkumassa, kunnes oli aika taas vähän syödä. Ei täällä jouluun mitenkään ollut panostettu, vai mitä tuumaat? Entä ruoka? Kyllä minä mieluummin porsaan peffaa ja lanttulaatikkoa vetelisin kotona. Not.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Ai niin, siinä kirjojen ja illallisen välissä oli tosi ruma auringonlasku.

Untitled

Sitten istuin mustassa päiväntasaajan illassa rannalla varpaat hiekassa kuuntelemassa livemusiikkia ja dj:tä. Jokunen kävi vapautumassa tanssilattialla (hiekassa), ja vähän olin kateellinen. Yksin en saanut mentyä. Ai miksi drinksuja on kaksi? No koska ensimmäinen ei ollut hyvää.

Untitled

Untitled

Kun kävelin bungalowilleni (pitkä mekko, ei voinut ajaa fillarilla), musiikki seurasi pitkän matkaa. Vähitellen toinen ääni peittosi sen. Se oli meren kohina. Nenässä tuntui kukkien tuoksu.

Tällainen oli jouluaattoni yksin Canareef Resortissa Malediiveilla.

Untitled

Tämä resort on toki perheiden ja parien suosiossa, ja taidan olla ainoa yksin matkalla oleva, ainakaan muita en ole nähnyt, mutta tämä on aika erilainen paikka, kuin mitä Malediivien resorteista ajattelin. Tämä on enemmän kuin osasin toivoa. Kerron lisää, kunhan suomalaisten kinkut ovat ehtineet vähän sulaa. Sitä ennen sulattelen omaani suppailemalla ja kurvailemalla fillarilla lähimpään kylään. Niin, Canareef on ainoa hotelli Malén ulkopuolella, josta voi noin vain mennä paikalliseen kylään fillaroimaan!

Untitled

Yhteistyössä Canareef Resortin kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12 comments

 1. Just ja just tuollaisen joulun kärsisi viettää 🙂 Me mietittiin myös joulubuffetissa syömistä mutta missään ei oikein ollut avattu mitä kaikkea buffassa on tarjolla, tuo sun näytti aika pirullisen hyvältä! “Local and western food” on täällä vähän liian arpapeliä, joten syötiin sitten kotona lohta ja juustoja. Nyt istun partsilla ja nautin itsetehdystä glögistä. Ei tämäkään ihan huono ole.

  1. Lueskelin joidenkin resortien arvosteluja, ja niissä paikoin moitittiin ruokaa. Aina samaa, liian vähän valinnan varaa. Olisivat tulleet tänne. Jouluna sai jopa possua, vaikka tämä on muslimimaa.

 2. Ihana joulu sinulla on ollut! Toivotan joulupyhillä yhtä mukavia ja aurinkoisia päivä. *<:)

  1. Kiitos. Täällä ei pieni pilvisyyskään haittaisi, kun UV-indeksi on 11. Otsan käräytin. 🙁

 3. Voi Annika, minkä teit! Nyt kyllä tuli aika loistojoulu 🙂 Kyllä tuollaisen voisi hyvinkin viettää. Olisi itsekin pitänyt ennen kuin tuli koira hankittua, kun nyt olen liian sentimentaalinen, että jättäisin muka koirani muille jouluksi :O
  Tuo muuten vaikuttaa tosi stressittömältä joululta, juuri sellaiselta kuin sen pitäisikin olla ilman huolta tiskeistä ja ruoanlaitosta jne jne. Tosin eipä niitä tässä kahden hengen ja koiran taloudessakaan kamalasti ole 😀 😀

  1. Koira mulla on ollut yli 15 vuotta. Kun on luottohoitaja, on tyyppi (nyt siis sarjassaan toinen) helppo jättää. Nyt oli tietty oman isäntänsä kanssa joulun, koska vain minä täällä. 🙂 Pakko myöntää, että vaikka yksin olinkin, ehkä paras joulu ikinä. Ainakin omalla tavallaan.

 4. Erilainen, mutta ihanan rentouttavan kuuloinen joulu 🙂 Kyllä tuollainen aatto mullekkin kelpaisi! Olisi ihanan vapauttavaa reissata välillä ihan yksin.

  1. Yksin matkustamisen vaiheet: 1) Varaa matka. 2) Lähde matkalle. 🙂

 5. Hirveää kärsimystä ollut sun joulu! 😀 Ei vaiskaan! Ihanat maisemat ja meininki. Kestäisin. 🙂

  1. Eikö! Kyllä kärsin. 😜😉

 6. Moikka Annika
  Vasta nyt löysin blogisi kun näin sut telkkarin aamutv:ssä.
  Mä olen perheellinen , mutta matkustan pari kertaa vuodessa yksin jonnekin. Ja sitten perheen kanssa myös.
  Täytyy oikein ajan kanssa lukea sun matkoista…
  Huomasin muuten, että et ole Itävallassa käynyt. Se on mun suosikki, pienet alppikylät hurmaa!!! Mee ihmeessä, siis kesällä!
  terkuin matkustamista rakastava Nina

  1. Heippa, kiva kuulla, että ohjelma toi sinut vilkaisemaan myös blogia. 🙂

   Itse asiassa olen ollut parikin kertaa Itävallassa, mutta ennen blogin aloittamista. Niiltä matkoilta ei ole kuvamateriaalia tai muistoja niin paljon, että olisivat päätyneet tänne asti. Alppikylistä olen kyllä pitkään haaveillut, joko Itävallassa tai Saksassa.