Type and press Enter.

Hongkong TOP 20 -tekemiset

Kun puhuin Hongkongin ja Filippiinien kalleudesta, moni lukija tulkitsi, etten pitänyt Hongkongista. En minä niin sanonut. Pidin hyvinkin. Mutta kallis se oli. Tein paljon mukavia asioita, viihdyin mainiosti, milloin en ollut jumissa ruuhkassa, ahdistuneena oman tilan täydellisestä menettämisestä. Viidessäkin päivässä ehtii saada paljon kokemuksia, tehdä monenlaista, nähdä ja kokea. Tekstissään 20 Ultimate Things to Do in Hong Kong Fodor’s Travel listaa omat 20 Hongkong-suosikkiaan. Koska itse en osaa kokemuksia arvottaa, lainaan härskisti heidän listaansa ja fiilistelen omilla kokemuksillani.

Lista ei suinkaan ollut matkaoppaanani reissussa, mutta yllättävän monia juttuja oivalsin tehdä ihan omin päin.  

1. Näkymien katselu Victoria Peakilta

Victoria Peakilta näkee yli Hongkongin pilvenpiirtäjämeren. Siellä voi syödä ja juoda, ulkoilla tai ottaa tuhat selfietä, kuten paikalliset. Vuosia sitten ensimmäisellä reissulla Hongkongiin olen ollut ylhäällä illalla. Oli mukava katsoa, miten ilta tummui ja kaupungin valot syttyivät. Mutta kyllä vain näky on vaikuttava sekä päivällä että illan jo pimennyttyä. 

Untitled

2. Dim sumien syöminen

Minulla oli pakkomielle dim sumeista. Sain aivan julmetun hyviä jo toisena päivän lounaalla, ja sen jälkeen olin jäädä ilman ruokaa, kun vain etsin dim sum -paikkoja. Tässä pienessä ruokalassa oli hyvä valikoima erilaisia muta sen verran nuiva palvelu, että lähdin pois, vaikka olisin yhden setin kyllä mieluusti vielä ahneuksissani syönyt.

Untitled

Untitled

3. Junk boatin vuokraaminen

Taas kerran Kowloonin puolella vastarannan valoja ihastellessani katselin vähän haikeana punaista junk boatia siinä rannan tuntumassa. Tämä oli taas niitä ohikiitäviä hetkiä, jolloin tuntui pahalta olla reissussa yksin. Ei kai kukaan vuokraa bilevenettä yksinään. Ei sen puoleen kyllä varmaan kaksinkaan, joten tunne meni pian ohi. Mutta kyllä minusta voisi olla kiva kelluskella veneellä hyvässä porukassa ja siemailla viiniä. 

Untitled

4. Star ferryllä ajelu

Hongkongin halpojen ja kivojen tekemisten listalla Star ferry nousee korkealle. Kowloonin ja Hongkongin saaren välillä liikennöivältä lautalta näkee kaupungin siluetin kauniisti molemmilta puolilta yhden lyhyen lauttamatkan aikana. 

Untitled

5. Katumarkkinoille osuminen

Jos minulta kysyy, en oikein tiedä, miksi katumarkkinoille pitäisi mennä. Muutamien läpi kävelin, mutta myyvät lähinnä piraattituoteita ja muuta roinaa. Tietenkin jos haluaa ostaa väärennettyjä luksustuotteita parilla eurolla, niin sitten. 

6. Suuren buddhan tuijottaminen

Olen nähnyt tuon suuren buddhan edellisellä kerralla Hongkongissa. Olen ihmetellyt sen valtavaa kokoa sateessa Lantaun saarella, joutunut bussikolariin matkalla sinne ja ottanut buddhasta kuvankin. Mutta se kuva on niin luokattoman huono, etten kehtaa sitä julkaista.  

7. Vaeltaminen Dragon’s Backilla

Oma vaelteluni rajoittui kolmen kilometrin kierrokseen Victoria Peakilla. Siemailin take away -viiniä ja ihailin alhaalla levittäytyvää kaupunkia. Ei tätä ihan vaeltamiseksi siis voi sanoa. Mutta tosiulkoilijallekin Hongkong tarjoaa mahdollisuuksia. Yhden sporttitytön näin hikisenä hississä, kun hän oli palaamassa aamukävelyltään ja minä vasta kammennut itseni ylös sängystä. 

Untitled

Untitled

8. Vedonlyöminen raviradalla

Tästä en osaa sanoa mitään. En käy raveissa. En lyö vetoa.  

9. Temppelivierailut

Vierailen aina uskonnollisissa paikoissa, jos se vain on mahdollista. Eivät Hongkongin temppelit kovin paljon toisistaan eroa, mutta ei niitä yksi silti riittänyt. Joku joskus kysyi, eikö yhden moskeijan nöhtyään ole nähnyt vähän kuin kaikki. No ei todella. Ihmisethän niissä usein ovat kiinnostavampia vielä kuin rakennukset. 

Hongkongissa en menisi temppeleihin, jos olisin astmaatikko. Sen verran tiheä on savu, kun ihmiset käryyttävät suitsukkeitaan. Silmien kirvelemiseltä ei voi välttyä. Mutta temppelit ovat omassa räikeässä värikkyydessään kiehtovia. Joulun aikaan niissä oli väkeä ihan ruuhkaksi asti.

Untitled

Untitled

Untitled

10. Rentoutuminen puistossa

Puistot ovat pala vihreyttä suurkaupungin betoniviidakossa. Hong Kong Parkista on lisää kuvia täällä. Jotenkin minulle jäi tunne, että suomalainen näkee puistossa rentoutumisen eri tavalla kuin ainakin paikalliset. Me istuksimme helposti penkeillä tai lämpimällä makailemme nurmella, ehkä pelailemme jotain. Tällaista on minusta ollut myös vaikkapa Central Parkissa New Yorkissa. Hong Kong Park oli kiireinen. Se piti suorittaa – ja taas ottaa ne tuhat selfietä.   

Untitled

Untitled

11. Iltapäiväteen nauttiminen

Koska Hong Kong on entisiä Britannian siirtomaita, siellä on edelleen vallalla iltapäiväteekulttuuri. Etenkin suuret hotellit mainostavat omia iltapäivähetkiään. Sain kutsun nauttimaan teetä The Mira hotelliin. Olin saapunut kaupunkiin samana aamuna, jättänyt lentokoneaamiaisen syömättä ja torkkujen vuoksi lounaankin. Iltapäivätee täytti sen päivän kaikki ruokatarpeeni, koska ei sen jälkeen enää illallistakaan jaksanut. 

Koska en kehdannut sanoa, että vaihtaisin teen mieluummin vaikka kuohuvaan, join teenikin kiltisti. Mutta huomasin samalla jotain ihmeellistä: minä pidin siitä. Lipton pussista on minusta pahaa, mutta haudutettu, hyvälaatuinen ja maustettu tee oli oikeasti hyvää. Mutta kyllä vain teetä parempia olivat kaikki herkut. Tässä kirjoittaessa ja kuvia katsoessa tulee kaikenlaisia mielitekoja taas.

Untitled

Untitled

Untitled

12. Huippudrinksujen nautiskelu

Hongkongissa on paljon coctailbaareja, joista minulle suositeltiin erityisesti Quinarya. Juoma oli erinomaisen hyvää, mutta 20 euron hinnalla ei tehnyt enää mieli toista, vaikka baarissa oli kiva tunnelma ja wifikin toimi hyvin. Jälkimmäinen on tärkeä ominaisuus yksin matkustaessa. Muuten illanhämyinen baari olisi aika yksinäinen paikka, kun pimeässä ei näe muistikirjaankaan reissujuttuja kirjoitella. 

Untitled

13. Michelin-ravintoloissa syöminen

Hongkong on kuuluisa runsaasta Michelin-ravintoloiden tarjonnastaan, mutta minä en niiden kuluttamisesta. En oikeastaan ole halunnut edes opetella kulinaristiksi, koska ruokamatkailuun saisi uppoamaan niin tolkuttomasti rahaa. Niinpä en osaa niistä kertoa, mutta yhdestä voit lukea vaikkapa La Vida Loca 2.0 -blogista

14. Drinkki roof top -baarissa

Jos on Hongkongia kiva katsoa Victoria Peakin korkeuksista, on näkymä mukava myös roof top baarista, joita löytyi googlailemalla jokunen kymmenen niitäkin. Valitsin helposti metrolla lähestyttävän Aquan, jonka 30. kerroksesta on upeat näkymät satamaan. 

Untitled

Untitled

15. Tutustuminen taiteeseen

Myönnän, etten tutustunut tälläkään kertaa. Pitäisi olla reissussa kerralla pidempään, jotta malttaisin mennä sisälle, kuljeskella taiteen parissa. Ehkä minä jonain päivänä teen Hongkongissa vielä senkin. 

16. Mene rannalle

Rannalle meneminen vaatii minulla lämpimän sään, uikkarikelin. Voihan sinne tietenkin mennä ihan vain merta katsomaan, mutta koska olin matkalla kohti lämmintä, jätin rannat Filippiineille ja keskityin kaupunkielämään. Mutta jos milloin palaan kesällä, valkoiselle hiekalle pakeneminen hetkeksi voisi olla aika hyvä idea. 

17. Ostoksilla käyminen

Joulun ja uudenvuoden ajan alennusmyynnit houkuttelivat minutkin ostarille – mutta vain yhteen. Hongkong on shoppailijan paratiisi, ja vielä joitain vuosia sitten olisin epäilemättä villiintynyt siellä, mutta nyt lähinnä ihailin, kuinka kauniita liikkeet olivat. Niissä oli joissain kiva kierrellä vain sen vuoksi. Pari puseroa ostin Armani Exchangen alesta. Se tyydytti kaikki ostelutarpeeni. 

Untitled

18. Aamiainen dai pai dong -paikassa

Vielä kun tietäisin, mikä on dai pai dong -paikka. Taas turvauduin kuvahakuun, ja päädyin katsomaan kuvia katukeittiöistä. Olen niiden suhteen arka. Vaikka ruoka kypsennettäisiin hyvin, vielä on hygieniaongelmana lautasten ja muiden pesu, kun harvoin paikalla on juoksevaa vettä saati tiskikonetta. Tiedän jääväni todella paljosta paitsi, mutta paljosta jään paitsi viettämällä pari vuorokautta sänky+veski-kombossa.

19. Tutustuminen ulompiin saariin

Näkemättä nekin. Odottavat kesää, kuten rannat.

20. Hemmottelu spassa 

Haaveilen usein spasta ja kokonaisesta luksushemmottelupäivästä sellaisessa, mutta koskaan en ole ollut enkä luultavasti mene. En oikein tiedä, osaisinko olla ja rentoutua sellaisessa. Hieronnassa on mukava käydä, mutta muutaman päivän kaupunkilomasta en osaisi irrottaa puolikastakaan spassa oleiluun. Kuva ei siis liity tapaukseen kuin siten, että se on The Miran spasta, jonka tyylikkyyden näin, mutta vain ohimennen. 

Untitled

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 comments

 1. ♥♥♥♥♥

  … tahtoo takaisin!! Ihana Ping Pong, kuten kaupunki kaveripiirissäni tunnetaan. Hyviä vinkkejä olet kerännyt. Itselläni olisi muutama vakkarilemppari lisätä tuohon vielä, mm. eräs paikallisten kauppahalli, joka on vähän niinkuin meikäläisen torin ja kauppahallin sekoitus, mutta erittäin kiinalainen sellainen ja meno ja myytävät sen mukaisia – kaikki tiskit eivät siis herkimmille. Ehkäpä teen niistä joskus oman postauksen. Taitaa tosin olla, että täytyy käydä reissulla ensin, sillä en ole ihan varma, ovatko vinkkini enää ajankohtaisia näin monen vuoden jälkeen.

  P.S. Olen käynyt raveissa ja veikannut, jopa voittanutkin 😀 Enhän minä siitä mitään ymmärtänyt, mutta Happy Valleyn parasta antia oli mielestäni sen meiningin ja muiden ihmisten seuraaminen, sillä sellaista high lifea ja expat-kermaa siellä näki, että taitaisi meidän kotoinen Vermo jäädä aika pahasti kakkoseksi tunnelmaltaan. Vermossa en kylläkään ole koskaan käynyt, enkä myöskään tavallisesti uhkapelaa.

  1. Sosieteetin tarkkailuun pitäisi ehkä raveja kokeilla. Ehkä sitten, jos joskus menen pitkäksi aikaa. Ravit vähän kuin spa: ei lyhyestä lomasta. Paikalliset torit, markkinat ja kauppahallit ovat kiinnostavia. Mitä kauempana kotoa, sitä eksoottisempia ne ovat. Sian päät ja kaikki elävänä myytävät eläimet tahtovat olla mulle vähän liikaa.

 2. Todella hyvä listaus! 🙂 Ihan kamala pakkomielle päästä takaisin Honkkareihin!! Siinä kaupungissa on vain sitä jotain <3 Lamman saaren kalaravintoloissa kannattaa syödä lounasta. Seuraavalla kerralla haluan kyllä Happy Valleyn laukkakisoihin 🙂

  1. Jotenkin tämä kommentti jäänyt minulta huomaamatta. Anteeksi.

   Laukkakisoista minäkin innostuin kommentin vuoksi! Ja saarille tahdon myös, jos vain menen kesällä seuraavaksi. Listauksesta ei kiittäminen minua. Myönnän avoimesti varastetuksi. 😀

 3. Oi voi, Hongkongiin tekee kyllä mieli palata pian. Toistaiseksi ainokaisella vierailullamme sää oli katkuvasti harmaa, Hongkongin saaren siluettia tuskin edes näki Kowloonin puolelta. Viileääkin oli, kun saavuimme paikalle Phnom Penhin (ennen matkaa muuten kutsuin Phnom Penhiä Ping Pongiksi, kun en koskaan muistanut sen nimeä; ihan vain huomiona tuohon Hennan kommenttiin) yli 15 astetta lämpimämmästä säästä. Eikä niitä hyviä sandaalejakaan voinut pitää, kun varpaat palelivat. Pakko oli lentomatkoja varten varatuilla tennareilla kävellä ja ne eivät olleet hyväksi jaloille. Koivet olivat kuin tulessa loppuviikosta. Mutta silti tykkäsimme valtavasti, eikä vähiten dim sumien vuoksi. Siitä lähtien olemme syöneet dim sumeja aina kun on ollut tilaisuus. Ja Lontoossa on muuten ihan oikeasti dim sumeja tarjoileva ravintola nimeltään Ping Pong. 😉

  1. Jos jotain olen reissuillani oppinut niin hyvien kenkien merkityksen. 🙂 Ja hyvän ruoan, mutta huonommallakin ruoalla pärjää, mutta huonoilla kengillä oikein ei. Hongkongin kaltaisessa kaupungissa kirkas sää on kyllä mukava, kun vaikka Victoria Peakilta on aika turha yrittää katsella kovin kauas harmaassa tai sateessa.