Type and press Enter.

Interhome-kokemuksia


Trstenikin kylä

Interhome-asuntoja ja -taloja on kaiken hintaisia ja laatuisia. Olemme kokeilleet molempia ääripäitä ja jotain siitä väliltä. Edullisimmat kohteet ovat olleet Kroatiassa (noin 300 euroa viikko). Trstenikin kämppä oli pieni ja vaatimaton (pieni yksiö, alle 300 euroa), mutta terassilta oli silti suora näkymä merelle, jolle ei matkaakaan ollut kuin kadun ylitys. Kylä oli todella pieni, mutta siellä oli erinomainen kalaravintola ja mukavan unelias tunnelma. Leipäkioskista sai aamulla ostaa tuoretta leipää, ja illalla oli mukava seurata paikallisten jalkapallohuumaa kylän ainoassa pubissa.Olimme Kroatiassa edellisten jalkapallon EM-kisojen aikaan ja elimme mukana kroaattien innossa. Jopa minä jaksoin katsoa useamman kokonaisen ottelun.

Maisema Trogirin asunnon parvekkeelta ja keksejä kerjäävä 
Lashko.Koira asui samassa talossa, luultavasti talon omistavien 
tai ainakin vuokraustoimintaa hoitavien, ihmisten kanssa.  
Trogirin rantakatua ja historiallista keskustaa, joka 
kuuluu Unescon maailmanperitökohteisiin 

Samalla matkalla olimme toisen viikon Trogirin kupeessa muutaman kympin kalliimmassa, mutta siis edelleenkin erittäin edullisessa asunnossa. Tämäkin asunto oli aivan rannassa, mutta varsinaista uimarantaa ei ollut. Uimaan lähteville oli kalliolta portaat mereen. Uima-allaskin oli, mutta vielä kesäkuussa sekä allas että meri olivat hyisen kylmät. Hinta-laatusuhteeltaan molemmat asunnot olivat erinomaiset, paitsi jälkimmäisen sänky, jonka vuoksi en menisi paikkaan enää uudelleen. Vuoteena oli nimittäin vuodesohva, joka oli muiden vieraiden painosta muotoutunut kahdeksi makuukuopaksi. Luulisin kyllä, että sohva olisi jo vaihdettu uuteen, mutta tästä opin, etten enää vuokraa asuntoa, jossa ei ole oikeaa sänkyä. Sänkykään ei tietenkään ole tae nukkumamukavuudesta, mutta kasvattaa todennäköisyyttä sohvaan verrattuna.

Maisema asunnon ikkunasta Geneve-järvelle 
selkeänä iltana ja hetkeä ennen kuin taivas repesi.
Tunnelmakuvia Montreux’stä

Keskihintaista (noin 550 euroa/viikko), mutta hotelliyöpymiseen verrattuna varsin edullista, Interhome-asuntoa kokeilimme Montreux’ssa Sveitsissä. Vertailun vuoksi kysyimme hintaa naapuritalon hotellista. Yksi yö maksoi reilusti yli sata euroa, ja se on Montreux’ssa varsin huokea. Kroatian hintoihin verrattuna kalliilta tuntunut majoitus asettui siis oikeisiin mittasuhteisiinsa. Asunto oli pieni ylimmän, 5. kerroksen yksiö tavallisessa kerrostalossa. Ikkunasta oli näköala Geneve-järvelle. 

Asunnon ainoa huono puoli oli pysäköintipaikan puuttuminen. Auto piti jättää parin sadan metrin päähän tien varteen tai pysäköintialueelle, ja pysäköinti maksoi. Asunto oli erittäin hyvällä paikalla ja esimerkiksi vain noin 500 metrin päässä rautatieasemalta, jos vaikka haluaa Rochers du Nayelle vaeltelemaan tai liikkua vain julkisilla. Junayhteydet olivat erinomaiset esimerkiksi Geneven lentokentälle. Sveitsin heikkoudeksi laskettakoon todella kallis hintataso esimerkiksi ravintoloissa, mutta siitäkin huolimatta olen aivan Sveitsin lumoissa ja kävin samassa Montreuxin kaupungissa uudelleen viime keväänä ihan yksikseni. 

Brissagon kaupunki on lähinnä pikkuinen kylä, mutta sen sijainti 
Asconan,Locarnon ja muiden kivojen paikkojen läheisyydessä teki 
siitä sijainniltaan erinomaisen. Näitä maisemiakin katselin parvekkeelta 
varsin mieluusti.

Edelliskesäistä Sveitsin asuntoamme en enää löydä Interhomen sivuilta. Silloin tuhlasimme asuntoon ensimmäisetä kertaa. Muistaakseni viikko maksoi noin 800 euroa, mutta sillä rahalla sai noin 80-neliöisen kolmion. Hintakaan ei lopulta ole kuin vähän yli 100 euroa yöltä, mikä Sveitsissä pitää maksaa hotellista kuin hotellista. Silloin olimme Brissagossa, Maggiore-järven rannalla, hyvin lähellä Italian rajaa. Parvekkeella oli ihana syödä aamupalaa ja illalla katsoa purjeveneitä tai vain kuunnella järven ääniä. Ruokaostoksilla ja ravintolassakin kävimme enimmäkseen Italian puolella noin puolta halvempien hintojen takia. Sekä Sveitsin puolella että myös rajan yli Italiaan pääsi liikkumaan myös järvellä liikennöivillä vuorolaivoilla, jos ei halunnut aina kulkea autolla tai halusi nauttia järvimaisemasta.

Tähän asuntoon liittyy kuitenkin eräs erittäin ikävä muisto: meiltä yritettiin kiskoa varsin suurta summaa rahaa loman jälkeen. Olimme saaneet ohjeet, mihin jättää avaimet loman päätyttyä. Molemmat olimme kuulleet samalla tavalla: avain jätetään asunnon ulko-oveen, sisäpuolelle. Kuitenkin saimme korvauspyynnön lukon murtamisesta ja uuden lukon asentamisesta, koska emme olleet noudattaneet annettuja ohjeita. Silloin voi todella sanoa, että otti päähän. Vastasimme, että jätimme avaimen sovittuun paikkaan ja että seuraavat yhteydenotot sopii osoittaa suoraan juristisukulaisellemme. Yhteydenottoja ei sen koommin kuulunut.

Lounastuokio omalla terassilla, asunto kanaalilta päin kuvattuna 
(alin kerros, terassi oikealla, se, missä ei ole päivänvarjoa), 
vastapäinen vihannestori ja oma porttimme, josta olisi päässyt 
kulkemaan, jos sattumoisin olisimme liikkuneet veneellä. 
Koko talon edusta täyttyi myöhään illalla myös yösäilöön tuoduista 
gondoleista.

Vaikka vannoimme, että olkoon viimeinen kerta, kun Interhome yrittää meitä huijata, unohtui harmitus vuodessa, ja viime kesänä sain täytettyä yhden pitkäaikaisen unelmani: viikko Canal Granden rannalla Venetsiassa. Unelmat eivät ole ilmaisia, sanotaan. Tässä tapauksessa eivät edes edullisia, mutta investointi oli hintansa (1500 euroa/viikko) arvoinen. Asunnon terassi oli Canal Granden rannalla. Siitä saatoimme aamupalaa syödessämme seurata, miten elämä alkoi vastapäisellä vihannes- ja kalatorilla. Lounasajan jälkeen tori rauhoittui, mutta turisteja täynnä olevat vaporetot ja koko muu Venetsian liikenne puksutti ohi vielä illallakin. Asunnossa oli hyvät keittomahdollisuudet, ja tällä kertaa jopa laitoimme muutaman kerran itse ruokaa. Eihän koko kaupungissa ollut parempaa ruokaterassia kuin meidän omamme! Jos jäit kauhistelemaan asunnon hintaa, kannattaa katsoa, mitä maksaa hotelli samanlaisella sijainnilla. Kun luvataan Canal Grande -näkymä, hinta on alimmillaan 300 – 400 euroa yöltä.

Venetsiaa lukuunottamatta meillä oli kaikissa kohteissa vuokra-auto ja kiertelimme aika paljonkin lähialueilla, Kroatiasta mm. naapurivaltioissa. Ensimmäisellä kerralla Sveitsissä ajoimme myös Bernina Express -junalla Alppien yli Churista Italian puolelle Tiranoon ja ihastuimme Montreux’n naapurikaupunkiin Veveyhen ikihyviksi. 


Vähän halvempia asuntoja, ainakin pidemmäksi aikaa, saa vuokraamalla suoraan omistajalta. Tällaisia diilejä välittävät ainakin Homeaway ja Homelidays. Listahinnat ovat Interhomen luokkaa, mutta omistajat ovat jonkin verran valmiita tinkimään, ainakin Italiassa olivat, kun kesälle 2012 kyselin neljäksi viikoksi. Sain muistaakseni vuokraamastani asunnosta alennusta tonnin (2200 -> 1200). Kokemus kyllä oli kaikkineen huono, mutta tuskin kaikki omistajat samanlaisia kuin omani. Tuon ensivaikutelmajutun jälkeen en voi kyllä sanoa, että fiilikseni olisivat ainakaan parantuneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.