Type and press Enter.

Joulu Tyynellämerellä

Koko Celebrity Century on puettu jouluun. Joululaulut soivat kuin tavaratalon jouluruuhkassa. En minä suomalaista joulua täällä kaipaa, mutta tunnelmaan kyllä pääsee, vaikkei lunta olekaan. (Aika pohjoiseen sai kai Suomessakin mennä, että sai valkoisen joulun.) Vieraat ovat tuoneet myös omia koristeitaan. Hyttien ovissa roikkuu kaikenlaista. Yhden naapuruston hytin avoimesta ovesta on näkynyt niin paljon kimalletta, että melkein häikäisee. Ikkunan eteen on ripustettu suuret Merry Christmas -kirjaimet.

joul

joul1

joul2

joul3

Aattoiltana olimme rannalla Puerto Vallartassa ja pidimme omat joululahjavalvojaiset hytissä. (Olin ollut kiltti.) Hississä tapasimme katolisen papin, joka piti myöhemmin jouluyön messun. Joulupäivän aamuna kello kymmeneltä päivystin laivan kannella joulupukkia. Pukki tuntui olevan tärkeämpi monelle aikuiselle kuin mukana oleville lapsille. Minun sisäiselle lapselleni se tuntui olevan erityisen tärkeä. Sentään en osallistunut “paraatiin”, joulupukin ja laivan henkilökunnan kulkueeseen ympäri laivaa, tai mennyt kuvauttamaan itseäni sen kanssa.

PAP53992

PAP53995

Koko joulupäivän ja Tapaninkin seilasimme merellä. Rauhallisella alakannella varjossa torkkuessani kuulin jonkun sanovan “dolphins”, ja siellähän niitä näkyi kisailevan. Pieni joukko pompotteli ylös alas. Täällä niiden paikka on, valtameressä, vapaina. Eläinfriikille delfiinit olivat epäilemättä yksi loman kohokohdista. Tapanina aallokko yltyi kapteenin mukaan seitsenmetriseksi. Sellainen muuten jo tuntuu, vaikkei kippomme ihan lastuna laineilla seilannutkaan.

Joulupäivän illalliselle menimme tämän laivan ainoaan lisämaksuravintolaan. Asiakkaiden viihtymiseksi yritetiin kovasti, ja suurin osa pääruoista valmistettiin siirrettävillä kaasuliesillä pöydän vieressä. Istanbulista kotoisin oleva hovimestari selosti koko ajan, mitä tekee, ja kyllä hyvää hummeria meille kokkailikin. Naapuripöydän pariskunta otti muuten kolme pääruokaa molemmat eivätkä olleet edes isoja ihmisiä. Meidän kaksi alkuruokaamme ja yhdet pääruoat oli siis aika vaatimatonta joulusyöpöttelyä. Mutta kuten olen ennenkin sanonut, täällä ei kannata ujostella: jos haluaa syödä vaikka listan läpi, tarjoilija ilmekään värähtämättä ottaa tilauksen vastaan, tuo ruoat ja toivottaa hymyssä suin hyvää ruokahalua. Siihen heidät on koulutettu.

joul4

PAP64015

PAP64018

PAP64019

 27.12.2013 jossain Guatemalan rannikolla

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 comments

  1. Teillä on ollut upea erilainen joulu! Postauksiasi lukiessa tuntuu että itsekin pääsee ainakin vähäksi aikaa pois tästä harmaasta vesisateesta.

  2. Minne katosi Guatemala-päivitys? Mun bloggerissa se näkyy, mutta kun sitä klikkaa, se ohjautuu tänne ja sanoo vain, ettei sivua löydy. Mielenkiinnolla odotan 🙂 Hyvää Uutta Vuotta!

  3. Kiitos Tibs, sitten olen onnistunut jossain. 🙂
    Elina, Guatemala ilmaantui uudelleen. Säädin taas tapani mukaan jotain iPadilla. Onneksi en saanut katoamaan lopullisesti. 🙂