Type and press Enter.

Ingolstadt – joulumarkkinoita, ostoksia ja herkkuruokaa

Saksassa hintataso on jonkin verran Suomea halvempi, ja ajattelimme maksimoida shoppailuilon menemällä outletiin. Noin sadan kilometrin päässä Münchenistä on Ingolstadt village, hyväksi osoittautunut outlet-kylä, jossa tarjonta monipuolista ja laadukasta, ei pelkkää muualla myymättä jäänyttä roinaa. Ingolstadtiin pääsisi myös julkisilla, mutta junanvaihtoineen ja busseineen se tuntui sen verran aikaavievältä, että vuokrasimme rautatieasemalta auton. Ostarilla olisi ollut myös keskustasta kuljetus, bussi sinne ja takaisin, mutta perillä olisi pitänyt olla tuntikausia.

Ingolstadt
Ingolstadt village

Ingolstadt

Nälkähän shoppaillessa tuli. Alueella oli ruokapaikkojakin, mutta ajoimme Ingolstadtin kaupunkiin, joka oli aika kiva paikka pistäytyä. Etelä-Saksa ei ole minulle mitenkään tuttua aluetta, joten pikkukaupunkien söpöys tuli minulle yllätyksenä. Vastaavanlaisia näkyi moottoritien molemmin puolin ajomatkallakin. Niitä voisi joskus olla kiva kierellä.

Ingolstadt

Ingolstadt

Ingolstadt

Ingolstadt

Ingolstadt

Emme tajunneet varautua siihen,ettei kaikkialla Euroopassa saa ruokaa koko päivää, kuten Suomessa. Taas kävi näin, että nälkäisinä kolkuttelimme viinitupien ovilla, jotka avattaisiin vasta iltaseitsemältä. Mutta meillä kävi lopulta tuuri. Löysimme pienen puodin, joka myy käsintehtyjä ravioleja, antipastoja sekä joitain muita italialaisia elintarvikkeita. Myymälän lisäksi paikassa on kolme pöytää paikan päällä herkutteleville. Rouva ei puhunut englantia emmekä me juuri saksaa ja ruokalistan sanoista suuri osa ihan vieraita, mutta vaikka emme oikeastaan tienneet mitä tilasimme, lopputulos oli täydellinen: liha-, sitruunatuorejuusto- ja sienitäytteisiä ravioleja juuri sopivankokoinen annos. Kunpa niitä olisi jotenkin saanut tuotua kotiin!

München 073

Joulumarkkinoiden vuoksi lähdimme Saksaan, joten kävimme sellaisilla myös Ingolstadtissa. Illan jo hämärtyessä maisema verhoutui siniseen hämärään. Markkoinoilla oli hyvin tunnelmallista. Kojuissa myydään kaikenlaista, sekä jouluista että ihan arkista tavaraa. Minä ostin oletettavasti käsin tehdyn hopeakorun. Hinta (20 euroa) vähän mietitytti, voiko niin edullisesti saada hopeaa, mutta hyvin taisi käydä, sillä ainakaan nikkeliallergikkona en ole koruun reagoinut.

Ingolstadt
Sininen hetki joulumarkkinoilla

Ingolstadt

Ingolstadt

Ingolstadt

Ingolstadt

Siitä, kun viimeksi olen ollut saksalaisella moottoritiellä, on aikaa yli 30 vuotta. Paljon olen kuitenkin kuullut puhuttavan nopeusrajoituksettomista teistä, joilla kaahataan hullun lailla. Münchenin ja Ingolstadtin välillä suurimman osan matkasta oli sama 120:n rajoitus kuin meillä Suomessa. Kun rajoitus päättyi, vauhdit kyllä nousivat, mutta vähemmän kuin olin kuvitellut. Kuusikaistainen tie tuntui toimivan aika hyvin. Äärimmäisenä reunassa hitaimmat, keskellä jonkin verran vauhdikkaammat ja toisessa reunassa kiireisimmät. Jonkin verran näkyi kaistapujottelua, josta aina aiheutuu jarruttelua. Pitkiä matkoja en haluaisi vuokraamon halvimmalla vuokra-Hyundailla noilla teillä ajella.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 comments

 1. Ingolstadt on mulle tuttu kaupunki kahen vuoden takaiselta reissulta, tosin kesäaikana. Olis kiva joskus käyä joulun aikaan Saksan joulutoreilla, on varmaan hieno tunnelma..

 2. Ja toivotan myös Hyvää Joulua ja mukavia reissuja myös ensivuodelle! 🙂

 3. Maailmassa on kyllä kamalan paljon tosi upeita ja eksoottisia paikkoja. Mutta jostain syystä mulle tulee todella kotoisa olo Etelä-Saksan alueesta lukiessa 🙂 No olenhan viettänyt siellä pitkiä aikoja. Upeita maisemia, ja ihania pikkukyliä. Ja kaikki yleensä toimii. Siltikin Itävalta on ehkä lempparini, muistuttaa paljon Saksaa, mutta tunnelma on jo hieman rennompi. Kiva, että teilläkin oli ilmeisen onnistunut reissu 🙂

  Milla

 4. Minulle tämä oli ensimmäinen kerta Saksassa sitten lapsuusvuosien. Vaikka en osaa kieltä yhtään, kaikki tosiaan toimii. Jouluihminenkään en ole, mutta joulumarkkinat tosiaan olivat käymisen arvoisia. Saksankielisen Euroopan suosikkini lienee edelleen Sveitsi, paitsi että olen ollut vain ranskankielisillä alueilla… Miten paljon olisi vielä nähtävää, pelkästään Saksassa!

  Anskuli, aivan ihanaa joulua ja uutta vuotta sinullekin!

 5. Saksassa on tosiaankin paljon kauniita pikkukaupunkeja. Heidelberg on yksi suosikeistani ja Bodenseen alueen kaupungit ovat myös tosi kivoja, Mainaun kukkasaarta unohtamatta.

 6. Kiitos, Frau, vinkeistä. Pidän mielessä, jos vielä liikun kulmilla.

 7. Facebookin puolella jossain sanottiin, että on epäkohteliasta kommentoida jotain ihan vanhaa juttua, mutta ehkä se ei päde blogeihin. Törmäsin tähän kun tsekkasin tulevaa matkaamme varten Jordaniaa ja Qataria. Ingostadt -juttusi on taas kiva muistutus siitä miten eri näkökulmasta ihan sama paikka näyttäytyy eri aikoina ja eri suunnasta eri ihmisille. Poikkesimme sinne joskus varmaan jo kohta parikymmentä vuotta sitten autolla Eurooppaa kiertäessämme, ja vaan siksi, että tiesimme Audimme olevan tehty Ingonstadtissa. Piti vilkaista autotehdas siellä, Audi-faneja kun olemme kummatkin 🙂 Ei ollut kesällä joulumarkkinoita eikä silloin vielä outlet-kyliäkään. Mutta toisaalta te ette ehkä kiinnittäneet huomiota autotehtaaseen 🙂

  1. Kivahan se on, että vanhoja juttuja luetaan! Kommentti on siitä vain elävä todiste. 🙂 Itse asiassa olimme aikeissa mennä Audi-museoon (autofriikki mies), mutta päivä oli venähtänyt jo liian pitkälle ja museo ehtinyt mennä kiinni.