Type and press Enter.

Haltia Lake Lodge – glampingiä Nuuksion kansallispuistossa 

Haltia Lake Lodge on juuri sitä, mitä Etelä-Suomen majoitustarjontaan on kaivattu: vastuullisuuspalkittu hotellitasoinen majoitus Nuuksion kansallispuistossa, julkisten liikenneyhteyksien päässä, kiva ravintola, sauna ja huippupalvelu. Minua siinä puhutteli erityisesti glamping-mahdollisuus puolen tunnin ajomatkan päässä kotoa. Voiko tämän helpommin tehdä irtiottoa arjesta kuin siirtyä ihan erilaiseen ympäristöön töiden jälkeen, nauttia illan ja lähteä aamulla töihin? Tietenkin pidempi aika irrottaisi paremmin, mutta pienet – vaikka vain yhden yön – arkipaot ovat ihan liian aliarvostettuja.  

Kaupallinen yhteistyö: Haltia Lake Lodge

Haltia Lake Lodge aloitti toimintansa vasta korona-aikana, jolloin Uudenmaan sulku ja kansallispuistojen räjähtänyt suosio mahdollistivat sen hyvän alun muuten surkeasta epidemiatilanteesta huolimatta. Kotimaanmatkailubuumi jäi onneksi vielä minullekin vähän päälle, vaikka maailma onkin avautunut, koska juuri tällaisia lähielämyksiä olen tietämättäni kaivannut jo ennen pandemiaa. 

Glamping on siis telttailua mutta upgreidattuna sellaisellekin, joka ei makuupussia ja trangiaa rinkassa kantaen lähde metsään. Silti – sisäveskistä, mukavasta sängystä, lämmityksestä, jääkaapista ja muista mukavuuksista huolimatta – tämäkin vaihtoehto tuo fiiliksen telttailusta. Ollaan luonnossa, ikkunasta voi nähdä eläimiä, telttakankaan läpi kuuluu luonnon ääniä, pingotettua kangasta pitkin maahan valuva lumipeite saattaa herättää yöllä – ja jos oikein hyvin (tai huonosti, näkökulman mukaan) käy, voi aamulla nähdä omalla terassillaan ilveksen öisen fiestan jäänteet. Meillä ei käynyt tuuria ilveksestä, mutta talven toistaiseksi ainakin viimeinen ihan hurja lumipyry yllätti. 

Haltia Lake Lodge
Haltia Lake Lodge
Haltia Lake Lodge

Haltia Lake Lodge on saanut Euroopan parhaan vastuullisen hotellin palkinnon viime vuonna. Sillä on myös muun muassa Green Key -sertifiointi osoittamassa kestävän matkailun periaatteiden noudattamista. Suuri osa vastuullisista teoista ei näy vieraille, mutta esimerkiksi kierrätysmateriaalien hyödyntämisen voi huomata ravintolassa, jossa aterimet ovat eriparia, hyllyt tehty vanhoista matkalaukuista, naulakot puusuksista, ja aamiaisella kuulla, kuinka läheltä ruoka tuodaan. Kapeasti ajatellen pieniä tekojahan nämä ovat, mutta arvostan aina, milloin bisnestä tehdessä ympäristö on tärkeänä osana mukana suunnittelua.  

Haltia Lake Lodge
Untitled

Glampingiä ei Suomessa ole vielä kovin paljon, mutta se on ikään kuin maalla oleva vastine vedessä kelluville Aurora Huteille. Niissä on oikeastaan aika samat mukavuudet ja samat puuttuvat. Haltia Lake Lodgen teltoissa on siis jäädyttävä sisä-WC, mutta ei juoksevaa vettä. Peseytymään pystyy saunassa (vuorot miehille ja naisille sekä mahdollisuus vuokrata oma saunavuoro sopuhintaan), kädet pesemään teltassa. Tilava jääkaappi mahdollistaa omien eväiden (samppanjan!) mukaan tuomisen, mutta ruoan laittoon on vain vedenkeitin, mutta päärakennuksen ravintola pitää huolen ruokapuolesta.  

Glamping on mahdollista ympäri vuoden. Meille tuli pakkasyönä vähän kylmä, mutta syylliset olivat peiton alla, eivät missään meistä ulkoisissa tekijöissä: emme paneutuneet lämmittämishommaan riittävästi. Teltan sai kyllä niin lämpimäksi, että olisi voinut vaikka nakusillaan oleilla (peiton alla tai päällä).  

Sijainniltaan Haltia Lake Lodge on mainio kaikenlaisille luontotyypeille. Aktiivisimmille on kolmen minuutin kävelymatka Luontotalo Haltialle, luonto aukeaa ovelta, laskettelukeskus on minuutin ajomatkan päässä. Vähemmän aktiivinen voi kuikuilla luontoa omalta parvekkeelta. Meillä oli lumikengät mukana ja käytiin pienellä kierroksella ennen illallista, saunaa ja samppanjaa. Ei muuten huono tiistai – vai mitä sanot?    

Haltia Lake Lodge

Mitä luulet, pitäisikö lähteä telttailemaan? Oman glamping-kokemuksesi voit varata tältä.

Olen muuten ryhtynyt aikuistiktokkaajaksi, mitä en ikinä uskonut tapahtuvan. Yksi videoistani on juuri Haltia Lake Lodgesta. Ei siinä ehkä mitään erityisesti uutta ole, mutta tunnelmallista musiikkia ainakin. Saa alkaa seurailla, jos tällainen sisältö kiinnostaa.

@travelloverblogi

Haltia Lake Lodgessa voi yöpyä glamping-teltassa ympäri vuoden. Se on Nuuksion kansallispuistossa, johon pääsee vaikka bussilla melkein ovelle. Mahtava staycation! #visitespoo #kotimaanmatkailu #haltialakelodge

♬ Winter Song – Sara Bareilles & Ingrid Michaelson

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 comments

  1. Olenkin kuullut tästä, tämä vaikuttaa todella kivalta. Sopisi meille täydellisesti, tuollainen paikka luonnon keskellä. Muutamassa Aurora Hutissa ollaan oltu, niitäkin on muuten maalla. Ollaan tykättyy niistäkin paljon.

    1. Omat kokemukseni ovat vain vedestä, ja kelluminen taitaa olla niiden idea, mutta totta, onhan niitä vaikka missä. Haltia Lake Lodge on kyllä ihan super.