Type and press Enter.

Insider-vinkki: Karaköy on nyt Istanbulin se paikka

Juuri kun minä vasta löysin Balatin, saan kuulla, että se oikeastaan on jo passé. Siitä on tullut paikallisten mieleen liian turistinen. Balatissa on kuulemma oikein kiva kalaravintola ja toinen, johon kannattaa mennä juomaan rakia, mutta kuljeskeluun ja hengailuun on ihan muut mestat. En minä paljon turisteja nähnyt, mutta ehkä helmikuu on osaltaan yksi selittäjä. Ehkä se ei ole koko totuus.

Nyt paikallisten hip ja pop on Karaköy. Suositut korttelit löytyvät Galatan sillan oikealta puolelta (vanhasta kaupungista päin tullessa). Sillalta pitää siirtyä muutama sata metriä syvemmälle kortteleiden uumeniin, jos haluaa löytää katutaiteen ja kuppilat. Lähimmissä kortteleissa oli lähinnä ulkoiluvaateliikkeitä ja pikkupuoteja, jotka myivät kaikenlaista sähkökamaa. Siltaa lähimpien kortteleiden kiinnostavin oli tuorepuristettua mehua myyvä miekkonen kärryineen.

Karaköy Istanbul

Karaköy Istanbul

Karaköy Istanbul

Karaköy Istanbul

Karaköy Istanbul

Karaköy taitaa olla kuin mikä tahansa nuorten aikuisten suosioon nouseva kaupunginosa missä päin maailmaa tahansa. Se on vähän unohtunut ja rähjääntynyt naapurusto, joka alkaa saada baareja ja hipsterikauppoja, jotka tuovat mukanaan asiakkaita, rahaa ja vähitellen alue siistiytyy, hinnat alkavat nousta – kunnes sama ilmiö alkaa alusta jossakin toisessa kaupunginosassa. Karaköy on kyllä keskeisellä paikalla, ei mikään unohtunut takapiha, mutta kuten Istanbul monin paikoin, ei ihan hirmu hyvin kunnossapidetty.

Kuulin Karaköyn olevan turvallinen kaikkina vuorokaudenaikoina, ja illalla uskoisin siellä olevan eniten elämää. Aamupäivällä se oli unelias. Mutta vaikka kaduilla oli todella hiljaista, kahviloissa oli aamiaisen syöjiä ja lämpimän juoman äärellä lämmittelijöitä, kuten minä. 

Karaköy Istanbul

Karaköy Istanbul

Karaköy Istanbul

Karaköy Istanbul

Karaköy Istanbul

Saa nähdä, onko Karaköy jo menneen kevään menopaikkoja, kun menen Istanbuliin joskus taas takaisin. Ehkä minun täytyy silloinkin yöpyä W:ssä, koska sen W Insider -palvelu tietää, mikä on IN. Harmi, että tutustuin Insideriin vasta viimeisenä iltana. Toisaalta ei päiviini olisi enempää ohjelma mahtunut. Seuraavalle kaupunkilomalle hommaan ainakin paremmat kengät. Esteettisestikin jo parhaat päivänsä nähneet Burberryn tennarit kun eivät olleet ohuine pohjineen ihan parhaat jaloille. Olenhan jo kehuskellut kävelleeni 15 ja yhdeksän kilometrin päivämatkoja.

Päällisin puolin katsomiseen Karaköyhin riittää epäilemättä tunti. Ei kujia niin paljon ole, etteikö siinä ajassa jo alkaisi kiertää ympyrää ja huomaisi nähneensä kulmat jo. Mutta lämpimään aikaan, kun terassit ovat käytössä, lasiovet avattu ja oletettavasti Karaköy kuhisee elämää, siellä epäilemättä viihtyy hengailemassa pitkään.  

Karaköy Istanbul

Karaköy Istanbul

Karaköy Istanbul

Karaköy Istanbul

Karaköy Istanbul

Karaköy Istanbul

Karaköy Istanbul

Karaköy Istanbul

Karaköy Istanbul

Karaköy Istanbul

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments

  1. Istanbul oli ihana! Tykkäsin kyllä myös ihan häpeilemättömän turistisesta Sultanahmetistakin, mutta juuri Karaköy ja lähes samanniminen Kadiköy Aasian puolella oli todella mielenkiintoisia haahuilupaikkoja 🙂

    1. Istanbul on ihana tosiaan joka kolkasta, ainakin kaikista, mitkä olen nähnyt. Taisin viimeksi juuri ajella lautalla Kadiköyhin, jonka ciehättävyydestä olin lukenut, mutta en tiennyt, mihin päin lautalta pitäisi lähteä, ja kukaan ei oikein osannut auttaa. Pitääpä käydä uudelleen katsomassa, jos löytäisin sen viehättävyyden.

  2. Lueskelen tässä rästiin jääneitä postauksia monen viikon ajalta, ja sinullahan oli täällä kuin tilauksesta ihania Istanbul-juttuja. 🙂 Katselin nimittäin hiljattain Momondosta, mihin to do -listani paikkaan vielä pääsisi kohtuuhintaan pääsiäiseksi – ei oikein mihinkään, paitsi ehkä juuri Istanbuliin. Tsekkasin UM:n matkustustiedotteen, enkä sitten oikein innostunut. Kuitenkin aina terrori-iskujen jälkeen julistan somessa, että ei pidä antaa pelolle valtaa ja että eniten kuolemantapauksia sattuu kotona… Hmmm. Pohdintaa vaatii tämä nyt.

    1. Minä en kokenut, että Istanbulissa olisi ollut mitään sen uhkaavampaa kuin koskaan ennenkään, mutta tokihan se yksi kerta riittää. Ei ole pelon ilmapiiriä ollenkaan. Mutta tunteita ei kukaan toinen pysty muuttamaan.