Type and press Enter.

Formula-matka Bahrainiin?

Ei sillä, että minua formulat kiinnostaisivat, mutta ihan mielenkiintoista oli nähdä uusi kilpa-autorata Bahrainissa. Se oli ainoa kohde, joka oikeasti löytyi helposti. Kylttejä International Circuitille oli maanteillä kaikkialla – ja ne olivat isoja. Koska kaverin kanssa matkustaminen  on kompromisseja, kävimme katsomassa rataa. 

formula 1 bahrain

formula 1 bahrain

Bahrainin formula 1 -kisa ajetaan tänä vuonna huhtikuun puolivälissä. Näimme lippuja myytävän ostarilla, joten loppuunmyyty tapahtuma ei ainakaan vielä ollut. Aloin huvikseni selvitellä, mitä maksaisi, jos nyt päättäisi, että lähdenpä Bahrainiin katomaan F1-kilpailua. 

Lippuja näyttäisi olevan saatavilla kaikista hintaluokista. Ihan en nyt tiedä, ovatko hinnat itse kilpailuun, aika-ajoihin vai mihin, mutta 227 – 340 dollaria näyttivät olevan tällä hetkellä alennushintaiset liput. Tarkemmin voit katsella tästä linkistä. Koska lippuja on saatavilla, voi alkaa selvittää, miten Bahrainiin pääsee.

Hain lentoja välille 15. – 20.4., jotta varmasti ehtii katsoa kaikki kilpailut. Turkish Airlinesin lennot Istanbulin kautta ovat 527 euroa, mikä on minusta ihan hyvä hinta. Yllätyin, että kisat eivät ole nostaneet hintoja. Majoitustakin on vielä erittäin hyvin saatavilla. Kolmen tähden hotellia saa alle satasella yö, ja jos haluaa luksusta ja laatua, hinnat nousevat useisiin satasiin. The Diplomat Radisson Blu, jossa itse majoituimme Manamassa, on tuona aikana 200 euroa yö (kalliimpi kuin oma varauksemme). Autonkin tuolle koko ajalle saisi 150 eurolla. Varmasti muitakin vaihtoehtoja on kuin Europcarin pikku-Nissan, mutta se nyt oli ensimmäinen, jonka löysin, ja epäilemättä muutenkin pystyisi liikkumaan, kuin vuokra-autolla, mutta koska julkinen liikenne on Bahrainissa aika hiljaista, taitaisin itse ottaa oman auton. 

formula 1 bahrain

formula 1 bahrain

Onko tämä kaikki sitten halpaa vai kallista? Jos Formula 1 olisi sellaista, mikä minua oikeasti kiinnostaisi, mikä etten lähtisi. Jos lähtisi matkaan kaverin kanssa, hinta majoituksineen olisi yhdeltä noin tonnin ja formulaliput päälle. Omat konserttimatkani Italiaan ovat toki tulleet paljon halvemmiksi, mutta onhan kohdekin paljon lähempänä. Nopealla googlailulla selvisi, että Suomesta järjestetään porukkamatkojakin. Vain yhdellä toimijalla oli matkastaan hinta esillä, muilta sai kysellä tarjousta.

Kun me vierailimme radalla, sinne oli tulossa rekkalasteittain Mersuja. En tiedä, mitkä ajot olivat käynnistymässä, mutta radan nettisivujen mukaan siellä pidetään kaikenlaisia kisoja mutta myös sellaisia, joissa pääsee itse matkustajana mukaan. Saattaisi olla unelma jollekin moottoriurheilu- tai autofanille.  

Manamalaisesta (Bahrainin pääkaupunki) elämänmenosta voit lukea lisää vaikkapa tästä linkistä ja ja iltaelämästä täältä. Varsinkin iltaelämä saattaa yllättää, jos sinulla on ennakkokäsityksiä “kuivista” arabimaista. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.