Type and press Enter.

Irinan paikka

Oikeastaan ennen reissua odotimme eniten Irinan B & B:iin menoa. Löysin sattumalta joltakin keskustelupalstalta tämän alaverdiläisen aamiaismajoituksen tiedot. Joku Irinalla vieraillut kehui paikkaa ja kehotti ehdottomasti myös ruokailemaan siellä. Niinpä laitoimme sähköpostia ja saimme nopeasti hyvällä englannilla kirjoitetun vastauksen. Enää en ole varma hinnasta, mutta muistaakseni maksoimme yhteensä 80 euroa kahdesta yöstä (sis. majoitus, aamiaiset ja illalliset). Lisäksi Irina järjesti kiertoajelut (ja jopa meille taksin Yerevanista Tbilisiin, mutta siitä myöhemmin lisää) ja neuvoi parhaat nähtävyydet ja lounaspaikat.

B & B Iris on suuri omakotitalo melko kaukana kaikkialta. Julkisilla matkustaminenkin onnistuu, jos on aikaa käytettävissä enemmän kuin meillä oli, mutta ei taksikaan huimia maksanut. Lähimmälle kaupalle tai ravintolaan on matkaa ehkä pari kilometriä. Tätä emme tienneet, eli millään eväillä emme osanneet varautua, mutta kuten pian huomasimme, ei tarvinnutkaan. Irina huolehti kaikesta. Kaikki toiveet toteutuivat.

Saimme käyttöömme koko yläkerran, koska lisäksemme majatalossa asui vain yksi israelilainen rouva, jonka huone oli toisaalla. 

Kesä-heinäkuu 2012 973

irina
Majataloa ei ole rakennettu alun perin siihen käyttöön vaan se on oikeasti Irinan ja hnen puolisonsa koti. Lapset ovat maailmalla jo. Irina teki uran aivan muulla alalla ja perusti majatalon vasta muutama vuosi sitten.

Perheen koira partioi pihalla. Välillä se sai seurakseen naapurin koiran. Mitäpä tekee kaksi koiraa, jos huomaa kissan? Ja mitä tekee kissa? Pakenee puuhun.

Kesä-heinäkuu 2012 1222

Kesä-heinäkuu 2012 1220

Kesä-heinäkuu 2012 1218

Kuten kuvat kertovat, tunnelma Irinan paikassa on kotoisa, vähän mökkimäinen ehkä, ajattelen suomalaisena. Ehkä vähän mökkimäisiä olivat vessa ja suihkukin, ainoat vähän miinuspuolet paikassa, mutta kyllä vain ajoivat asiansa nekin. 

Aivan parasta oli kuitenkin Irinan laittama ruoka! Sitä ei keskustelupalstalla turhaan kehuttu. 

Aamiainen ja illallinen katettiin Israyelyanin perheen olohuoneeseen. Kirjahylly, kirjoja, lasikaapeissa pyhäastiat, kuten meillä Suomessa. Seinältä katsoi komea nuorukainen, perheen menehtynyt poika. Vaikka olimme maksavia asiakkaita, tuntui, kuin olisimme olleet odotettuja vieraita. Irina tarjoili ruoan ja palasi, kun olimme syöneet. Sitten keskustelimme kaikenlaista, katsoimme perhealbumeja, suunnittelimme seuraavan päivän menoja, nähtävyyksiä, seuraavaa etappia.   

Tajusin ottaa kameran aterialle vasta toisena iltana. Ensimmäisen illan viininlehtikääryleet olivat taivaallisia, mutta ruoka oli hyvää niidenkin jälkeen joka kerta. 

Kesä-heinäkuu 2012 1204

Kesä-heinäkuu 2012 1206

Kesä-heinäkuu 2012 1207

Kesä-heinäkuu 2012 1208
Palanpainikkeeksi kotipolttoista (ystävän keittelemää) ja isännän omaa viiniä
Kesä-heinäkuu 2012 1217
Aamiaisella
Kesä-heinäkuu 2012 1215
Irina näytti myös kuvia tilauksesta tekemistään kakuista. Aivan fantastisia! Suurin osa suomalaisista kakkubloggareista kalpenisi niiden rinnalla. Meille hän teki tämän, Irinan mittapuulla erittäin vaatimattoman, lähtöaamun aamupalalle. Oli laittamassa kakkua puoliksi: kyllähän te tämän verran syötte.

B & B Iris, guesthouse
Irina Israyelyan
Baghramyan str. 65
Alaverdi
Armenia
irinaisrayelyan@gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.