Type and press Enter.

Ihana Como (jonka jälkeen olikin aika jatkaa Taiwaniin vähän hankalamman kautta)

Johan on ollut matkapäivä! Herätys 5.45 ja matkaan Frankfurtin kautta Taipeihin. Ei muuten mennyt niin kuin Strömsössä! Istuimme jo koneessa, kun tuli kuulutus, että kaikkien pitäisi poistua, kone rikki ja bussikuljetus toiseen koneeseen edessä. 1,5 tunnin vaihtoaika alkoi tuntua aika lyhyeltä. Pidimme toivoa yllä, kunnes tuli kuulutus “matkustajat Travellover”. Ei auttanut kuin antautua uudelleenreititykseen. Seuraava lähtö Frankfurtista Taipeihin oli täynnä, ja iltakonetta nopeammin pääsisimme matkustamalla Tokion kautta.

En voi kuin kiittää Finnairin palvelua. Saimme taksimatkat kotiin, olihan odotusaikaa verrattain paljon (noin 8 tuntia) ja matkaa Pohjois-Helsinkiin aika vähän. Ottivat säilöön ostamani aurinkorasvan, koska sitä en saisi enää turvatarkastuksesta läpi, ja saimme vielä setelit ruokailuakin varten. Koska alkuperäinen lentomme Frankfurt-Taipei olisi ollut bisnesluokassa, saimme bisnespaikat Helsinki-Tokio-välille ja tavalliset turistipaikat Japan Airlinesin vuorolle Tokio-Taipei, olihan lyhyt lentomme Helsinki-Frankfurt myös turistissa. Saavumme Taipeihin suunnilleen työpäivän verran myöhässä, mutta onneksi se ei kahden viikon lomasta ole mahdoton uhraus. Miestä vain jäi harmittamaan, ettei päässyt jumbojetin yläkertaan, johon paikkamme olisivat Seatgurun mukaan olleet. Paluumatkalla kone on erilainen, joten yläkerta jää kokematta. 

PAP11326
como

Sattuuhan näitä. Mikäs tässä on viinipäissään istuksia, syödä, juoda ja kohta ehkä vähän nukkua. Matkaavalle sattuu. Tänään sain maksettua etumaksun järven päällä kelluvasta bungalowista Thaimaassa. Olen saanut todella hyvää palvelua Andaman Discoveries -matkatoimistosta. Nyt minulla on melkein rauha Thaimaan-matkasta ja voin keskittyä täysillä Taiwaniin. Tokiossa varaan vielä pari hotellia ja lennon Bangkokista Chiang Maihin. Sitten voin relata.

Mutta vielä voisin palata ihanaan Comoon. Pakenimme ystäväni kanssa sunnuntaina Milanoa 50 kilometrin junamatkan päähän järven rannalle Comon kaupunkiin. Olin Comossa edelliskesänä, mutta lähinnä sateessa. Aurinkoisena päivänä se on viehättävä. Kaunis kesäkaupunki, kuten monesta paikasta on tapana sanoa.

como4
como3
como2

Jos aiot Milanosta junalla Comoon viikonloppuna, kannattaa lippu ostaa etukäteen. Huomasimme rautatieasemalla, että haluamaamme junaan ei enää saanut paikkoja. Puolen tunnin pikajunan sijaan piti ottaa myöhäisempi paikallisjuna, jolla matka kesti toista tuntia. Paras asema jäädä pois on Como Nord. Se tulee suoraan rantaan, josta on helppo lähteä katsomaan vanhaa kaupunkia tai pyrkiä funikulalla kukkulalle katsomaan kaupunkia yläpuolelta. Meille funicula ei tarjonnut elämyksiä, koska oli rikki.

Ei Comon kaupungissa sinänsä ole mitään erityistä, mutta vanha kaupunki yksinkertaisesti vain on kaunis. Vanhat talot, piazzat kahviloineen ja ravintoloineen, mieletön Duomo. Mekin intouduimme shoppailemaan, vaikka tulimme Milanosta, kaikkien ostosparatiisien äidistä. Yksi pusero jäi minua vielä kaivelemaankin, mutta liike ei auennut enää iltapäiväksi. Comossa näytettiin viettävän siestaa (Milanossa ei): liikkeet olivat päivällä muutaman tunnin kiinni. 

PAP11337
PAP11335
PAP11339
como1

Comosta pääsee myös kaikenlaisille risteilyille Comojärvelle. Meillä ei ollu aikaa lähteä vesille, koska tiesimme illalla Milanossa Duomon aukiolla olevan ilmaiskonsertti, jossa Biagio Antonacci myös esiintyisi. Pieleen meni. Ensinnäkin tulimme Comosta ilmeisesti väärillä lipuilla, päädyimme väärälle asemalle, ostimme proseccon (erinomaisen), ja hotellilla netistä konsertin alkua katsellessamme tajusimme huutavan vääryyden: Biagio, Italian parhaiten myyvä artisti, ALOITTI konsertin! Ei sen näin pitänyt mennä! Toisaalta jos näit kuvan Travelloverin Facebook-sivulta (linkki Facebookiin sivun alalaidassa, avoin profiili, sinun ei siis tarvitse olla liittynyt Facebookiin), ehkä huomaisit, että paikalla olleen kolme(kymmentätuhatta) ihmistä, joten ehkä paras näköala oli telkkarissa. 

PAP11377
PAP11381

Mitä elämä olisi ilman ystäviä? Kiitos M kaikesta! Nyt taidan laskea penkin makuutilaan ja katsoa viimeiset jaksot Mustia leskiä tai Klikkaa mua -sarjaa iPadilta. Päivityksiä luvassa seuraavaksi Taipeista. Pysy mukana ja kommentoi ihmeessä, jos herää ajatuksia Travelloverin seikkailuista maailmalla! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Kiitos itsellesi ystävä!! Loistava matkaopas ja matkaseuraa olet 🙂

    M