Type and press Enter.

Gozo Segway vie vaikka elokuvamaisemiin

Ehkä parasta, mitä voi tehdä kypärä päässä, on ajaa Segwaylla. Vielä parempi on, jos voi ajella pari tuntia pitkin pieniä gozolaisia kyliä ja vähän maastossa, nähdä uskomattoman kauniita paikkoja ja karua luontoa, joka maalis-huhtikuun vaihteessa oli kuulemma vielä vihreimmillään ennen kuin kesän kuivuus alkaa. Gozo Segwaylla on lukuisia reittejä ympäri saaren, ja ainakin By the sea -niminen oli ihan huippu. 

”She is born with the Segway”, said no-one ever, mutta ehkä minä kuulin, mitä halusin kuulla, kun oli aika vähän harjoitella ennen liikenteen sekaan lähtemistä. Ensimmäisestä kerrasta alkaen minusta on kyllä tuntunut, että Segway olisi minulle ominaisin tapa liikkua, jos vain voisi valita. Ja tietenkin täysillä, mutta se ei ollut tällä kertaa mahdollista, koska samalla retkellä oli maltalainen perhe, jonka asteen verran vaarallisen mutsin mukaan laskettiin vauhti koko porukalle. 

Gozo Segway

Gozo Segway

Gozo Segway

Gozo Segway

Mutta siellä me sitten mentiin. Oli hassua ajaa tien vasemmalla puolella, mutta se alkoi hyvin pian tuntua ihan luontevalta. Välillä nenään haisi navetta, jostain tuli vastaan traktori tai vihannesauto, goxolainen versio suomalaisesta kauppa-autosta. Parhaille näköalapaikoille pysähdyttiin hetkeksi. Kuoppaisilla teillä kaipasin maastovehjettä, mutta hyvin tien koloja kiersi tavallisellakin. Maltalla tiet eivät vissiin ole rahanjaossa ensisijaisia. Päätiet ovat kunnossa, mutta pienempiin ei ole panostettu ihan vähään aikaan. Sama huomattiin myöhemmin skootterilla ja fillarilla ajellessa. 

Gozo Segway

Gozo Segway

Gozo Segway

Olisin taas voinut ajella vaikka maailman ääriin, tai ainakin saaren, koska Gozo on niin kaunis, mutta koska patterin kesto on rajallinen, oli tyydyttävä vähän pienemmän alueen haltuun ottamiseen. Parissa tunnissa ehti kuitenkin nähdä paljon. By the sea tour on saanut nimensä samannimisestä elokuvasta, jota on kuvattu Gozolla juuri niissä maisemissa, joissa ajelimme. Myönnän, etten ole siitä aiemmin kuullut, vaikka siinä on Brad Pittin ja Angelina Jolien kaltaisia näyttelijöitä. Näimme Ta Cencin yli satametriset jokseenkin kohtisuoraan mereen laskevat jyrkänteet. Tällaisten äärellä kokee itsensä aina aika pieneksi ja maailman suureksi ja voimakkaaksi. Jos Ta Cenc oli jylhä, oli Mgarr IX-Xinin turkoosivetinen lahti kaunis. Osui tuulinen päivä, ja meri oli arvaamaton ja heitti aallokon korkealle kallioille, mutta voi miten lumoava pauhaava meri onkaan. Siellä oli myös ravintola, jonka terassille olisi ollut ihana jäädä lämpimänä päivänä lounaalle.

Lisää Gozo Segwayn reiteistä löydät täältä.

Gozo Segway

Gozo Segway

Gozo Segway

Gozo Segway

Gozo Segway

Yhteistyössä Malta Tourism Authority

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

16 comments

 1. Ihanan näköistä. Meikäläinen on liian pelokas mennäkseen segwaylla.

  1. En voi kyllin kehua, kuinka ihana Segway on. Mutta ymmärrän, että joku ei ole sinut tuommoisten vempeleiden kanssa. Aidon Segwayn kaataminen on jokseenkin mahdotonta, jollei nyt suorastaan jyrkänteelle aja. Kiinalaiskopiot ovatkin sitten ihan eri juttu. Ne kaatuvat tavallisessa kaarteessakin.

 2. Älyttömän kauniita maisemia! En ole käynyt (vielä) edes Maltalla, saati sitten Gozolla.

  Mutta siis tuo Segway. Pelottava härveli. Niinkauan kuin mun omat jalat kantaa, en tuollaisen härvelin päälle astu 😀 Eikös tuon Segwayn keksijä itse ajanut alas jostain rantatörmältä? Mutta voihan olla ettei se ollutkaan vahinko…

  1. Gozo sulatti minut ihan täysin. Voi miten ihana saari se oli. Kai joskus pitää mennä tutkimaan pääsaartakin.

   Juu, Segway-miehelle kävi hullusti. En ymmärrä, miksi kukaan ajaa millään törmällä millän vehkeellä. Aito Segway on verraton peli. Ei sitä saa normaaliajossa mitenkään kaatumaan, jollei nyt puolen metrin kuoppaan ajele – tai siltä törmältä jorpakkoon.

 3. Gozosta en tiedä juuri muuta kuin että eikös siellä ollut se Azure Window, joka romahti… Itse en ole käynyt, mutta veli vaimonsa kanssa ehti käydä kuvaamassa itsensä Azure Windowsin luona ja vähän sen heidän matkansa jälkeen se taisi romahtaa… Malta ja Gozo olisi kyllä mielenkiintoisia, ihanat maisemat. Tuollaisella kaksipyöräisellä vehkeellä en ole koskaan ajanut, mutta sitä olisi kiva joskus kokeilla 🙂

  1. Kyllä vain. Azure window oli Gozon suosituin nähtävyys. Nyt suosituin on paikka, jossa tuo ikkuna oli. 🙂 Gozolla on niin paljon kaikkea kaunista, että en minä osannut juuri tuota yhtä asiaa mitenkään kaivata. Mutta saarelle romahdus oli kova kolaus.

 4. Mä segweilin samoissa maisemissa joulukuussa (tosin näyttää siltä, että ehkä teitte vielä vähän pidemmän kierroksen) ja vaikka se oli periaatteessa ihan jees (mun eka kerta!), niin ei ihan ”she is born with the Segway” -kamaa 😀 Voisin kokeilla uudestaan, mutta ehkä vähän tasaisemmassa maastossa. Mutta Gozo on kyllä ihana <3

  1. Mä olen ihan rakastunut sekä Segwayhin että Gozoon. Haluan ajatella olevani kuin syntynyt Segway käsissäni, mutta ehkä se tosiaan on vain kuvitelmaani. Mutta aika näpsäkkä olen kyllä. 🙂 Olen ajellut Lissabonissa ja Belfastissa liikenteen joukossa, Skotlannissa maastossa ja Farossa oli ihan huippua, kun sai vuokrata härvelin ilman mitään opasta. Saattoi ajella kilpaa vanhan kaupungin mukulakivikaduilla. Sellainen niin herrättää sisäisen ipanani. Mutta oli Gozon kierros ihan silti paras, koska maisemat.

 5. Ohoh, segway on kyllä erottuva väline varmasti liikenteen seassa. Tuntuu hurjalta, että sillä voi mennä ihan maastossakin alamäkeä kapeaa polkua pitkin. Olisin kerran saanut kokeilla Suomessa Segwayta, mutta en ollut jotenkin innostunut siitä silloin. Ehkä lähden Gozolle 😉

  1. Minulle on kasvanut aikuisena kiinnostus kaksipyöräisiin. Lapsena minut istutettiin lokariauton kyytiin. Siis sellaisen pienen, jossa on ruohonleikkurin moottori. Isäni halusi. Kiersin radan kerran itku kurkussa. Ei tarvinnut odottaa toista kierrosta. Mutta Italiassa kymmenisen vuotta sitten päätin haluta Vespan. Se oli menoa. Eikä Segwaylla pääse edes kovaa. 🙂 Segway on helppo ajettava ja pysyy pystyssä kyllä mäessä ylös- ja alaspäin. Lissabonissa Alfaman kujilla opin luottamaan.

 6. No tämä menopeli voisi sopia minullekin! Niin, minähän tunnetusti en uskalla esim.autoa vuokrata lomilla joten aika usein olen sitten julkisten ja jalkapatikan varassa. Ihan mahtavia maisemia, joita varmasti mukava tiirailla kameran linssin läpi Segawayn kyydistä. 🙂

  1. Mieluumminhan sitä vain ajelisi ilman kameraa, mutta tuntuu, että se on kasvanut reissussa osaksi kättäni. Ihan ekalla kerralla kehottaisin kyllä vain keskittymään ajamiseen. 😀 Segway on ihana. Mutta minä olenkin vähän hulluna kaksipyöräisiin leppoisiin vekottimiin.

 7. Wautsi vau, mitä kuvia! Ajatuksena tuollainen retki on mielenkiintoinen, olen nähnyt aiemmin vain poliisin joka Roomassa partio Segwayllä. Ja sitä kulkupeliä ei kyllä muille lainattu… 😉

  1. Poliisi-Segwayta olen minäkin jossain nähnyt. Kätevä tapa kyllä liikkua väkijoukossa ja tulla huomatuksi.

 8. Voin hyvin kuvitella tuon olevan niin sun juttu jo sen perusteella miten innoissaan olit Myanmarissa sähköskootterihuristeluista. 🙂 Ja mahtava tapahan tuokin on uuteen paikkaan tutustua ja päästä huristelemaan ilman jalkojen rasittamista kätevästi paikasta toiseen. Cozo näyttää muuten näiden juttujesi perusteella houkuttelevalle paikalle!

  1. Jep. Kaksipyöräiset rauhalliset vehkeet sopii mulle hyvin. Myanmarissa Segway olisi ollut turhan hidas. 🙂 Niinkään en ajattele, että säästäisi jalkoja ajellessa. Segwaylla ajellessa tulee jalat jostain syystä ihmeen kipeiksi. En tiedä, onko se tärinä vai mikä, mutta pitkä matka vaatii välillä väkisin jaloittelemaan. Kyllä minulle se juttu näissä nimenomaan on se vempele itse. Vauhdin hurmasta ei voi puhua, kun mennään kahtakymppiä, mutta jokin viehätys siinä vain on.