Hemmoteltuna reissuun: kauneushoitola Helsinki–Vantaalla   

Hemmoteltuna reissuun: kauneushoitola Helsinki–Vantaalla   

                                                  *Kaupallinen yhteistyö: Kauneuskeskus Kristalli

Kauneuskeskus Kristalli

Kauneuskeskus Kristalli

Kauneuskeskus Kristalli

Kauneuskeskus Kristalli

Kauneuskeskus Kristalli

Helsinki–Vantaa on käynyt minulle vuosien varrella tutuksi. En halua käyttää matkarahojani jo kotikulmilla shoppailemalla tai syömällä ylihintaisia sämpylöitä. Koska kentälle pitää joka tapauksessa tulla – jos minulta kysytään – ihan älyttömän aikaisin, olen käyttänyt aikani istumalla loungessa ja juomalla viiniä. Ei ihan järkevin tapa sekään, sanoisin. Mitä tuona luppoaikana siis mieluiten tekisin? Kävisin hierojalla, hoidattaisin jalat kuntoon, jos olisin lähdössä kaupunkilomalle tai pitäisi riisua sukat ja paljastaa varpaat sandaaleissa, vahauttaisin sääret ja ehkä jonkin muunkin paikan, koska se on arjessa kuitenkin taas jäänyt.

Vaikka väitin tuntevani lentokentän, olin väärässä. Siellä on Schengen alueella, portin 28 kohdalla toisessa kerroksessa (Iittalan kaupan sisältä portaat ylös) Kauneuskeskus Kristalli, vastaus jokaisen kiireisen mutta ehdottomasti lomahemmottelua ansaitsevan keidas, jonka olemassaolosta en tiennyt. Samoissa moderneissa tiloissa toimii Rela-hierojat.

Varmasti on naisia (ja miehiäkin, tietysti), jotka muistavat arjen keskellä pitää huolta myös itsestään, mutta ainakin minulla helposti jää varaamatta aika jalka- tai kasvohoitoon. Ei siksi etteikö sille olisi tarvetta ja etteikö sen huomasi ihan paljaalla silmällä tai peilistä, mutta arjella on tapana viedä mukanaan. Kun olin lähdössä kaupunkilomalle Krakovaan, tiesin, että pitkistä kävellyistä päivämatkoista tulee paljon mukavammat, jos hoidatan jalkani kuntoon ennen matkaa. Puolessa tunnissa ehtii tehdä Calluspeeling-jalkahoidon, jossa kovettumat pehmitetään AHA-hedelmähapolla ja hiotaan pois. Toinen puoli tuntia tarvitaan, jos haluaa laitattaa myös kynnet.

Kauneuskeskus Kristalli tarjoaa myös muita puolen tunnin hoitoja, esimerkiksi pikakasvohoidon, kasvohieronnan ja manikyyrin. Korvissani pikahoito kuulostaa jotenkin epäilyttävältä, kuin vähän hätäisesti tehdyltä, mutta näin ei kuulemma ole, vaan puolessakin tunnissa ehditään tehdä vaikka mitä – kuten hoitaa minunkin jalkani ihanan pehmeiksi. Jos taas aikaa on enemmän ja haluaa hemmotella ja hoidattaa itseään pidemmän kaavan mukaan, tarjolla on kaikki kauneushoitolapalvelut ihonpuhdistuksista ripsien pidennyksiin ja geelilakkauksiin.

Pistäytyminen kauneushoitolassa on portti lomalle, hetki itselle. 

Vaikka lentokentällä on menemisen ja tulemisen välillä hektinenkin tunnelma, Kauneuskeskus Kristalli tuntui rauhalliselta. Lentokentän äänet eivät kuulu, vain taustalla vaimea musiikki. Ylellisen salongin tuntua siellä ei ole, mutta toisaalta se ei olekaan day spa, johon mennään viihtymään tunneiksi. Se on portti lomalle, hetki itselle, ja siihen tarkoitukseen minusta erinomainen. Hinnat ovat minusta myös samaa tasoa kuin paikoissa, joissa olen ennen käynyt. Pelkäsin lentokenttälisää, mutta sitä ei ole.

Niska-hartijajumittajana lentäminen on minulle välillä tuskaista. Milloin yritän nukahtaa ja pää retkahtaa, herään kipuun ja kiristyksen tunteeseen. Yritän usein käydä hierojalla ennen matkaa juuri tästä syystä. Kävin ennen viime reissua Rela-hierojilla lentokentällä, samoissa tiloissa, joissa Kauneuskeskus Kristalli toimii. Uudelle hierojalle meneminen on minusta aina vähän riski ja pelkään, että vastassa on silittelijä. Sanon aina, että en minä silittelystä maksa, sitä varten on elämässä ihan muut ihmiset. Ei tarvinnut pettyä: Turhan-niminen hieroja oli todella hyvä!

Lisätietoja ja ajanvaraukset:
Kauneuskeskus Kristalli tästä
Rela-hierojat tästä 

Kauneuskeskus Kristalli

Next Post:
Previous Post:
There are 10 comments for this article
 1. Avatar
  Emma at 13:07

  Täytyypä tsekata noi hinnat jos joskus tosiaan soisi itselleen hieronnan tai jalkahoidon ennen reissua! Mä olen myös niitä, jotka ovat lentokentällä vähintään 1,5 tuntia ennen koneen lähtöä, joten aikaa kyllä olisi 🙂

  • Avatar
   Annika Author at 15:38

   Minä rynnisin viime tipassa, jos se olisi mahdollista. 🙂 Mutta koska ei ole, on pakko miettiä kivoja tapoja hengailla kentällä. Nyt olen tainnut löytää sen mukavimman.

 2. Avatar
  Mimmu / 666places at 22:29

  Mahtava idea!!
  Mä haluisin hoidattaa koipeni kuntoon ennen lomaa mutta en koskaan kerkeä.. tosin lennänkin harvoin että siihen ei sopis mutta idea on todella mahtava!!
  Vitsi kun ois ollu keväällä tää oisin vienyt mun reissumimmit sinne hoitoon ennen lomaa!! Pistän kuitenkin korvan taakse mahdollista seuraava lentoreissua odotellessa…
  Tosin nuo hinnat kiinnostaa muakin..

  • Avatar
   Annika Author at 09:18

   Hinnat olivat minusta samaa tasoa kuin hoitoloissa, joissa olen ennen käynyt. Ajattelin olevan lentokenttälisää päällä, mutta ei ollut. Kaupunkilomalla oli muuten mukavampi kävellä, kun oli jalat hoidettu kuntoon!

 3. Avatar
  Annemaria/Samppanjaa muovimukista at 17:52

  Hyvä vinkki. Lentokentällä pitkä odottelu on usein tylsää ja kun lähtöä edeltää usein hirveä viime hetken hässäkkä, jalka- tai kasvohoito olisi tässä luksusta.

  • Avatar
   Annika Author at 20:30

   No just toi! Kentällä on aika vähän tekemistä, joten siinä odotellessa olisi ihana aina vähän hemmotella itseä.

 4. Avatar
  Paula – Viinilaakson viemää at 08:26

  No olispas ihanaa aloittaa loma juuri kauneushoitolasta! Valitettavasti joudun vielä odottamaan niin kauan kunnes matkailen ilman noita muksuja. Mutta kuulostaa kyllä ihan ideaalilta ajatukselta varsinkin pitkän välilaskun ajaksi. Muutoin en varmaan tule kentälle tarpeeksi aikaisin että ehtisin hoitoihin.

  • Avatar
   Annika Author at 20:31

   No lapset isän kanssa jonnekin tenavanurkkaan ja äiti hoitoon. On paljon parempaa seuraakin lennolla saatuaan hetken aikaa itselleen. 🙂

 5. Avatar
  Laura Laakso/Matka maailman ympäri 80 vuodessa at 20:22

  Tämä täytyy laittaa joskus kokeiluun. Olisi ihanaa käydä kasvohoidossa tai hierojalla ennen pitkää lentoa.

  • Avatar
   Annika Author at 20:32

   Pitkä lento pitäisi aina aloittaa hieronnalla. Ainakin minä niskajumisena en oikein tiedä, miten penkissäni pyörin, jos alkaa oikein vaivata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.