Type and press Enter.

Hanoi – kun rautatie halkoo kaupungin

On jännä, millaisista asioista tulee suosittuja. Monet nuoret epäilemättä löytävät kohteita Instagramista, ja paikalle menemiseen on vain yksi syy: minäkin haluan jaettavaksi kuvan juuri täältä. Hanoissa tällainen on kaupunkia halkova rautatie. Jostain päin maailmaa olen nähnyt videota, miten kaupungin halkovan junan tieltä raivataan muutaman kerran päivässä kokonaiset markkinat syrjään ja levitetään ne taas junan mentyä takaisin. Hanoin radan molemmin puolin on asutusta, joitain kahviloitakin, mutta mikään ei levittäydy suoraan radalle. Mitään ei tarvitse kerätä pois. Paitsi turistit, jotka haluavat vielä yhden kuvan raiteilla. 

Ja kyllä minä olin yksi heistä. 

Hanoi railway in the city

Hanoi railway in the city

Hanoi railway in the city

Hanoi railway in the city

Hanoi railway in the city

Hanoi railway in the city

Hanoi railway in the city

Hanoi railway in the city

Olen nähnyt paikan ennenkin, jakanut siitä kuvia ennen kuin se oli näin suosittu ja merkittynä karttoihin. Tällä kertaa hengailin raiteilla parikin kertaa. Ajatuksessa on jotain viehättävää. Ihmiset elävät normaalia elämää, ja muutaman kerran päivässä kaikki pysähtyy. Silloin paikalliset vetäytyvät koteihinsa ja turistit kääntävät kameransa itsensä sijaan kohti junaa. Raiteilla oli kivoja kohtaamisia. Juttelin pitkään australialaisen pariskunnan kanssa, joka kirjoitti omasta junakokemuksestaan omaan blogiinsa

Ensimmäisen kerran muuten tein jotain valmistautuakseni ottamaan tietynlaisen kuvan. Se tuntui jopa vähän naurettavalta, mutta oikeastaan siitä jäi hyvä fiilis. Ei siksi, että sain kivan kuvan, vaan siksi, että tein yhden pienen vietnamilaistytön oikein onnelliseksi hetkeksi. 

Hanoi railway in the city

Hanoi railway in the city

Hanoi railway in the city

Hanoi railway in the city

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 comments

  1. Hyviä otoksia, ja kiva katsoa niitä nyt, keväällä hengailtiin samoissa maisemissa. Juna vaan jäi näkemättä, ja tuo hauska aikataulu. Tuli ihan ikävä sun Hanoin kuvia katsellessa, jäi kyllä hyvät fiilikset paikasta. Odottelen sun lisäpostauksia Pohjoisen tourneesta innolla, olisi varmasti agendalla lähivuosina. Minuakin nimittäin joku vetää aina takaisin Vietnamiin.

    1. Vietnam on houkutteleva. Nyt olen nähnyt sitä sen verran paljon, että taitaa olla tauon paikka. Pohjoisessa oli paljon hyvää mutta myös syitä, joiden vuoksi lähdin maasta nopeammin kuin olin ajatellut. Vähän hitaasti päivittyy blogi, mutta juttuja tulee kyllä.

  2. Upeita kuvia ja symppis tuo tyttö 🙂 En yhtään ihmettele, että halusit mennä ottamaan kuvia tuonne. Hanoi ja Vietnamin pohjoisemmat osat kiinnostaisi minua (mikäköhän matkakohde ei toisaalta kiinnostaisi….), joten näitä on kiva lukea.

    1. Tuo on jollain tapaa aika uniikki kohde, vaikka kai noita ratoja menee muuallakin. Tyttö niin ilahtui pallosta. Se pääsi kertaalleen jo karkuun, mutta onneksi paikalla ollut turistityttäö sai sen kiinni.

  3. […] Hanoi – kun rautatie halkoo kaupungin […]