Type and press Enter.

Hotelli – mikä ihana keksintö juhlijalle!

Kaupallinen yhteistyö: Sokos Hotels

Onko sinulle käynyt joskus niin, että tulet perjantaina töistä täysin virkeänä kotiin, siivoat energisenä, käyt suihkussa ja lähdet tarmokkaana ystävien kanssa kohti illan rientoja? Ei minullekaan. Viime perjantaina oli taas muutama muuttuja ennen kuin sain hypättyä junaan kohti Sokos Hotelli Vantaata, naisteniltaa, omia pikku pikkujouluja ystävän kanssa. 

Staycation-konsepti on alkanut miellyttää minua yhä enemmän. Vaikka kohde olisi lähellä kotia, kuten minulla nyt paikallisjunamatkan päässä, on yksikin yö hotellissa jo täydellinen irtautuminen arjesta. Kun valmistautuu iltaan, on ainakin oma juhlafiilikseni asteen verran korkeammalla, kun en näe imuroimatonta lattiaa, koska ei siivoamiseen ollutkaan aikaa ja energiaa. Entä ajatus taksijonosta hyytävässä marraskuun yössä, kun päällä on kuitenkin vain mekko ja sukkikset (tai miehellä ehkä puvun housut tai farkut ilman pitkiä kalsareita, joissa harva kuitenkaan yöhön lähtee, ja vähän parempaa tanssikenkää)?

Sokos Hotel Vantaa

Sokos Hotel Vantaa

Sokos Hotel Vantaa

Myönnän myös, että olen valmis tekemään monenlaista nykyään välttääkseni takseja, koska hinnoittelu on mennyt ihan villin lännen meiningiksi. Hyvinkin paljon puhuttelevampi on puhtailla lakanoilla pedattu sänky, mahdollisuus jatkaa tyttöjen juttuja vielä meikkien pesemisen jälkeen ja valojen sammuttua ja vielä aamulla jonkun muun valmistama aamiainen (ja pikkujoulujen jälkeisen olotilan korjaavat vähän syntiset pekoni ja munakokkeli, joita en ikinä paistele kotona). 

Näin toimii suunnilleen täydellisen tyttöjen pikkujouluillan resepti:

 1. Raahustakaa hotelliin.
 2. Avatkaa skumppa.
 3. Käykää suihkussa ja yrittäkää peittää väsymyksen jäljet.
 4. Kaatakaa toinenkin lasillinen.
 5. Huomatkaa fiiliksen ilmiömäinen kohoaminen ja väsymyksen vaivihkainen haihtuminen.
 6. Havaitkaa nälkä.
 7. Syökää.
 8. Yllättykää bilettäneenne pikkutunneille.
 9. Kipaiskaa hotellille, ottakaa kengät pois ja rojahtakaa sängylle. Suokaa pieni ajatus sille, että taksijonoilijat notkuvat jonossa vielä, kun te aikanne hihiteltyänne jo onnellisina nukutte.
 10. Herätkää, syökää aamiainen ja lähtekää askel ja mieli kevyenä kotiin.

BONUS: Toistakaa aina tarvittaessa.

Samaa resepti on vapaasti kopioitavissa ja tekijänoikeuksia rikkomatta muunneltavissa uudenvuodenbileisiin, vappuskumppien jälkeisiin iltoihin, firman pikkujouihin, teatteri- ja peli-iltoihin, futismatseihin ja jälkipeleihin, romanttisiin vuosipäiväiltoihin… tai miksei ihan muuten vain. 

Sokos Hotelleja on ympäri Suomen, ja oman juhlien jälkeisen sänkysi löydät täältä

Sokos Hotel Vantaa

Sokos Hotel Vantaan kuuluisa bilemaine on täyttä totta!

Sokos Hotel Vantaan bilemaine on legendaarinen. Jotain taikaahan siinä täytyy olla, kun se on vuodesta toiseen pitänyt suosionsa. Yksi tärkeimpiä syitä on epäilemättä ravintola Tulisuudelman keikat. Meidän pikkujouluiltanamme lavan ja yleisön valloitti Anssi Kela. Keikkapaikkana Tulisuudelma on aika kiva, koska siellä on suurehko tanssilattia seisoskelijoille ja musiikin mukana huojujille mutta myös paljon istumapaikkoja niille, joille keikka on lähinnä taustamusiikkia.

Tulisuudelma

Tulisuudelma

Tulisuudelma

Tulisuudelma

Tulisuudelma

Saman katon alla on Tulisuudelman lisäksi myös Amarillo nälkäisille, yökerho Night Vantaa (ihanan ironisesti Ruotsin-laivateemaan nimettyine keulabaareineen ja laivadiskoineen) ja karaokebaari Hertas, jossa vedetään sekä tunteella että taidolla. Kokonaisuuden kruunaa hotellin portaikossa korkealla keikkuva valtava diskopallo. Pelkästään sen näkeminen saa hymyilemään. 

Amarillo

Amarillo

Amarillo

Toinen hymyilyttävä asia oli huoneemme “Huone 105” (jonnet ei muista), jonka seinällä hymyilee galleria suomalaisia muusikoita, ovensuussa vastaanottamassa ovat Armi ja Danny, ja jos eivät biisin sanat ala soida korvissa jo huoneen nimen nähtyä, alkavat takuulla soida, kun näkee ne huoneen seinällä. “Huone 105” on yksi Sokos Hotelli Vantaan Superior King teemahuoneista, joissa on muuten aivan mahdottoman leveät sängyt. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments

 1. Cinderella-simulaattori on minulta vielä kokeilematta, mutta varmaan pitäisi joskus. Oliko tuo huone poikkeuksellisen matala? Näyttää siltä, että ikkunat ovat tosi pienet ja katto tosi matalalla.

  Staycation on kyllä mainio konsepti. Minä jonain kesänä onnistuin saamaan Strand Hiltonista huoneen suunnilleen 80 eurolla ja olinkin sitten kolme yötä siellä. Espoolaistuneelle se oli oikein mainio “reissu”.

  1. Huone oli kyllä normaalin korkuinen, mutta ikkunat epäilemättä rakennusaikansa trendin mukaiset. Tuo huone oli kulmassa, joten ikkunoita oli pariin suuntaan. Kuvista sitä ei onnistu näkemään.

   Jos maanpäällinen Ruotsin-laiva on kokeilematta, suosittelen kyllä etenkin keikkailtoina, jos vain mieluisa bändi löytyy. Onhan siellä tanssi-illat ja muutakin ohjelmallista iltamaa. Espoon miehelle uusi staycation-kohde voisi siis olla Vantaalla.

 2. Itse liputan staycationia! Varsinkin pikkujoulujen jälkeen tuo kuulostaa täydelliseltä reseptiltä!

  1. No eikö! Vähän juoda skumppaa, pitää hauskaa ja kaatua sänkyyn. Aamulla joku muu kokkaa. 🙂