Type and press Enter.

Ilves – Tampereen hotellilegenda

Ennen tämän vuoden Tampereen-visiittejäni olen jalkautunut kaupunkiin suunnilleen kymmenen vuoden välein. Käsitykseni Tampereesta ovat siksi olleet aivan olemattomat. Kuitenkin joitain legendaarisia tamperelaisuuksia olisin voinut luetella, ja yksi niistä olisi ollut hotelli Ilves. Turkulais-helsinkiläiselle minulle se on yksi Tampere-ikoneista, ylväs hotelli ja maamerkki keskustassa, Tammerkosken rannassa.

Ilman ennakko-odotuksia menin hotellille, koska jossakin oli yövyttävä. Aula on kuin missä tahansa hotellissa – mutta tiskin takana ihania hämäläisiä. Kolmatta kertaa majoituin tänä vuonna Tampereella Sokos Hotellissa, ja joka kerta respan henkilökunta on saanut minut tuntemaan itseni tervetulleeksi. Hyvillä mielin nappasin hissin 14. kerrokseen.

Siellä rakastuin.

Se näkymä! Huoneeni ikkunasta avautui Tampere. Näin Tammerkosken, Näsinneulan, vanhoja tehdaskiinteistöjä, jotka tekevät Tampereesta juuri sen vanhan teollisuuskaupungin, mikä se on. Ikkunan takana näkyi kevät, pienillä hiirenkorvilla olevia puita ja aurinko. Kun jaoin maisemasta kuvan Twitterissä, kirjoitin: “Voinko poistua huoneesta? Mikä näköala!” Ajattelin ottavani minibaarista pienen pullon viiniä ja istuvani koko illan ikkunalla katsomassa ulos.

Hotelli Ilves

Hotelli Ilves

Hotelli Ilves
Sänky oli yhtä mukava, kuin miltä se näyttää. Ilveksessä nukkuu hyvin.
Hotelli Ilves
Mutta parasta sängyssä oli tämä näkymä.

Ilves kuuluu Original by Sokos Hotels -ketjuun. Original-hotellien sanotaan olevan keskeisellä paikalla sijaitsevia, mutkattomia hotelleja, joissa otetaan paikallisuus huomioon. Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen paikallisuudesta, jos puhutaan Tampereesta? Niin juuri, mustamakkara. Kyllä vain sitä oli tarjolla aamupalalla, joka toki tarjosi runsaasti muitakin vaihtoehtoja, jollei paikallisherkku maistu heti aamusta. Maailmalta lienee monelle tuttua, että hotellin aamiaisella joku valmistaa kananmunan asiakkaan toiveiden mukaan. Tällainen piste on myös Ilveksessä. Silmiinpistävän runsaasti näytti olevan myös gluteenittomia tuotteita.

Hotelli Ilves
Olen helppo, mutta minut tämä sai hyvälle tuulelle.

Huoneessa tietenkin auoin kaikki kaapit ja laatikot tutkiakseni, mitä ne ovat syöneet. Tein positiivisia havaintoja: Löysin silitysvehkeet, jotka minusta saisi olla jokaisessa hotellissa. Pidän myös siitä, että hiustenkuivaaja on ihan oikea, ei sellainen seinässä kiinteästi tököttävä lehmänhenkäys, jonka teho on sama kuin yrittäisi puhaltamalla saada tukkansa kuivaksi. Minibaari oli hyvin varustettu (limuista toinen olisi minusta saanut olla kevytversio), mutta erityisen iloiseksi minut teki “kuivaruokakaappi”: mikä valikoima, jos sokerihiirelle tulee pakottava tarve.

Hotelli Ilves

Original Sokos Hotel Ilveksessä on myös hiljattain remontoitu spa-osasto. Olen huono suomalainen, koska en juuri sauno, mutta tokihan tämäkin osa hotellia piti käydä tutkimassa. Spa-osasto on ehkä vähän hieno nimi saunasta, uima-altaasta ja porealtaasta, mutta tilat ovat viihtyisät, allas ihan hyvän kokoinen uimiseen ja poreallasseurani mukaan hotellin altaaksi jopa vesi verrattain lämmintä. Aivan huippupaikka spa kuitenkin on, jos ajattelen väsyneenä hotellille raahustavaa työmatkalaista, perheen kanssa Tampereella yöpyvää (pieni lastenallaskin leluineen on) tai vaikka ystäväporukan kanssa Tampereen iltaan ja yöhön valmistautuvia. Minulla oli oma uimapuku mukana, mutta ainakin naisten puolella oli saatavilla myös lainavermeitä tarvitsevalle. Omat pesuaineet pitää huoneesta ottaa mukaaan, jos kaipaa muuta kuin suihkusaippuaa.

Ilves

Hotelli Ilves

Vaikka poistuinkin huoneestani ja sen uskomattomasta näköalasta nauttimasta, ihailin sitä vielä viimeisenä illalla. Verhot jätin raolleen, että saatoin aamulla tiirailla Näsinneulaa heti herättyäni.

Hotelli Ilves

Yhteistyössä Original Sokos Hotel Ilveksen kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments

  1. Tää postaus ei kyllä pettänyt! Me kans vähän uhrattiin muutama silmäys tämän Ilves-hotellin suuntaan, ja todellakin voisin lähteä tännekin yöpymään. Ihan mahtavaa, että on suomalaisissa pienemmissäkin cityissä varaa valita majoitus kunnon näköaloilla.

    1. On muuten käsittämätöntä, kuinka paljon hotelleja Tampereella on ihan keskusta-alueella. Sokoksella neljä, Cumuluksiakin useampi, Scandic ja mitä noita nyt oli. Olen päässyt testailemaan nyt kaikki Sokokset. Yksi hotellijuttu on siis vielä tulossa. Minä tykkäsin kaikista! Näköalojen suhteen Ilves (ainakin minun näköalani) pesee Tornin mennen tullen.

  2. Oi Ilves! Tuolla hotelilla on erityinen paikka sydämessäni, sillä me mentiin kihloihin tuolla 🙂 Asuessani Tampereella, kävin vain yökerhossa Ilveksessä. Poismuuton jälkeen olen yöpynyt pari kertaa ja aina nuo näkymät lämmittää mieltä. Upeita kuvia!

    1. Iik! Romantiikkaa Ilveksessä. <3 Ilveksen yökerho on varmaan ihan legenda. Harmi, että se ei ollut torstai-itana auki.